Ιδιωτικά δημοτικά σχολεία με παράλληλη στήριξη

Γεια σας. Έχω ενα αγοράκι 6,5 χρονών με ΔΑΔ κι ενδιαφέρομαι να μαθω αν υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που να τον δέχονται αφού του εξασφαλίσω ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Εαν κάποιος γνωρίζει συγκεκριμένα σχολεία τον παρακαλώ να με βοηθήσει.

Σχόλια

Σε ποια περιοχή;

Εικόνα Κατερίνα Λευτάκη
Γειά σου Δημήτρη, Σε ποιά περιοχή θέλεις;

Μην αναζητατε το ιδιωτικό σχολείο, θα απογοητευθειτε...

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Σε ποια περιοχη θελεις

Εικόνα Dimitris Sioutis

Γεια σου ΚΑΤΕΡΙΝΑ,

...οπουδηποτε σε ΑΘΗΝΑ και ΠΡΟΑΣΤΙΑ.

Ιδιωτικό και παράλληλη στήριξη

Εικόνα μαρία κωνσταντινοπούλου

Καλησπέρα σας Η Σύγχρονη Παιδεία στον Καρεα. Εκεί δουλευω και εγώ ως συνοδός παιδιού και ειναι πολύ φιλικό το κλίμα και η αντιμετώπιση

Επίσης για ιδιωτικά που δέχονται παράλληλη στήριξη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Επίσης, από περιπτώσεις γονέων της κοινότητας του www.noesi.gr, γνωρίζουμε για τα "Εκπαιδευτήρια Ξενόπουλου" στη Νέα Σμύρνη και το Μοντεσσοριανό Σχολείο "Γουδέλη" στο Ψυχικό που δέχονται ιδιωτική παράλληλη στήριξη.

Επίσης στα "Εκπαιδευτήρια Πλάτων" στην Παιανία γνωρίζουμε μαθητή με σύνδρομο Asperger που έχει φοιτήσει εκεί στο Γυμνάσιο - Λύκειο.

Αγγελος Γ. Κουτουμάνος

Προς κ. Κουτουμάνο: Ιδιωτικά με Παράλληλη Στήριξη

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Πριν 6-7 χρόνια ήταν και ο μαθητής που έχω κατά νου (περίπου)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

!!! Ενδιαφέρον. Και καλά το αναφέρετε. Και η περίπτωση του μαθητή που έχω κατά νου, είναι περίπου πριν 6 χρόνια. Από όσο θυμάμαι είχε γίνει παραπομπή του μαθητή από το σχολείο σε άλλο ειδικό πλαίσιο. Αλλά δε θυμάμαι αν ολοκλήρωσε την τελευταία τάξη. Επομένως ίσως δεν είχε "αποφοιτήσει" - αν δεν θυμάμαι καλά - ο μαθητής. Προσωπικά, νομίζω ότι το ειδικό βάρος της εμπειρίας που μεταφέρετε είναι μεγαλύτερο. Η εικόνα που έχω εγώ είναι αποσπασματική από την περίπτωση του μαθητή. 

Αν θυμάμαι καλά, πάντως, το συγκεκριμένο σχολείο τότε είχε ψυχολόγο. Αν υπάρχει ακόμη αυτή η ειδικότητα, για να πλαισιώνει τους μαθητές, ίσως να αξίζει να απευθυνθεί κάποιος απευθείας εκεί για την τρέχουσα θέση (στάση) του σχολείο ως προς τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Προς κ. Κουτουμανο: Ιδιωτικα με παραλληλη στηριξη - συνεχεια

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Ιδιωτικό σχολείο για νήπιο και δημοτικό

Εικόνα μαρινα ανδρονικου

Καλησπέρα σας,

Ψάχνω ένα ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα κατά προτίμηση στο κέντρο που να έχει νηπιαγωγείο και δημοτικό προκειμένου να πάει το αγοράκι μου που έχει σπαστική τετραπληγία σε ελαφριά μορφή. Φυσικά θα του παρέχω και παράλληλη στήριξη ιδιωτικά. Έχω ακούσει για Ελληνική Παιδεία, γνωρίζει κάποιος να μου πει;

Ιδιωτικά δημοτικά σχολεία με παράλληλη στήριξη

Εικόνα Γιώργος

Με αφορμή το ότι ο μικρός μας θα πάει φέτος πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο, επισκεφθήκαμε 3 ‘οικονομικά’ ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που έχουν και δημοτικό και ζητήσαμε να μάθουμε εάν δέχονται παράλληλη στήριξη στο νηπιαγωγείο.

Στη Σύγχρονη Παιδεία στον Καρέα δέχονται παράλληλη στήριξη αλλά επειδή στο νηπιαγωγείο θα πηγαίνει ένα ακόμη παιδί που κι αυτό θα χρειαστεί παράλληλη στήριξη δεν δέχτηκαν να είναι δυο παράλληλες στηρίξεις στο ίδιο τμήμα.

Στα Εκπαιδευτήρια Πανταζοπούλου (Μαυρομμάτη) στην Αχαρνών μας είπανε ότι πρέπει να πάμε μία βεβαίωση είτε από αναπτυξιολόγο είτε από το ΚΕΔΔΥ είτε από το Ιατροπαιδαγωγικό είτε από το κέντρο που κάνουμε θεραπείες. Επιπλέον η ιδιοκτήτρια μας είπε ότι θελει να τον δει πρώτα η δική της λογοπεδικός κι ότι θα βάλει αυτή την παράλληλη στήριξη, την οποία θα χρεώνει σε εμας 500 ευρώ το μηνα. Είπε επισης ότι αν το παιδι εχει ΔΕΠΥ δεν το δέχεται.

Στα Εκπαιδευτήρια Μάνεση στο Ν. Ηράκλειο μας είπανε ότι δεν έχει τύχει να ζητηθεί παράλληλη στήριξη στο νηπιαγωγείο κι ότι θα πρέπει να δει το παιδί ένας δικός τους παιδοψυχολόγος. Οντως μας είδε παιδοψυχολόγος και μας είπανε ότι θα αποφασίσει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών. Επιπλέον καταλάβαμε ότι αυτοί βάζουν δική τους παράλληλη στήριξη την οποία χρεώνουν στους γονείς.

Ιδιωτικά σχολεία με παράλλη στήριξη

Εικόνα Γιώργος

Σε συνέχεια της περυσινής ανάρτησης στο θέμα αυτό θα έλεγα ότι η αντιμετώπιση από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο όπου πήγαμε για ένα χρόνο νηπιαγωγείο ήταν απλά ανεκτική. Σε συνδυασμό με την ακατάλληλη παράλληλη στήριξη που πληρώναμε από την τσέπη μας, θεωρώ ότι το παιδί δεν κέρδισε τίποτα γιατί φυσικά το σχολείο δεν ασχολήθηκε μαζί του και η παράλληλη τον απασχολούσε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλεί την τάξη. Βασικά τον απομάκρυνε από την τάξη σύμφωνα με τις εντολές της διεύθυνσης και του έδινε φύλλα εργασιών να ασχολείται.

Φυσικά το παιδί δεν συμμετείχε στην καλοκαιρινή γιορτή (μολονότι είχε συμμετάσχει στα προ-νήπια) πιστεύω λόγω μη θέλησης της παράλληλης και της διεύθυνσης. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε στο συγκεκριμένο  σχολείο στην Α δημοτικού αλλά η διεύθυνση επέμενε να έχουμε τη νέα αξιολόγηση από το ΚΕΔΔΥ όπου υπάγεται το σχολείο αυτό. Εμείς είχαμε κάνει έγκαιρα αίτηση στο ΚΕΔΔΥ και μέχρι τώρα δεν μας κάλεσαν οπότε αναγκαστήκαμε να γραφούμε σε δημόσιο σχολείο στη Α δημοτικού χρησιμοποιώντας την αξιολόγηση του ΚΕΔΔΥ για το νηπιαγωγείο για να μην μείνουμε μετέωροι. Η περυσινή αξιολόγηση έγραφε παράλληλη στήριξη σε κανονικό σχολείο και ηταν ο μπούσουλας τον διευθυντή. Ετσι η διεύθυνση του δημόσιου σχολείου δε δέχθηκε το παιδί να είναι και στο τμήμα ένταξης Το ΚΕΔΔΥ όπου υπάγεται το δημόσιο σχολείο θα μας καλέσει άμεσα.

Σα πρώτη εικόνα το παιδί θα είναι στο δημόσιο μαζί με άλλα 13 παιδάκια ενώ στο ιδιωτικό θα ήταν 25 παιδάκια με 2 δασκάλες μέσα. Η δασκάλα της Α τάξης είναι ώριμη κι αρκετά έμπειρη. Αλλάξαμε παράλληλη στήριξη η οποία είναι πιο έμπειρη και πιστεύω ότι θα αλλάξει η εικόνα του παιδιού προς το καλύτερο.

Ένα άλλο σημείο που θελω να θίξω είναι ότι στο ιδιωτικό μας υποχρέωναν να παραλαμβάνουν το παιδί με το σχολικό στις 6,40 πμ ενώ το επέστρεφαν στις 3,30 μμ δηλαδή κάπου 1,30 ώρες το παιδί μέσα στο λεωφορείο στο δρόμο. Αυτό το θεωρώ πολύ κακό για την ψυχολογία του παιδιού κι γιαυτό έβγαζε άρνηση. Τουλάχιστον φέτος θα είναι 5 λεπτά από το σπίτι.   

Για να ολοκληρώσω μου φαίνεται ότι αντί να ξοδεύει κανείς χρήματα σε ιδιωτικό σχολείο καλύτερα να τα δίνει στην ιδιωτική παράλληλη στήριξη. Κλείνοντας μια κυρία από το κέντρο θεραπειών που πάμε μου ειπε ότι αντιμετώπισε κι αυτή θέμα με την κόρη της που την έστελνε σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο (με 23 παιδάκια και 2 δασκάλες παρακαλώ) που ακολουθεί το γερμανικό σύστημα. Αυτή έδινε με όλα τα εξτρα 8400 ευρώ και της είπανε ότι η κόρη της δεν παρακολουθεί, δεν είναι συγκεντρωμένη και δεν θα μπορει να συνεχίσει στην Α δημοτικού στο ίδιο σχολείο. Φυσικά η κυρία αυτή δε θα συνεχίσει στο συγκεκριμένο σχολείο που θέλει όλα τα παιδάκια να είναι της ίδιας κοπής-ρομποτακια (δηλαδή να πληρώνει τόσα λεφτά και να σε απορρίπτουν)

Νομιζω ότι τελικά τα ιδιωτικά σχολεία δεν εχουν κατι καλυτερο να προσφερουν στην περίπτωση μας

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.