Δωρεάν δραστηριότητες για αυτισμό

Εικόνα Βίκυ Τσα.

Μήπως γνωρίζει κάποιος για δωρεαν δραστηριοτητες  σε κάποιον σύλλογο για παιδί 12 χρονών στη περιοχή  Χαϊδαρίου? Όχι σύλλογο από σχολείο. 

Σας ευχαριστω.

Σχόλια

Ειδικο σχολειο για αυτισμο

Εικόνα Βίκυ Τσα.

Ο γιος μου είναι 12 χρονών κ είναι στο φάσμα του αυτισμου.Πηγαίνει στην έκτη δημοτικού  κ αγωνιώ  για το τι θα κάνουμε με το γυμνάσιο. Μήπως έχει κάποιος εμπειρία ή πληροφορίες για τα ειδικά σχολεία? Ο γιος είναι στην ήπια μορφή κ αρκετά λειτουργικός. Υπάρχει δίλημμα  σχετικά σε ποιο σχολείο να πάει. Αν μπορείτε βοηθήστε  μας.

Σας ευχαριστώ. 

like0

Μετά το Δημοτικό τι;

Εικόνα Εβίτα Πουλελλη

Ειμαστε στην ιδια περιπτωση. Ο γιος μου ειναι 13 ετων (επαναφοιτηση στο νηπιαγωγειο) και πηγαινει 6η δημοτικου σε κανονικο σχολειο με παραλληλη στηριξη  (δημοσια) απο ειδικη παιδαγωγο. Η παιδοψυχιατρος που τον παρακολουθει ετησιως στο κεντρο ψυχικης υγειας και μας δινει τη γνωματευση για τις θεραπειες του,  μας ειπε να συμβουλευτουμε το ΚΕΔΔΥ πρωτα, αλλα ισως θα ηταν καλυτερα να παει σε ειδικο γυμνασιο για να ειναι πιο ευκολα τα μαθηματα και καλυτερη η προσαρμογη του.

Στο ΚΕΔΔΥ που επικοινωνησα μου ειπαν να κανω αιτηση τον απριλιο με ολα τα δικαιολογητικα (γνωματευσεις) και να ζητησω γνωματευση για γενικο γυμνασιο με παραλληλη στηριξη. Στο ΚΕΔΔΥ θα τον αξιολογησει ειδικος παιδαγωγος και ψυχολογος και πιστευω οτι θα μας πουν τη γνωμη τους, βλεποντας το επιπεδο του παιδιου. Το αγορακι μου ειναι αρκετα προσαρμοστικο, με καλη λειτουργικοτητα και επικοινωνιακος, αλλα δεν παυει να ειναι ιδιαιτερος στη συμπεριφορα του και στις αντιδρασεις του. 

Ο θεος να βαλει το χερι του και να μας δωσει φωτιση να πραξουμε το σωστο για το συμφερον του παιδιου και για την καλυτερη εξελιξη και προοδο του.

Ελπιζω να βοηθησα καπως...

like0

Μετά το δημοτικο

Εικόνα Βίκυ Τσα.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια  σχετικά με το ερώτημα μου. Καθυστέρησα να σας απαντήσω λόγω προβλημάτων υγείας...

Εσείς  μένετε Χαϊδάρι;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.