Ομάδα κοινωνικοποίησης για εφήβους και νέους

Από το Κέντρο Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Δραματοθεραπείας "Μετάβαση"
Σάββατο, 3 Φεβρουάριος, 2018 - 13:15 - 14:45

Η δραματοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου με στόχο την αλλαγή και την βελτίωση του ατόμου. Συγκεκριμένα επικεντρώνεται στα υγιή κομμάτια της προσωπικότητας του και αυτά επιδιώκει να ενδυναμώσει.

Η συγκεκριμένη ομάδα, συνδυάζοντας δραματοθεραπευτικές τεχνικές και εξωτερικό πρόγραμμα κοινωνικοποίησης, απευθύνεται σε εφήβους και νέους και στοχεύει, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την βελτίωση της αυτοεικόνας τους, την ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων και την διευκόλυνση της σταδιακής ανεξαρτητοποίησής τους.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Μέσα από χρήση φωτογραφίας, κίνηση, κατασκευή μάσκας, με αφορμή ταινίες, έργα ζωγραφικής, αποσπάσματα από τη λογοτεχνία, το θέατρο αλλά και με την δημιουργία και δραματοποίηση ιστοριών, τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να βιώσουν υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά τους και να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Παράλληλα τα μέλη θα αξιοποιούν τις δεξιότητες επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων που αναπτύσσουν στην ομάδα στις εξόδους ενώ αντίστοιχα το εξωτερικό πρόγραμμα (επίσκεψη σε μουσεία του κέντρου, παρακολούθηση παραστάσεων, επίσκεψη σε μαγαζιά και καφετέριες, σινεμά κ.λ.π) θα τροφοδοτεί την ομάδα με νέο υλικό για επεξεργασία.

Πληροφορίες για τις ομάδες

  • Έναρξη ομάδας: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

  • Διάρκεια: 13:15 – 14:45 (μια φορά την εβδομάδα)

  • Κόστος: 80 ευρώ (ατομικά έξοδα για το εξωτερικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται όπως σνακ, εισιτήρια εισόδου σε Μουσεία κ.λπ.)

Θα προηγηθεί συνάντηση αξιολόγησης, πριν την ένταξη της ομάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Καλλιρόης 78 Κουκάκι (πλησίον σταθμού Μετρό "Συγγρού - Φιξ")

Συντονίστριες

  • Άννα Λούζη (Ψυχολόγος - Δραματοθεραπεύτρια)
  • Φωτεινή Καπή (Δραματοθεραπεύτρια -Ψυχοπαιδαγωγός -  Ηθοποιός)

Λίγα λόγια για τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Δραματοθεραπείας "Μετάβαση" είναι ένας χώρος που στοχεύει να αγκαλιάσει και να απαντήσει στις ανάγκες του ατόμου σε όλο το εύρος των αναπτυξιακών του μεταβάσεων (παιδί - έφηβος - ενήλικας) αλλά και σε κάθε ρόλο που εκείνο αναλαμβάνει στην πορεία της αυτοπραγμάτωσης του (μαθητή, φοιτητή, επαγγελματία, καλλιτέχνη, γονέα, εκπαιδευτικό, ειδικό ψυχικής υγείας).

ΜΕΤΑΒΑΣΗ Η φιλοσοφία του κέντρου «Μετάβαση» είναι να καλύψει όλο το φάσμα της ψυχικής υγείας.
Λογότυπο του Οδηγού διαταραχών του NOESI.grΜάθετε περισσότερα για τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/metavasi
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.