Summer Camp για εφήβους και νέους με θέμα «Επικοινωνώ, εκφράζομαι, αξιοποιώ δημιουργικά το χρόνο μου…»

Summer Camp από τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ
Τρίτη, 3 Ιούλιος, 2018 to Πέμπτη, 26 Ιούλιος, 2018, 18:00 - 21:00

Η δραματοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου με στόχο την αλλαγή και την βελτίωση του ατόμου. Συγκεκριμένα επικεντρώνεται στα υγιή κομμάτια της προσωπικότητας του και αυτά επιδιώκει να ενδυναμώσει.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνδυάζει δραματοθεραπευτικές τεχνικές και εξωτερικό πρόγραμμα κοινωνικοποίησης και δίνει την ευκαιρία σε εφήβους και νέους να περάσουν δημιουργικά το καλοκαίρι στην πόλη με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και της αυτοεκτίμησής τους.

Summer Camp από τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ για παιδιά, εφήβους & νέους μέσω Δραματοθεραπείας

Summer Camp για εφήβους και νέους με θέμα
«Επικοινωνώ, εκφράζομαι, αξιοποιώ δημιουργικά το χρόνο μου…»

Μέσα από χρήση φωτογραφίας, κίνηση, κατασκευή μάσκας, με αφορμή ταινίες, έργα ζωγραφικής, αποσπάσματα από τη λογοτεχνία, το θέατρο αλλά και με την δημιουργία και δραματοποίηση ιστοριών, τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να βιώσουν υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά τους και να ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Παράλληλα τα μέλη θα αξιοποιούν τις δεξιότητες επικοινωνίας και λήψης αποφάσεων που αναπτύσσουν στην ομάδα στις εξόδους ενώ αντίστοιχα το εξωτερικό πρόγραμμα (επίσκεψη σε μουσεία του κέντρου, παρακολούθηση παραστάσεων, επίσκεψη σε μαγαζιά και καφετέριες, σινεμά κ.λ.π) θα τροφοδοτεί την ομάδα με νέο υλικό για επεξεργασία.

Κύκλοι συναντήσεων

Ιούλιος 2018

 • 1ος Τρίτη – Τετάρτη & Πέμπτη 03/07, 04/07 & 05/07 διάρκεια 18:00 – 21:00
 • 2ος Τρίτη – Τετάρτη & Πέμπτη 10/07, 11/07 & 12/07 διάρκεια 18:00 – 21:00
 • 3ος Τρίτη – Τετάρτη & Πέμπτη 17/07, 18/07 & 19/07 διάρκεια 18:00 – 21:00
 • 4ος Τρίτη – Τετάρτη & Πέμπτη 24/07, 25/07 & 26/07 διάρκεια 18:00 – 21:00

Κόστος

Το κόστος για κάθε κύκλο 80€* (ατομικά έξοδα για το εξωτερικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται (σνακ, εισιτήρια εισόδου σε Μουσεία κ.λπ.)

 • Για ανέργους και μονογονεϊκές οικογένειες, αδέλφια 70€*
 • Πακέτο 2 βδομάδων 145€*
 • Πακέτο μήνα 280€*

(*) Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Θα προηγηθεί συνάντηση γνωριμίας με κάθε παιδί (κόστος 15€ – αφαιρείται από το συνολικό κόστος). Θα ακολουθήσει ατομική ενημέρωση για τις δεξιότητες αλλά και τις δυσκολίες κάθε παιδιού με την ολοκλήρωση του κύκλου.

Θα προηγηθεί συνάντηση γνωριμίας με κάθε παιδί (κόστος 20€ – αφαιρείται από το συνολικό κόστος).Θα ακολουθήσει ατομική ενημέρωση για τις δεξιότητες αλλά και τις δυσκολίες κάθε παιδιού με την ολοκλήρωση του κύκλου.

  Δηλώσεις συμμετοχής

  • Τηλ. 2130255930
  • E-mail: drama_th@hotmail.com
  • Καλλιρόης 78 - Κουκάκι (πλησίον Μετρό Συγγρού – Φίξ).

  Συντονίστριες:

  • Άννα Λούζη, Ψυχολόγος – Δραματοθεραπεύτρια
  • Φωτεινή Καπή, Δραματοθεραπεύτρια – Ψυχοπαιδαγωγός – Ηθοποιός

  Γνωρίστε τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ

  Το Κέντρο Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Δραματοθεραπείας "Μετάβαση" είναι ένας χώρος που στοχεύει να αγκαλιάσει και να απαντήσει στις ανάγκες του ατόμου σε όλο το εύρος των αναπτυξιακών του μεταβάσεων (παιδί - έφηβος - ενήλικας) αλλά και σε κάθε ρόλο που εκείνο αναλαμβάνει στην πορεία της αυτοπραγμάτωσης του (μαθητή, φοιτητή, επαγγελματία, καλλιτέχνη, γονέα, εκπαιδευτικό, ειδικό ψυχικής υγείας).

  ΜΕΤΑΒΑΣΗ Η φιλοσοφία του κέντρου «Μετάβαση» είναι να καλύψει όλο το φάσμα της ψυχικής υγείας.
  Λογότυπο του Οδηγού διαταραχών του NOESI.grΜάθετε περισσότερα για τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/metavasi
  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
  Δείτε παλιά ...Nousletter!

  Συντονίζουμε δίκτυα

  Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
  Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

  Οδηγός υπηρεσιών

  Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
  Μάθετε περισσότερα εδώ.
  You must have Javascript enabled to use this form.