Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Γλυφάδα)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Σάβ, 27/10/2018 - 11:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στη Γλυφάδα, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11:00 – 13:30 σε χώρο που μας παραχωρείται από τον Δήμο Γλυφάδας.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"(διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Αιγάλεω)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Τρί, 09/10/2018 - 17:00

Αγαπητέ γονέα, θα θέλαμε να σε προσκαλέσουμε στη συνάντηση γονέων, που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στον δήμο Αιγάλεω σε χώρο με εύκολη πρόσβαση και χώρο πάρκινγκ (επί της οδού Θηβών).

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική.

Οι θέσεις για τη συνάντηση αυτή είναι ανοικτές και η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνώντας με την ομάδα της νόησης τηλεφωνικά ή μέσω E-mail από τη σελίδα www.noesi.gr/contact. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πρόσκληση με την ακριβή τοποθεσία της συνάντησης και οδηγίες για την προσέλευση.

Συνάντηση γονέων "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" για τη μελέτη αναγκών οικογενειών (Αθήνα)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών προς άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες"
Τετ, 12/09/2018 - 19:00

Η συνάντηση γονέων θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, στις 19:00 το απόγευμα την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018. Οι θέσεις για αυτή την συνάντηση έχουν καλυφθεί. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στην επόμενη συνάντηση τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") και απευθύνεται σε γονείς παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που κατοικούν στην Αττική.

Πρόωρο μωρό με κύστες στο κεφάλι

Εικόνα Little Fairy

Καλημερα σας. Η κορη μου γεννήθηκε στις 31 εβδομαδες. Τωρα ειναι 8 μηνων. Στους υπερήχους φαινοταν να εχει κυστες στο κεφαλι της. Καναμε μαγνητικη προσφατα. Η διαγνωση γραφει μικροκυστικες αλλοιωσεις, μετωπιαια αριστερα. Επισης, υψηλη ενταση σηματις της περικ. λευκης ουσιας. (*) Ευρημα συμβατο με καθυστερηση της εξελιξης της μυελινωσης... Έχουμε συνάμα ραντεβου με παιδονευρολογο να μας δει.

Πτυχιακές Εργασίες στο Αρχείο των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr :)

Εικόνα NOESI.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προς επαγγελματίες – μέλη συνεργατικών ομάδων και γονείς – μέλη με "βιολόγια". 

Πτυχιακές Εργασίες στο Αρχείο των συνεργατικών ομάδων του NOESI.gr.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στον φάκελο ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ > BΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΔΙΑΝΟΗΣΗ θα βρείτε ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ με θέματα τον αυτισμό και την εγκεφαλική παράλυση. Δείτε εδώ αναλυτικά τους τίτλους που έχουν καταλογοποιηθεί.

Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες του NOESI.gr;

Τι είναι οι συνεργατικές ομάδες noesi.gr

Οι συνεργατικές ομάδες δίνουν πρόσβαση σε ειδικές πλατφόρμες, πανελλαδικής κλίμακας, για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις σε οργανισμούς και τις επιστημονικές εκδηλώσεις, να έχετε άμεση πρόσβαση για να μελετάτε ή να συνεισφέρετε σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων για τις διαταραχές, τις παρεμβάσεις και τις διαθέσιμες “δομές” για άτομα με αναπηρία ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μέσω της πλατφόρμα των συνεργατικών ομάδων, μπορείτε ακόμη να συνεργάζεστε με άλλους επαγγελματίες και να μοιράζεστε την επιστημονική γνώση ή ακόμη να προσφέρετε (online) συμβουλευτικής και κατάρτισης!

Πρόσκληση ΙΚΕ για φοίτηση σε πρόγραμμα "ΚΔΗΦ - ΑΜΕΑ" παιδιών ηλικίας 2,5 έως 12 ετών με εγκεφαλική παράλυση

Το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασιας προσκαλεί άτομα με αναπηρία (εγκεφαλική παράλυση και συνοδά προβλήματα) ηλικίας 2,5 έως 12 ετών να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα: “Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία”. Η φοίτηση στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και καλύπτεται με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

 Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση και πληροφορίες για δήλωση συμμετοχής.

Δυστονία... άρα εγκεφαλική παράλυση σε κορίτσι 2,5 μηνών

Εικόνα Gago G

Εχω ενα κοριτσακι 2,5 μηνων... Γεννήθηκε και δεν εκλαψε, μείναμε 20 ημερες ΜΕΝΝ. Το γιατι συνεβη δεν το μαθαμε ποτε... Άγνωστο είπανε. Καναμε 3 εγκεφαλογραφηματα τα οποια ηταν καθαρα αλλα στην μαγνητικη βρηκανε καποια ευρηματα.. Όλα αυτα στις 20 ημερες που κατσαμε στη ΜΕΝΝ. Βγηκαμε και πηγαμε σπιτι. Ποτέ δεν μας ειπανε ακριβως τι εχουμε... Στην τελευταια εξεταση απο παιδονευρολογο χρησιμοποιησε την λεξη ...δυστονία. Θα αρχισουμε φυσικοθεραπειες. Νοητικα την βρισκουν σε πολυ καλο επιπεδο αλλα κινητικα υπαρχει μια δυστονια... Εχουμε καταρρευσει ψυχολογικα... Ξέρω λαθος αλλα...

Η κόρη μου πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το Landau - Kleffner (LKS)

Εικόνα Θωμάς

Καλησπερα, η κορη μου πασχει απο ενα σπανιο συνδρομο που εχει χασει την ομιλια της (παντα ειχε προβληματα με αυτη). Παρακολουθείτε στο “Παιδων” και λαμβανει αντιεπηληπτικα φαρμακα. η μαγνητικη δειχνει ενταξει το ηεγ ειναι παθολογικο.την πρωτη φορα που χορηγηθηκε μαζι με τα αντιεπηληπτικα, γ σφαιρινη (μεσα στο νοσοκομειο). Παρουσιασε βελτιωση απο τοτε που βγηκε δεν την ξαναχορηγησαν γιατι δεν την εγκρινει ο ΕΟΠΥΥ. Καναμε τα χαρτια μας και περιμενουμε. Δεν μας λενε πολλα για την προγνωση και ανησυχουμε,δ εν υπαρχει καποια αλλη γενετικη διαταραχη και γενικα δεν κανει καθολου κρισεις, ουτε εκανε. Εαν υπαρχει καποιος που μπορει να με διαφωτισει θα ημουν ευγνωμων..

Πώς αντιμετωπίζεται η διπληγία με ορθοπεδικό χειρουργείο;

Εικόνα Anonymous

Πως αντιμετωπίζεται η διπληγία με ορθοπεδικό χειρουργείο και ποιοι είναι οι ορθοπεδικοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ασχολούνται με αυτό;

Πρακτικά ερωτήματα για τη ζωή ενός παιδιού με ημιπληγία

Εικόνα Mnx

Πώς είναι η ζωή ενός παιδιού με ημιπληγία καθώς και της οικογένειας του; Το ερώτημα μου δεν ειναι τοσο υπαρξιακό οσο πρακτικό. Διαγνώστηκε ο γιος μου με εγκεφαλική παράλυση, ημιπληγία σε προγενετικο έλεγχο λογω ισχαιμικό επεισοδίου έμφρακτο στην αριστερή πλευρά. Δεν ξέρω τι να περιμένω. Μου περιγράφουν για προβλήματα στη κίνηση, μικρή πιθανότητα επιληψίας και κατα 70% θα ειναι ένα μέτριο περιστατικό που θα φαινεται η κινητική δυσκολία, μπορει να ειναι κατα 10-20% σοβαρό και 10-20% ελαφρύ και δεν μπορουν να πουν τίποτα παραπάνω.

Υδροκέφαλο στον πατέρα μου, με αναπηρία 70%, μας είπαν ότι δεν δικαιούται κάτι

Εικόνα Giannisqq

Λεγομαι Γιαννης. Ο πατερας μου τυρρανιεται με υδροκεφαλο εδω και 7 χρονια. H κατασταση εχει χειροτερεψει τον τελευταιο χρονο και φωναξαμε Eπιτροπη μηπως δικαιουμαστε κατι. Δεν μπορει να κανει τιποτα χωρις την βοηθεια της μητερας μου. Ακομα και η βαδιση του γινεται με πολυ δυσκολια με Π και για δυο μετρα μπορει να κανει κ 30 λεπτα ή να χρειαστει να καθησει να ξεκουραστει... καποιες μερες δεν μπορει να κουνηθει και καθολου.. και η κατασταση χειροτερευει...και αλλα πολλα.... Μας εβγαλαν αναπηρια 70% και οτι δεν δικαιουται κατι... Μπορω να κανω κατι? Σας ευχαριστω για τον χρονο σας...

Ερωτήσεις προς γονείς που μεγαλώνουν παιδάκια με εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα Ταυράκι

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω τους γονείς που μεγαλώνουν παιδάκια με εγκεφαλική παράλυση κάποια πραγματάκια που με αγχωνουν αρκετά!! Ο γιος μου είναι 19 μηνών με υπερτονια κάτω άκρων και υποτονικό κορμό!Ο κορμός θα"δέσει"κάποτε? Kαι αν ναι μετά από πόσο καιρό?αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία θα με ενδιέφερε η γνώμη του. O κορμός είναι ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσουμε και σε άλλα στάδια! Ευχαριστώ!

Εγκεφαλική παράλυση και βλαστοκύτταρα (σπαστική τετραπληγία)

Εικόνα Stella

Έχω μια κορη 8 ετων με σπαστικη τετραπληγια. Ενδιαφερομαι να μαθω αν υπαρχουν γονεις παιδιων με εγκεφαλικη παραλυση που εχουν κανει στα παιδια τους τη θεραπεια με τα βλαστοκυτταρα στην Ελλαδα και αν ειδαν καποιο αποτελεσμα. Η γιατρος μας ειναι αρνητικη, λεγοντας μας οτι ειναι σε πειραματικο σταδιο και γω αναρωτιέμαι μήπως τελικά χάνουμε πολύτιμο χρόνο.

Πόσο καιρό κάνει να βγει η απόφαση για το επίδομα

Πόσο καιρό κάνει να βγει η απόφαση για το επίδομα τετραπλήγιας - παραπλήγιας; Έχει περίπου 3 μήνες που έκανα τα χαρτιά.

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.

Ενεργά μέλη στην ομάδα

Συζητούν, συμμετέχουν

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.