Crowdsourcing

Τι είναι το Crowdsourcing και γιατί το επιλέγουμε στο NOESI.gr; Ο όρος "crowdsourcing" προέρχεται από την ένωση των λέξεων crowd (πλήθος) και outsourcing (εξωτερική ανάθεση εργασιών) και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Jeff Howe τον Ιούνιο του 2006 στην έκδοση του Wired με τίτλο "The Rise of Crowdsourcing". Ως πληθοπορισμός, όπως αναφέρεται στα ελληνικά ο όρος crowdsourcing, αφορά την εξωτερικής ανάθεσης καθηκόντων, που παραδοσιακά εκτελούνταν από υπάλληλο, σε μια μεγάλη ομάδα εθελοντών ή μία κοινότητα, μέσω ανοικτής πρόσκλησης.

Ο πληθοπορισμός είναι μία μορφή συλλογικής διαδικτυακής δραστηριότητας στην οποία ένα άτομο, ένα ίδρυμα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή μία εταιρεία προτείνει σε μία ομάδα ατόμων με ποίκιλλες γνώσεις, ετερογένεια και αριθμό, μέσω μίας ανοιχτής πρόσκλησης, να αναλάβουν εθελοντικά μια εργασία. Η ανάληψη της εργασίας, η οποία ποικίλλει σε πολυπλοκότητα και στο βαθμό στον οποίο είναι χωρισμένη και στην οποία το πλήθος πρέπει να συμμετάσχει με προσωπική εργασία, χρήματα, γνώση, εμπειρία, περιλαμβάνει πάντοτε αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πλευρές. Οι χρήστες λαμβάνουν την ικανοποίηση κάποιας ανάγκης τους, είτε αυτή είναι οικονομική, είτε κοινωνική αναγνώριση, προσωπική ικανοποίηση, ανάπτυξη ατομικών ικανοτήτων σε κάποιο τομέα, ενώ ο εκκινητής της πρωτοβουλίας (πληθοποριστής) αποκτά και χρησιμοποιεί προς όφελός του, αυτά που έχει συνεισφέρει ο χρήστης στο εγχείρημα, τα οποία εξαρτώνται από τη δραστηριότητα που έχει αναλάβει ο χρήστης.

Πηγή: http://el.wikipedia.org/wiki/Crowdsourcing

Στην περίπτωση του NOESI.gr, το όφελος (ως πληθοποριστή) είναι παροχή στο κοινό μίας ενημερωμένης ιστοσελίδας με έγκυρες πληροφορίες για τους αναγνώστες, που χρειάζονται να βρουν πληροφορίες για κοινωνικές παροχές στην τοπική κοινότητά τους. Η σελίδα θα έχει, βεβαίως, ελεύθερη πρόσβαση.

Crowdsourcing για το σύνδρομο Angelman.

​Εθελοντές για μετάφραση από Αγγλικά!; Έχουμε ένα σημαντικό κείμενο με βασικές κατευθυντήριες γραμμές για το σύνδρομο Άγγελμαν, που ετοιμάζουμε ενόψει της Παγκόσμια Ημέρας στις 15/2 (Angelman Syndrome World Day). Αποτελείται από 25 σελίδες, με πίνακες. Θα μεταφραστεί σελίδα - σελίδα, οπότε μπορείτε να αναλάβετε ακόμη και 1 σελίδα αν δεν έχετε πολύ χρόνο. Το κείμενο θα μορφοποιηθεί στα ελληνικά και θα ανέβει ολόκληρο, μόλις είναι έτοιμο στο NOESI.gr. Δείτε τον "Οδηγό για το σύνδρομο Angelman".

Crowdsourcing για τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Crowdsourcing για τα Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία! Αναλάβετε εκ μέρους του NOESI.gr μία έρευνα σε επίπεδο δήμων, μέσω διαδικτύου και άλλων μέσων, να βρείτε πού λειτουργούν τέτοια προγράμματα. Να μας βοηθήσετε να τα βάλουμε σε μία λίστα για τους αναγνώστες. Καλούμε όσους γνωρίζουν για προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης (φαρμακείων, παντοπωλείων, ιατρείων κ.ά.) στο Δήμο τους, να μας ενημερώσουν. Ο στόχος μας είναι να προβάλλουμε ενημερωμένες πληροφορίες για τις τόσο σημαντικές παροχές, για όσους έχουν ανάγκη. Δείτε το εδώ καθώς εξελίσσεται με επίκεντρο τα πιο SOS από όλα στην οικονομική κρίση "Κοινωνικά Παντοπωλεία".

Crowdsourcing για τις μεθόδους παρέμβασης στον αυτισμό.

Το πρώτο μας και πιο δύσκολο project μέσω crowdsourcing. Πήγε τόσο καλά που μας έδωσε τη μεγάλη χαρά να συνεχίσουμε! Δείτε το μεγαλύτερο αφιέρωμα στην "Αντιμετώπιση του αυτισμού".

Crowdsourcing για τον Οδηγό υπηρεσιών.

Το νέο μας Crowdsourcing Project για τον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr. Βάζουμε τα ΚΕΔΔΥ σε χάρτη! Μπορείτε να βοηθήσετε; Δείτε εδώ.

 Όσοι ενδιαφέρεστε να στείλετε πληροφορίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας του NOESI.gr.

 Δείτε τις σελίδες που αναπτύξαμε μέσω Crowdsourcing:

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.