Πολιτεία μ' ακούς;

Εικόνα ligeri
Πολιτεία μ' ακούς; Θέλω να φωνάξω. Σειρήνα η φωνή μου να σε βγάλει από την Νιρβάνα σου. Να σε αφυπνίσει από τον ύπνο του δικαίου σου. Να διεγείρει την πολιτική σου βούληση αν υπάρχει. Εξουσία, μπλε ,πράσινη, κόκκινη, ντύσε την γύμνια σου με όποιο χρώμα της ίριδος προτιμάς κι έβγα στο βήμα να μου το πεις δυνατά. Να το ακούσει το 10% των αναπήρων του Ελληνικού πληθυσμού. Τι έχεις κάνει; Τι κάνεις σήμερα; Τι έχεις κατά νου να κάνεις την επόμενη μέρα; Όταν ο φυσικός προστάτης του ΑμεΑ θα φύγει για πάντα; Ποια είναι η υποδομή σου; Ο σχεδιασμός σου Ευρωπαία Ελληνική Πολιτεία; Θέλω μια απάντηση εδώ και τώρα!

Σχόλια

Ακούει...

Εικόνα κατερίνα ζαρίφη
Ακούει ... δύο μήνες πριν τις κάθε εκλογές. Μετά πάλι κουφαίνεται. Αυτή είναι η πολιτεία μας αγαπητή μου κυρία Λυγερή, δυστυχώς για μας.... και αν υπάρχουν κάποια μικρά παραθυράκια είναι τέτοιο το σκοτάδι που δεν μπαίνει το φως... δυστυχώς. Κατερίνα Ζαρίφη

Η πολιτεία έχει...

Εικόνα Angela Papastavrou
Η Ελληνική πολιτεία είναι με "ειδικές ανάγκες". Έχει μερική κόφωση, ακούει επιλεκτικά ότι την συμφέρει, στα άλλα θέματα είναι κουφή! Εχει μερική μυωπια, βλέπει ότι τη συμφέρει, για τα υπόλοιπα απλά δεν είδε! Εχει μουγκαμάρα, πριν τις εκλογές αναρρώνει, την αμέσως επομένη απλά δε μιλάει για εκείνα τα θέματα, σωπαίνει. Ή στην καλύτερη περίπτωση σε βγάζει τρελό (όπως με το επίδομα θέρμανσης, πολύτεκνες οικογένειες με 3 παιδιά και τόσα άλλα...)

Μεταξύ σοβαρού και αστείου...

Εικόνα Mageandi
Δηλαδή αγαπητή μου Αντζελα κοίτα εδώ τι συμβαίνει... Η πολιτεία κοφεύοντας, μη βλέποντας και κουτσαίνοντας είναι... ΑμεΕΑ και η ειρωνία είναι ότι δεν κάνει τίποτα για να απαλύνει τον πόνο της!!!! Αλλά εγώ θα το προχωρήσω πάρα κάτω. Γιατί αγαπητή μου κα Λυγερή αναφέρεστε μόνο στην πολιτεία; Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ τι κάνει; Δημιουργεί κάστες; Φτιάχνει καινούργια "κωσταλέξη" (θα θυμάστε τι εννοώ); Συγχαίρει το κανονικό και κοιτάει με οίκτο το μη; Και γιατί περιμένετε απάντηση; Μόνο όποιος έχει βιώσει στο πετσί του μπορεί και πονάει, οι υπόλοιποι χρυσώνουν το χάπι μέχρι να "περάσει" και μετά το απόλυτο μηδέν. Η αγάπη περίσσεψε και δυστυχώς όχι μόνο στις μέρες μας και όχι μόνο στον τόπο μας.
Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας του ΕΟΠΥΥ (Ηπείρου) με δωρεάν συμμετοχή.
Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας: Σεμινάρια για γονείς (δωρεάν)
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
To NOESI.gr παρουσιάζει: Προνόησε κι εσύ! (10/06)
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς φορά Μπλε για τον Αυτισμό!
H Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι’ για τη δημιουργία του παζλ του αυτισμού! Δείτε το φωτογραφικό υλικό εδώ.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.