Δελτίο Τύπου: Κατασκευή πρότυπης παιδικής χαράς

Εικόνα amymoni

H Αμυμώνη, με μακρόχρονη εμπειρία και ευαισθησία σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, επιλέχθηκε από το Αct4Greece, για να διεκδικήσει μέσω crowdfunding τους πόρους για την κατασκευή Πρότυπης Παιδικής Χαράς –την μοναδική στην Ελλάδα - για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Λίγα λόγια για την Πρότυπη Παιδική Χαρά

Η Πρότυπη Παιδική Χαρά σχεδιάζεται να λειτουργήσει στους χώρους του Κέντρου «Ίριδα» της Αμυμώνης στο Ελληνικό. Η συγκεκριμένη δράση αφορά στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ειδικού χώρου απασχόλησης, απολύτως προσβάσιμου σε παιδιά και ενηλίκους κάθε ηλικίας, με σοβαρά προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες (πχ εγκεφαλική παράλυση). Πρωταρχικός σκοπός της είναι να δοθεί δυνατότητα πραγματικής ψυχαγωγίας και συναισθηματικής εκτόνωσης στα άτομα αυτά που τις στερούνται απόλυτα. Επειδή κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο παιχνίδι και τη χαρά, στην Παιδική Χαρά θα δίνεται η δυνατότητα ακόμα και στα πλέον επιβαρυμένα άτομα και τις οικογένειές τους να απολαύσουν στιγμές χαρούμενης συνύπαρξης, σε ένα ασφαλές και προσεκτικά μελετημένο περιβάλλον, χωρίς την αίσθηση αποκλεισμού και περιθωριοποίησης που αντιμετωπίζουν από τους γύρω τους. Ο κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος, με την επιμέλεια των εκπαιδευτών της Αμυμώνης, επιτρέπουν την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης, που θα διασφαλίζουν την καλλιέργεια βασικών δεξιοτήτων, για την όσο το δυνατόν ομαλή ψυχοσωματική, αισθητηριακή, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Το έργο αυτό οραματίστηκε η Αμυμώνη προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να αποκτήσουν δικαίωμα στο παιχνίδι το οποίο στερούνται απόλυτα κυρίως λόγω της απουσίας οποιουδήποτε κατάλληλου πλαισίου σε ιδιωτικό και δημόσιο περιβάλλον. Το Act4Greece στηρίζει με την φιλοξενία της δράσης αυτής στην πλατφόρμα μέχρι 30 Απριλίου 2017. Η Αμυμώνη αναζητά αρωγούς στο έργο της, προκειμένου το δικαίωμα στο παιχνίδι να αφορά όλα τα παιδιά. Ζητάμε από όλους να συνεισφέρουν μέσω της πλατφόρμας του Act4Greece, απευθείας με ένα κλικ, είτε μέσω κατάθεσης στον ειδικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας για τη δράση αυτή, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση της δράσης. Η δύναμη των πολλών είναι η βάση της επιτυχίας του εγχειρήματος μας.

Για την προσφορά σας και αναλυτικότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε:

Για το προωθητικό βίντεο παρακαλούμε επισκεφτείτε:

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ΑΜΥΜΩΝΗ στον Οδηγό Υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/amymoni

Λίγα λόγια για το Act4Greece και τη μέθοδο συμμετοχικής χρηματοδότησης

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από το «πλήθος», δηλαδή από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πόροι που στη συνέχεια διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν φορείς υλοποίησης. Η μέθοδος αυτή συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή διεθνώς ως crowdfunding, έχει στο πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία και ο Ελληνισμός.

Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε 7 άξονες: 1) πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη, 2) κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, 3) πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα, 4) νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα, 5) περιβάλλον και αειφορία, 6) έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και 7) αθλητικές δραστηριότητες.

Οι πολλαπλές δράσεις του act4Greece υλοποιούνται από φορείς με εμπειρία και αξιοπιστία στον τομέα τους και μέσω της ιστοσελίδας www.act4greece.gr γίνεται αξιοποίηση του σύγχρονου εργαλείου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).

Το Πρόγραμμα act4Greece πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας και τη στρατηγική συνεργασία με φορείς και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους και προσφοράς, όπως το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Καθένας από αυτούς τους φορείς συνεισφέρει με την τεχνογνωσία του, αλλά μπορεί και να αξιοποιεί την πλατφόρμα, ως ένα σύγχρονο εργαλείο συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) για να διευρύνει και να πολλαπλασιάσει πόρους για έργα ή δράσεις που ούτως ή άλλως υποστηρίζει.

Η συμμετοχική χρηματοδότηση, δηλαδή το crowdfunding, είναι μια απλή, διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική χρηματοδότησης, όπου κάθε πολίτης, εταιρεία, φορέας και γενικά οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ανάλογα με τις δυνατότητές του, μπορεί να συνεισφέρει, με χρήματα ή σε είδος, στη στήριξη ποικίλων πρωτοβουλιών, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της αλληλεγγύης και της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.