Έχω ένα αγοράκι 26 μηνών, η γνώμη σας θα βοηθήσει πολύ

Εικόνα Φωτεινή Αντωνάδο

Γεια σας έχω ένα παιδάκι 26 μηνών. Πήγαμε πριν ένα μηνά σε Αναπτυξιολόγο ιδιώτη. Μας έβγαλε ότι είμαστε στην ομάδα υψηλοί κίνδυνου και ότι έχουμε κάποια αυτιστικά στοιχειά. Το παιδί τείνει να μπει στον αυτισμό εάν δεν τον βοηθήσουμε έγκαιρα. Μας είπε να τον γράψουμε παιδικό και λογοθεραπείες. Παιδικό το γράψαμε 3 βδομάδες τώρα. Είναι απόμακρος από τα παιδάκια δεν τρελαίνεται και πολύ στο να κάτσει στην καρεκλά να ζωγραφίσει κτλ δεν ανταποκρίνεται πολλές φόρες στο άκουσμα του ονόματος του.

Ο παιδικός μας είπε να πάρουμε και 2 γνώμη και μας έστειλε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο να μας δουν πήγαμε πριν λίγες μέρες μας είδε ένας παιδοψυχολόγος και μας είπε ότι το παιδί είναι κλειστό στο ευήλατο του μας είπε ότι μιλάμε για καθυστέρηση - ανωριμότητα ανάπτυξης και να ξεκινήσουμε εργοθεραπείες.

Θέλω σε πολλά τι γνώμη σας. Το παιδί σε εμάς είναι πολύ επικοινωνιακό και σκέφτομαι να πάρω και 3 γνώμη, να πω ότι δεν μιλάμε καθόλου. Μονό μπαμπαλίζει.

Ευχαριστώ πολύ.
Η γνώμη σας θα με βοηθήσει.

Σχόλια

Δεν έχετε να χάσετε κάτι...

Εικόνα Ελένη

Αγαπητή Φωτεινή,

Δεν ξέρω σε τι ακριβώς θα ήθελες τη γνώμη μας, ωστόσο, θα πω τι σκέφτομαι για την περίπτωσή σας.

Έχετε δύο ειδικούς που πάνω-κάτω σας είπαν τα ίδια, οπότε ίσως να μην έχει νόημα να πάρ3ετε μία τρίτη γνώμη αυτή τη στιγμή. Αυτό το λέω διότι και οι πολλές συναντήσεις με ειδικούς κουράζουν το παιδί, οπότε ίσως να το κάνετε αφού περάσει κάποιο διάστημα που θα έχετε κάνει ότι σας πρότειναν οι δύο που σας είδαν ήδη. Εξάλλου δε σας πρότειναν κάτι τραβηγμένο, έτσι κι αλλιώς τα παιδιά 2 χρονών ενδείκνυται να παρακολουθούν παιδικό, και εφόσον το παιδί δεν μιλάει, οι λογοθεραπείες μόνο καλό μπορούν να κάνουν.

Το βασικό είναι να έχετε εσείς ψυχραιμία. Είναι αστείο που το λέω αυτό εγώ που τα είχα χάσει τελείως στην αρχή, αλλά κάντε ότι καλύτερο μπορείτε σ' αυτόν τον τομέα.  Όποια κι αν είναι η διάγνωση που έχετε, το παιδάκι σας παραμένει το ίδιο. Η διάγνωση μόνο να βοηθήσει μπορεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο τα όποια προβλήματα. Να έχετε στον νου σας ότι η πρώιμη παρέμβαση κάνει θαύματα, οπότε μη χάνετε χρόνο.

Το ότι το παιδί είναι πολύ επικοινωνιακό σ' εσάς αλλά όχι στον παιδικό μη σας μπερδεύει, πολλά παιδάκια με αυτισμό είναι πολύ επικοινωνιακά σε οικεία περιβάλλοντα σε αντίθεση με άγνωστα. Απ' την άλλη πάλι, ίσως θα πρέπει να του δώσετε λίγο καιρό ακόμη (ίσως κανά δίμηνο) για να δείτε πως θα προσαρμοστεί στο σταθμό. Αφού έχετε επαρκείς πληροφορίες από το σταθμό και ίσως και κάποια ένδειξη της προόδου του παιδιού από τις θεραπείες, δείτε έναν άλλο ειδικό.

Φιλικά,

Ελένη

like2

Έχω κι εγώ ένα αγοράκι 3,5 τώρα

Εικόνα Τάνια

Φωτεινή μου να χαιρεσαι τον μικρουλη σου. Εχω κι εγώ ένα αγοράκι 3,5 τώρα αλλά στους 25 μήνες τον πήγα σε αναπτυξιολόγο πρώτη φορά. Δεν μου έδωσε διαγνωση, κάτι γενικά και να τον αρχίσουμε παιδικό.

Αν και δεν μίλησε σε έκεινη την φάση (ο δικός μας έιχε χάσει και κάποιες λέξεις που έλεγε και δεν μιλουσε) ο παιδικός του έκανε πολύ καλό, έμαθε να τρώει, να παίζει και γενικά του άρεσε. Δεν θα ανήσυχουσα που δεν κάθεται να ζωγραφίσει, σε αυτη την ηλικία δεν πολυ-κάθονται. Αστον να δεις πως θα πάει. Στον σταθμό τους είχες πει για την διάγνωση? Γιατί καμιά φορά αν το ξέρουν τους φαίνονται όλα ύποπτα.

Εμεις πήραμε την διάγνωση "στοιχεία αυτισμου - ΔΑΔ" στα 2,5 και αρχίσαμε θεραπείες και πάμε πολύ καλά πλέον. Ίσως να πηγαιναμε καλά και χωρίς θεραπείες αλλά αυτο δεν το ξέρω, όποτε πιστευω ότι δεν θα του κάνει κακό. Αν έχετε και διάγνωση απο δημόσιο γιατρό μπορείτε να πάρετε και καποια λεφτά πίσω (ίσως και όλα γιατί δεν νομίζω ότι χρειάζεται πολλές συνεδρίες το παιδί).

Εγώ θα τον άρχιζα, γιατί αν όντως υπαρχει καποια δυσκολία η ηλικία πάιζει ρόλο (όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα). Μην αγχώνεσαι πάντως, θα δεις όλα καλά θα πάνε με τον μικρούλη σου.

Φιλιά 
Τάνια

like4

Σκέφτομαι να πάω να πάρω και τρίτη γνώμη

Εικόνα Φωτεινή Αντωνάδο
Σκέφτομαι να πάω να πάρω και 3 γνώμη το θέμα είναι να πάω σε Αναπτυξιολόγο και εάν έχετε κάποια κατά νου ή σε Παιδοψυχίατρο ?
like3

Για τη Φωτεινή, από γιατρούς γνωρίζω τους...

Εικόνα Ελένη

Φωτεινή,

Από παιδοψυχιάτρους ξέρω τον Χρήστο Καμπάκο, στην ΕΘΜΑ - Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτισμού?. Πάρε εκεί ένα τηλέφωνο. Τα ραντεβού δίνονται αρκετά γρήγορα.

Από αναπτυξιολόγους έχουμε δει μία ιδιώτη που μας άρεσε πολύ, την Κωνσταντίνα Γκόλτσιου. Δυστυχώς, εδώ δεν ξέρω προσωπικά κάποιον σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ωστόσο, λόγω της μικρής ηλικίας του παιδιού, θεωρώ ότι πολυ δύσκολα θα πάρεις συγκεκριμένη διάγνωση, αλλά μάλλον πάλι κάποιες κατευθύνσεις σαν αυτές που ήδη έχεις, δηλαδή το παιδί να κάνει κάποιες θεραπείες και να πάει παιδικό.

Ελένη

like3

Για τη Φωτεινή, μη χάνεις καιρό

Εικόνα Ηρα Μιχαλης

Φωτεινή,

Ο κος Καμπάκος απο την ΕΘΜΑ οντως ειναι πολυ καλός και η κα. Γκολτσιου. Ο γιος μου ειναι 5 ετων και των παρακολουθουσαν και οι δυο απο τα 2,5. Μεχρι τα 2,5 δεν μιλαγε καθολου οσπου ξεκινησαμε λογοθεραπεια. Τα αποτελεσματα ηταν εξαιρετικα. Εχω αναρτησει ενα βιντεακι στο Google, με τιτλο "Το προνήπιο διαβάζει",θα το γραψεις με κεφαλαια.. Δεστο και μη χανεις καιρο με τη λογοθεραπεια. Μονο καλο θα του κανει.

like4

Τι διαφορά έχει ο Παιδοψυχίατρος από έναν Αναπτυξιολόγο;

Εικόνα Φωτεινή Αντωνάδο

Ευχαριστώ πολύ Ελένη. Να σε ρωτήσω, τι διαφορά έχει ο Παιδοψυχίατρος από έναν Αναπτυξιολόγο;

like1

Το γοργό και χάρη έχει...

Εικόνα Popi Ker

Καλησπέρα. η κυρία Γκόλτσιου είναι πολύ καλή αναπτυξιολόγος. Καλό είναι να πάρεις μια τρίτη γνώμη αλλά να μην χρονοτριβείτε καθώς ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικός και όσο νωρίτερα τοσο το καλύτερο... Όσο για την κοινωνικοποίηση είναι λογικό καθώς τα παιδιά με κάποιο από τα προαναφερθέντα σύνδρομα χαρακτηρίζονται από δυσκολία προσαρμογής και κοινωνμικοποίησης... Μια τρίτη γνώμη λοιπόν και έναρξη λογοθεραπείας και φυσικά ειδικών παιδαγωγών.....

like2

Παιδοψυχίατρος - Αναπτυξιολόγος

Εικόνα Ελένη

Φωτεινή,

χωρίς να είμαι ειδικός, απ' όσο γνωρίζω, ο παιδοψυχίατρος έχει ακολουθήσει την πορεία Γενική Ιατρική - Ψυχιατρική - Παιδοψυχιατρική, ενώ ο αναπτυξιολόγος την πορεία Γενική Ιατρική - Παιδιατρική κι έπειτα ειδικεύονται στην Αναπτυξιολογία. Συγκεκριμένα, η κα Γκόλτσιου ασκεί στο ιατρείο της και τη γενική παιδιατρική.

Και οι δύο ειδικότητες αυτές είναι "αρμόδιες" για τη διάγνωση για την οποία εξετάζεται ο μικρούλης σας.

Οι δύο γιατροί που σου συνέστησα είναι εξαιρετικοί στον τομέα τους, και αυτό δεν είναι μόνο η δική μου άποψη.Οι διαφορές μεταξύ τους;  Η αίσθηση που έχω, και τονίζω τη λέξη "αίσθηση" είναι ότι η κυρία Γκόλτσιου θα πει τη λέξη "αυτισμός" κάπως πιο δύσκολα από τον κο Καμπάκο. Απο την άλλη, ο κος Καμπάκος βλέπει περισσότερα περιστατικά από την κα Γκόλτσιου, λόγω της θέσης του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Εμείς έχουμε πάει και στους δύο.

Η κα Γκόλτσιου είδε τον μικρό μας όταν εκείνος ήταν περίπου 4. Του έκανε μία λεπτομερή εξέταση  την ώρα που εμείς, στην ίδια αίθουσα δίναμε το ιστορικό. Η εξέταση κράτησε περίπου μία ώρα. Τη διάγνωση μας την έστειλε αργότερα, αφού μελέτησε και τα δύο.

Ο κος Καμπάκος την πρώτη φορά είδε το παιδί περίπου 15 λεπτά. Μη σου κάνει εντύπωση, είναι αρκετά για έναν άνθρωπο με αυτήν την εμπειρία. Ο δικός μας βέβαια ήταν και 5 χρονών, οπότε στα 15 λεπτά μπόρεσε να κάνει μία ουσιαστική συζήτηση μαζί του. Μας έδωσε λεπτομερέστατα ερωτηματολόγια να συμπληρώσουμε εμείς και οι δάσκαλοι του παιδιού. Μετά από όλα αυτά, πήραμε τη διάγνωση.

Ήταν και οι δύο εξαιρετικοί και απάντησαν όλες μας τις ερωτήσεις.

Αν πρέπει να πας σε έναν από τους δύο, θα έλεγα να προτιμήσεις τον κο Καμπάκο μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σου "γράψει" τις θεραπείες που θα χρειαστεί το παιδί.

Φίλικά,
Ελένη

like2

Έχω πάρει στο ΕΘΜΑ

Εικόνα Φωτεινή Αντωνάδο

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα. Έχω πάρει στο ΕΘΜΑ και περιμένω να με πάρουνε για να μου πούνε πότε θα πάμε. Εκτός αυτού, έκλεισα ραντεβού και στην Αντωνοπούλου στο "Αττικό". Τι γνώμη έχετε για αυτήν;

like3

Αναπτυξιολόγοι και Παιδοψυχίατροι

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας! Επιτρέψτε μου και μένα να συμβάλω στην πληροφόρηση, καθώς θέλουμε να κυκλοφορεί όσο γίνεται περισσότερη χρήσιμη και έγκυρη πληροφορία. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ο παιδοψυχίατρος έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον 2,5 χρόνια στη διάρκεια της ειδίκευσής του για να 'μάθει' εις βάθος τον αυτισμό. Ο αναπτυξιολόγος είναι ένας έτοιμος παιδίατρος, που επιλέγει να κάνει μια πρόσθετη εκπαίδευση λίγων μηνών στις αναπτυξιακές διαταραχές. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ο παιδοψυχίατρος έχει στη διάθεσή του όλον τον παραπάνω χρόνο για να εμβαθύνει στις θεραπευτικές προσεγγίσεις στον αυτισμό. Ο αναπτυξιολόγος έχει ελάχιστη γνώση για τον "ωκεανό" παρεμβάσεων που κυκλοφορούν στην αγορά, εκτός αν αφιερώνει πολύ χρόνο (και τακτικά) για να ενημερώνεται από μόνος του. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, οι πλείστοι των αναπτυξιολόγων στην Ελλάδα έχουν καλές δεξιότητες για τη διάγνωση του αυτισμού, ενώ δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί παιδοψυχίατροι που δεν έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με αυτή τη διαταραχή και 'χάνουν' περιστατικά που τους παρουσιάζονται. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ πάλι, οι αναπτυξιολόγοι δίνουν οδηγίες στους γονείς για λογοθεραπεία, παιδικό σταθμό, εργοθεραπεία κ.λπ., συμβουλές δηλαδή που συνήθως δεν έχουν σπουδαία θετική επίπτωση στην βελτίωση του παιδιού με αυτισμού, όπως έχει συνειδητοποιηθεί πια διεθνώς. Ένας παιδοψυχίατρος που ασχολείται σοβαρά με τον αυτισμό, μπορεί να δώσει στους γονείς σαφώς καλύτερες συμβουλές παρέμβασης και να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του παιδιού πιο έγκαιρα, καθώς αυτό μεγαλώνει.
like2

Η εξέλιξη ενός νηπίου με αυτισμό (ΔΑΔ/ΔΑΦ)

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Θα ήθελα να σχολιάσω την συζήτηση μεταξύ των μητέρων σε αυτή τη σελίδα ανταλλαγής σχολίων και απαντήσεων. Θα προσπαθήσω να είμαι χρήσιμος. Διαβάζοντας το σχόλιο της Τάνιας, μου δημιουργήθηκε η σκέψη ότι - αν το παιδί προχωρά γοργά μπροστά - ίσως να μην πρόκειται για ΔΑΔ (όπως ονομάζουμε τον αυτισμό στην ελληνική ασφαλιστική γλώσσα), αλλά για αυτό που οι γιατροί ονομάζουμε "ευρύτερο φαινότυπο του αυτισμού". Στα αγγλικά ΒΑΡ. Δεν πρόκειται για πάθηση, αλλά σε μικρές ηλικίες μπορεί να δίνει μια παθολογική εικόνα, που αργότερα αναιρείται. Τα παιδάκια με ΒΑΡ είναι ουκ ολίγα. Δυστυχώς όμως, συνήθως τα παιδιά με ΔΑΔ δεν παρουσιάζουν άλματα στον παιδικό σταθμό, όπως περιγράφει και η άλλη μαμά, διότι ο αυτισμός κάνει ακριβώς αυτό: κάνει το παιδί να μην ενδιαφέρεται για τους συνομηλίκους όταν βρίσκεται ανάμεσά τους. Οπότε το περιβάλλον του σταθμού δεν είναι 'θεραπευτικό', ακριβώς όπως το φως δεν θεραπεύει τον τυφλό, για να κάνω μια παρομοίωση. Το αίτιο είναι καθαρά εγκεφαλικό, ο εγκέφαλος δεν είναι φτιαγμένος για να αντιδρά στα κοινωνικά ερεθίσματα. Όσον αφορά στο λόγο, που είναι ένα κομμάτι της επικοινωνίας, πιο πολύ μας απασχολεί όχι η απουσία του ή η πτωχεία του, αλλά το ότι το παιδί δεν προσπαθεί να επικοινωνήσει με χειρονομίες και γκριμάτσες (εφόσον δεν μιλά). Αυτές οι προσπάθειες είναι κάτι που κάνουν τα μωρά και τα κωφά παιδιά, αλλά όχι τα αυτιστικά παιδιά. Μεγαλώνοντας, είτε αποκτήσουν ομιλία είτε όχι, κάνουν χρήση του λόγου όταν δεν πρέπει (απρόσφορος λόγος) και δεν κάνουν χρήση όταν πρέπει (δεν 'ακούν' στο όνομά τους, δεν εκτελούν πολλές εντολές, δεν απαντούν κ.τ.ό.). Γι' αυτό η λογοθεραπεία στα Πανεπιστήμια που κάνουν έρευνα πάνω στις θεραπείες, δεν θεωρείται θεραπεία εκλογής, αλλά όλο το βάρος πέφτει στην επικοινωνιακή παρέμβαση σε όλες τις εκφάνσεις της. Το ίδιο ισχύει για την εργοθεραπεία, καθώς αυτή στοχεύει σε θέματα του παιδιού, που δεν έχουν σχέση με τον πυρήνα του προβλήματος: τουτ' έστιν η εργοθεραπεία σε γενικές γραμμές δεν δουλεύει την επικοινωνία.
like4

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και την παρέμβαση

Εικόνα Φωτεινή Αντωνάδο

Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση και την παρεμβαση σας εγω πραγματικα ομως εχω λιγο μπερδευτει γιαυτο και θελω και 3 γνωμη. Αφου λετε οτι οι ο παιδοψυχιατρος και μαλιστα εμπειρος πανω στο αυτισμο, μπορει να διακρινει τι ειναι, τελικα καλυτερα να τον παω εκει. Θα ηθελα μια σωστη απαντηση απο ενα σωστο γιατρο και οχι ειμαστε στην ομαδα υψηλου κινδυνου η τεινει να μπει στον αυτισμο, απο ο,τι ξερω ο αυτισμος γεννιέται δεν γινεται σωστά?

Και η αλλη παλι γνωμη ανωριμοτητα - καθυστερηση αναπτυξης κατι παλι δεν μου παει καλα γιαυτο θελω και 3 γνωμη.

  • Το παιδι γενικα εχει αλλαξει χαρακτηρα και το εντοπισαμε γυρω στους 19-20 μηνες σε εμας φερεται φυσιολογικος περα απο οτι καμια φορα ειναι αφοσιομενος με τα παιχνιδια του και δεν μας ακουει αλλα ξερει οτι του μιλαμε.
  • Παιζουμε διαβαζουμε βιβλια παραμυθια λεμε τραγουδακια. Το μονο που δεν εχει ειναι παρεα απο αλλους ανθρωπους και παιδια, μια και εδω που βρισκομαστε ειμαστε για δουλεια, απο αλλου ειναι η καταγωγη μας.
like3

Καλησπέρα και από μένα!!

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Καλησπερα και απο μενα!!

Θα ηθελα να σας πω την εμπειρια μου και ελπιζω να βοηθησει.. ειμαι και γω μητερα ενος παιδιου!! Και πολυ περηφανη γιαυτο. Στα τοσα χρονια που ασχολουμαι με τον αυτισμο λογω του παιδιου μου και σε οσους και να πηγα ολοι οι παιδιατροι απλα τον κοιτουσαν για 15' και μας ελεγαν αυτισμος. Ουτε ενας δεν μπηκε σε διαδικασια να παρει καποιο ιστορικο σοβαρο και οχι 2 ερωτησεις και να δει το παιδι και να κανει εστω καποιες εξετασεις.

Οι παιδοψυχιατροι ειναι πιο σωστοι στην εξεταση και τουλαχιστον ειναι αυτοι οι ειδικοι.πολλες φορες ακουμε τον ορο και λεμε: "Σιγα το παιδι μου μην το παω εκει. Δεν ειναι και τρελο!" Φυσικα και δεν ειναι!Αλλα αυτοι κανουν ειδικοτητα και μονο αυτοι εχουν αρμοδιοτητα να βγαζουν διαγνωσεις και τουλαχιστον γνωσεις και εμπειρια. Οι παιδιατροι απλα εχουν γνωσεις και μπορουν να σε καθοδηγησουν. Επισης ειδικοτητα στον κλαδο της ιατρικης, αναπτυξολογου δεν υπαρχει.απλα ειναι κατι εξτρα στους παιδιατρους. Το ΒΑΡ ειναι κατι που εμαθα πολυ αργοτερα απο την πρωτη διαγνωση του παιδιου μου. Και αυτο χαρη στην παιδαγωγο που εχουμε. ηταν η πρωτη που μου το αναφερε. Το εψαξα παρα πολυ και με βοηθεια φυσικα βρηκα ακρη.αλλα οχι εντος ελλαδας. Λοιπον οπως λεει και πιο πανω ο κ. Καφανταρης ειναι πολυ σωστο. Δυστυχως ομως στην ελλαδα για καποιο λογο η δεν το ξερουν η κανεις δεν θελει να δινει τετοια διαγνωση. Και εντυπωσιαζομαι που αναφερετε θετικα!!! Οχι φυσικα οτι μεσα μου αλλαζει κατι ή οτι αν το παιδι μου εμενε με την διαγνωση αυτισμου ή καποιας αλλης θα αλλαζε κατι ως προς την αγαπη που του εχω. Αλλα θελω και οφειλω να ξερω τι ακριβως εχει.και πως πρεπει να τον βοηθησω καλυτερα. με αυτον τον τροπο λυσαμε πολλα προβληματα αλλαξαμε καποιες στασεις και κανουμε σταθερα και μικρα βηματα αλλα με τον χρονο ειναιπολλα και σωστα. Δεν εχουμε παλινδρομησεις και μονο θετικα αποτελεσματα σ' ο,τι και αν κανουμε. Φυσικα που και που θελουμε να μην κανουμε καποιες δραστηριοτηρες ή ασκησεις αλλα αυτο ειναι μεσα στο προγραμμα. ελπιζω να βοηθησα λιγο!!!

like3

Για την Φωτεινή... Το πιο σημαντικό ικανοί θεραπευτές...

Εικόνα kate 19

Καλησπέρα... Σαν εργοθεραπεύτρια θα σου πω οτι δεν είναι τόσο σημαντικό τι θα γράψει ο γιατρός ως διάγνωση για τον μικρούλη σου όσο σε ποιούς τομείς χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση σύμφωνα με την ηλικία του....

Τώρα αναπτυξιολόγος ή παιδοψυχιατρος? Τα παραπάνω ονόματα που ανέφερες είναι καταπληκτικοί, ο καθένας στην ειδικότητα του. Αυτο που για εμένα κάνει την διαφορά είναι ο γιατρός που δεν θα δώσει μια διάγνωση σ'ένα χαρτί αλλά που θα εξηγήσει στους γονείς τι είναι αυτό, πως θα βοηθηθούν, τι επιπτώσεις ενδέχεται να έχει στην καθημερινότητα του παιδιού με απλά κατανοητά λόγια!!

Το πιο σημαντικό ικανοί θεραπευτές....

Εύχομαι να σε βοήθησα! Καλή συνέχεια...

like2

Για τη Φωτεινή, σου προτείνω ειδικούς

Εικόνα Konstantina Kapalou

Αναπτυξιολόγος στο Αττικό, κα. Αντωνοπούλου.

Εργοθεραπεύτρια τρομερή για μένα που έχω γνωρίσει πολλούς, κα. Ηλιάδη Άννα στο Μενίδι.

Αν θες κάτι, επικοινώνησε μαζί μου, τα έχω ψάξει όλα! Επίσης και για δελφινοθεραπεία.

Tip! 

Περισσσότερα για τη Δελφινοθεραπεία θα βρείτε και στον Οδηγό παρεμβάσεων του NOESI.gr εδώ: www.noesi.gr/book/intervention

[Από το μενού στην κορυφή των σελίδων: Οδηγοί > Οδηγός παρεμβάσεων > Δελφινοθεραπεία (Dolphin Αssisted Τherapy)]

like2

Τον καλό θεραπευτή δεν τον κάνει το όνομα...

Εικόνα kate 19

Προσοχή... Κατα την γνώμη μου τον καλό θεραπευτή δεν τον κάνει το "όνομα", θα καταλάβεις ποιος θεραπευτής σου "πάει" αρκεί να του πεις και τα δικά σου θέλω και ανησυχίες για το παιδί.

Επίσης, μην προτείνετε θεραπευτές... δεν είναι γιατρός που θα βγάλει μια διάγνωση και θα πάμε και σε άλλον για μια 2η γνώμη... θα έχει άμεση επαφή με το παιδάκι...

 

like2

kate 19, δεν πρότεινα...

Εικόνα Konstantina Kapalou

Δεν πρότεινα, απλά επειδή πονάω πολύ σαν μαμά... είπα τι εχω βρει εγώ και βλέπω το τι καλό κανουν στο παιδί μου. 

like1

Και πολύ καλά κάνατε

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Είστε μεσα στο ....νόημα. Αν βρίσκετε ανθρώπους που σας βοηθούν είναι σημαντικό να τους αναφέρετε. Αν σκέφτεστε ότι μπορεί να φανεί σα διαφήμιση στείλτε απευθείας μήνυμα προς τον γονιό που θέλετε. Εμένα αυτό που γράψατε με βρίσκει σύμφωνο και πιστεύω ότι είναι χρησιμο όπως το θέσατε.

Άγγελος. Γ. Κουτουμάνος 
Εκδότης NOESI.gr 

like3

Αντωνοπούλου στο "Αττικό"

Εικόνα Konstantina Kapalou

κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλη.με εχει βοηθησει σε σχεση με το παιδι μου.και οτι ειπε ηταν και ειναι σωστο.απο εκει και περα.....αρχισε εντατικη δουλια απο τωρα για να εχεισ ενα καλο μελλον.το ξερω οτι πονασ μεσα σου αλλα τωρα θα δωσεισ τη μεγαλητερη βαση στο παιδι....οτι χρειαστεισ στηλε μου μηνημα.

like1

Συμβολή στην αντιμετώπιση

Εικόνα Χριστίνα Παπαηλιου

Λυπούμαστε, το σχόλιο έχει αφαιρεθεί από το NOESI.gr. 

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το αρχικό σχόλιο, που έγινε αποδεκτό από το NOESI.gr.

like2

Συμβολή στην αντιμετώπιση (αφαίρεση σχολίου)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το σχόλιο με τίτλο "Συμβολή στην αντιμετώπιση" έχει αφαιρεθεί από το NOESI.gr. Παρόμοιο σχόλιο έχει γίνει με τίτλο "Βοήθεια στο πρόβλημα" εδώ.

Σημειωτέον, στην ανάρτηση όπου παραπέμπονται οι επισκέπτες μας και στα δύο σχόλια, αναφέρονται τα εξής και μόνο για τον σκοπό της μελέτης:

  • Να διερευνήσει τις επικοινωνιακές ικανότητες και τη γλωσσική συμπεριφορά νηπίων κατά το δεύτερο χρόνο της ζωής.
  • Να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, για την ανάπτυξη μεθόδων πρώιμης ανίχνευσης προβλημάτων στην επικοινωνία και τη γλώσσα με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Προτού αναρτήσουμε την ανακοίνωση "Κάλεσμα συμμετοχής σε μελέτη της αλλελεπίδρασης μητέρας - νηπίου" στο NOESI.gr θέσαμε προς τον αρμόδιο το θέμα ως εξής: "Δεν αναφέρεται κάπου, αν θα λάβουν κάποια συμβουλευτική ή οδηγίες ή παραπομπές οι γονείς..." αλλά δεν λάβαμε θετική ανταπόκριση στην επισήμανση.

Θεωρούμε προβληματική την καθοδήγηση των υποψηφίων συμμετεχόντων στην μελέτη, με το αρχικό επιχείρημα ότι παρέχεται βασική συμβουλευτική. 

Για το NOESI.gr,
'Αγγελος Κουτουμάνος
Κοινωνικός λειτουργός

like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.