Έρευνα για την υποστηριζόμενη λήψη αποφάσεων σε θέματα διαχείρισης προσωπικών οικονομικών πόρων, καταναλωτικών δικαιωμάτων και υγείας

Εικόνα "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής

Λογότυπο του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου I DECIDE, το ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ αναζητά υποσχόμενες πρακτικές στην Ελλάδα, πάνω στο θέμα τής Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων στα πεδία τής διαχείρισης των προσωπικών οικονομικών, του δικαιώματος του καταναλωτή και της προσωπικής υγείας.

Το πρόγραμμα I DECIDE είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ για Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς τής εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει ως στόχο να ενισχύσει τον βαθμό αυτονομίας ανθρώπων με νοητική αναπηρία στην Υποστηριζόμενη Λήψη Αποφάσεων σε θέματα διαχείρισης προσωπικών οικονομικών πόρων, καταναλωτικών δικαιωμάτων και υγείας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την βελτίωση των ικανοτήτων των ωφελούμενων σε θέματα γραμματισμού, αριθμητικής και χρήσης υπολογιστών.

Η ομάδα του I DECIDE αποτελείται από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα (www.eeamargarita.gr), το Fundació Tutelar De Les Comarques Gironines (http://www.fundaciotutelar.org/), το Kehitysvammaisten Palvelusäätiö (http://www.kvps.fi/), την EASPD (http://www.easpd.eu/), το Fundació Campus Arnau d’Escala (http://campusarnau.org/2009/) και την εταιρία Social Care Training.

Οι υποσχόμενες πρακτικές που θα προταθούν πρέπει:

1.      Να συμφωνούν με τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2.      Να εστιάζουν στην βελτίωση της Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων και των δεξιοτήτων γραμματισμού, αριθμητικής και χρήσης υπολογιστών στα πεδία που προαναφέρθηκαν .

Οι οργανώσεις που θα υποβάλλουν τις πρακτικές τους θα γίνουν μέλη του δικτύου I DECIDE στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματίες από το εξωτερικό, την Ελλάδα και σε νέα γνώση που θα αναπτυχθεί από το έργο για το θέμα Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων. Θα μπορούν να ωφεληθούν από τις δραστηριότητες του έργου όπως workshops και άλλες εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Οι υποσχόμενες πρακτικές που θα επιλεγούν ως βέλτιστες, θα συμπεριληφθούν στην απολογιστική αναφορά του έργου η οποία θα προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για να υποβάλλετε την πρακτική σας:

1. Συμπληρώστε το online ερωτηματολόγιο ως τις 31 Ιανουαρίου: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYb0hlu51fz29I8MuWzDyO7JxuFacBkKTy72ssP7cAMFv3LQ/viewform?usp=sf_link  

ή

2. Συμπληρώστε την επισυναπτόμενη φόρμα και αποστείλετε την μέσω email στο research.development@eeamargarita.gr


Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο research.development@eeamargarita.gr

Σχετικά αρχεία: 

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.