ΚΕΠΑ: χρειάζεται έγγραφο πιστοποίησης ταυτότητας του παιδιού;

Εικόνα Ελένη

Καλημέρα σας! Την άλλη εβδομάδα περνάμε ΚΕΠΑ για Asperger. Μπορεί κάποιος να μου πει αν χρειάζεται κάποιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητας του παιδιού; Θυμάμαι ότι για μια άλλη περίπτωση που χρειαζόταν είχαμε βγάλει στα ΚΕΠ πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία. 'Η μήπως αρκεί που το βιβλιάριο υγείας έχει μία παλιά (βέβαια) φωτογραφία του παιδιού; Κι αν κάποιος έχει περάσει ΚΕΠΑ πρόσφατα κι έχει να μου δώσει καμιά συμβουλή, να μου επισημάνει κάτι που θα έπρεπε να προσέξω...

Ευχαριστώ πολύ!

Σχόλια

Πιστοποιητικό γέννησης και φωτογραφία

Εικόνα Gianna Panagopoulou

Καλύτερα να έχετε μαζί σας το πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία για να μην ταλαιπωρηθειτε. Επίσης να προσέξετε στις γνωματεύσεις που θα καταθέσετε να υπάρχει το γνήσιο των υπογραφών των γιατρών, να έχετε μαζί και ΑΜΚΑ και ΑΦΜ φωτοτυπια. (πιθανώς να ζητηθούν και για το παιδί, με κάθε επιφύλαξη) και πάνω απ'όλα ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Περνάτε από Επιτροπή; Οδηγίες

Εικόνα tinajazz

Τι ηλικια εχει το παιδακι σας?

Αν καταλαβα καλα εχετε καταθεσει τα χαρτια σας και σε μια εβδομαδα περνατε απο επιτροπη? Ειναι η πρωτη φορα?

Επιτροπή ΚΕΠΑ, περάσαμε πριν 2 μήνες περίπου (με αυτισμό)

Εικόνα anastasia kap

Περάσαμε ΚΕΠΑ πριν από 2 περίπου μήνες. Έχουμε Αυτισμό. Απόφαση ΔΑΔ 67% για 3 χρονια και όχι επ'αόριστον.

Κάναμε αίτηση επανεξέτασης ως προς το χρόνο και να γράφει Αυτισμός γιατί την Εφορία δεν καταλαβαίνουν ότι ΔΑΔ σημαίνει Αυτισμός.

Πρέπει να έχει φωτο το βιβλιάριο υγείας του παιδιού με στρογγυλή σφραγίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κλπ σφραγισμένο από το ΤΑΜΕΙΟ σας.

Ακόμη θα κάνουμε αίτηση για συμπληρωματική ιατρική βεβαίωση όσον αφορά την απαλλαγή τελών κυκλοφορίας.

Περνάμε 13/8/2014.

Θα επανέλθω με νεώτερα.
Αναστασία

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Εικόνα Ελένη

Σας ευχαριστώ πολύ, όσα μου είπατε ήταν πολύ χρήσιμα! Τελικά λέω να πάω με το πιστοποιητικό με φωτό, γιατί η φωτογραφία στο βιβλιάριο δεν είναι σφραγισμένη. Το παιδί είναι τώρα 8,5 χρονών. Το ότι θα θέλουν το ΑΦΜ δεν μου πέρασε απ' το μυαλό, κι ας είναι πολύ λογικό αν το σκεφτεί κανείς. 

Τις γνωματεύσεις κλπ τα έχω ήδη καταθέσει όταν έκανα την αίτηση, κι έτσι δε θα έχω τίποτα τέτοιο μαζί μου, τα έχουν αυτοί. Περνάμε 6/8/2014. Θα σας πω πως πήγε.

Και πάλι ευχαριστώ,

Ελένη

Εμένα ΑΦΜ μου ζήτησαν να βγάλω πολύ μετά

Εικόνα tinajazz

Εμενα ΑΦΜ μου ζητησαν να βγαλω για το παιδι πολυ μετα, αφου περασαμε και μας εδωσαν την γνωματευση, οταν πηγα προνοια για να τα καταθεσω για το επιδομα τοτε μας ζητησαν ΑΦΜ, επειδη το παιδι θα παιρνει χρηματα και θα πρεπει να τα δηλωνει μετα μονο του...

Ενα σωρο χαρτια ζητανε μετα στην προνοια... 

Ολα καλα θα πανε... 

Πήραμε 67% για 3 χρόνια...

Εικόνα Ελένη

Τη μέρα που περάσαμε επιτροπή, επέμεναν πολύ στο να ρωτάνε γιατί έκαναν την αίτηση. Αγχώθηκα για να πω την αλήθεια, γιατί φαινόταν ότι δεν ήθελαν να απαντήσουν θετικά. Ήξερα κι από άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που δικαιούνταν ποσοστό σύμφωνα με το νόμο και η επιτροπή δεν τους το έδωσε, ουσιαστικά παρανομώντας.

Τελικά πήραμε 67% για τρία χρόνια. Αίτηση για επανεξέταση δε θα κάνω, προτιμώ να επανεξεταστεί το παιδί σε τρία χρόνια, μια που ακούω ότι τώρα έχει "πέσει γραμμή" να κόβουν. Τώρα αρχίζω το ψάξιμο για τα υπόλοιπα, εφορία, πρόνοια κλπ. 

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.