Λειτουργία Προγράμματος Έγκαιρης Παρέμβασης Παιδικής Βαρηκοΐας και Κώφωσης

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης? λειτουργεί πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης, που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά με προβλήματα ακοής ηλικίας 0 – 6 ετών, καθώς το ηλικιακό αυτό στάδιο είναι καθοριστικό για τη μετέπειτα ψυχολογική, κοινωνική και εκπαιδευτική εξέλιξη του παιδιού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η οικογένεια είναι ο φυσικός χώρος ανάπτυξης του παιδιού, η Έγκαιρη Παρέμβαση υιοθετεί το oικογενειοκεντρικό μοντέλο προσέγγισης των αναγκών που προκύπτουν τόσο για το παιδί όσο και για την οικογένειά του και παρέχει υπηρεσίες που στοχεύουν να παρέμβουν και να επιδράσουν σε όλο το σύστημα της οικογένειας.

Έτσι, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση που προκύπτει μετά την διάγνωση της βαρηκοΐας με έναν τρόπο ολιστικό, που συμπεριλαμβάνει όλους τους τομείς της ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της οικογένειας που έχει πληγεί και απορυθμιστεί.

Η διάγνωση της βαρηκοΐας/κώφωσης είναι τραυματική για όλο το οικογενειακό σύστημα. Την ίδια εποχή, και ενώ οι γονείς βρίσκονται σε σοκ, πρέπει να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις σε σοβαρά θέματα όπως κοχλιακό εμφύτευμα, επιλογή τρόπου επικοινωνίας κλπ, να κατανοήσουν όλες τις προεκτάσεις της βαρηκοΐας, να πλοηγηθούν σε ένα πολύπλοκο σύστημα κοινωνικών παροχών, να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα μέλη (αδέλφια, παππούδες κλπ) αλλά και το στενό κοινωνικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμά μας στοχεύει στο να στηρίξει και να διευκολύνει τις οικογένειες σε όλη την πολυπλοκότητα της δύσκολης αυτής περιόδου αλλά και να φροντίσει να μην προκληθούν δευτερογενείς αρνητικές επιπτώσεις σε κανέναν τομέα της ανάπτυξης του παιδιού – ή της ισορροπίας μεταξύ των άλλων μελών.

Οι προτεραιότητές μας προκύπτουν από τις ανάγκες των οικογενειών όπως τις βιώνουν και μας τις εκφράζουν. Υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε τους γονείς και να τους πληροφορήσουμε αντικειμενικά ώστε να αξιολογήσουν τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους σε σχέση με την άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του παιδιού τους – και κατόπιν να χρησιμοποιήσουμε την επιστημονική μας κατάρτιση και την εμπειρία μας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης αυτών των επιλογών.

Η ομάδα μας περιλαμβάνει Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή και Ωτορινολαρυγγολόγο.

Το Πρόγραμμα της Έγκαιρης Παρέμβασης λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2310343079 και στο 2310343288 (ώρες επικοινωνίας 09:00-15:00) ή ηλεκτρονικά στο egkairiparemvasithess@gmail.com.

Είμαστε στην διάθεση σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή άλλο αίτημα σας σχετικά με το πρόγραμμά μας.

Ποικιλίδης Ανδρέας   
Δ/κος διευθυντής

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.