Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Όλες οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Όσοι πραγματοποιήσουν σχετικό μεταπτυχιακό αποκτούν το δικαίωμα να εργαστούν σε σχολεία για άτομα με ειδικές ανάγκες εκτός από τα σχολεία γενικής επαίδευσης. Για παράδειγμα ένας μαθηματικός έχει το δικαίωμα βάσει νόμου να εγγραφεί στους καταλόγους αναπληρωτών μαθηματικών άλλα παράλληλα μπορούν να εγγραφεί και στους καταλόγους αναπληρωτών ειδικής αγωγής. Παλιότερα, το δικαίωμα αυτό δινόταν και σε όσους είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια διάρκειας 400 ωρών, σήμερα όμως θεωρείται αναγκαίο το μεταπτυχιακό.

Προεργασία από τους υποψήφιους

Όσοι ενδιαφέρονται για να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή με την ελπίδα να εργαστούν στα δημόσια σχολεία με άτομα με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να μελετήσουν ενδελεχώς τους πίνακες των αναπληρωτών που είναι διαθέσιμοι στο δικτυακό τόπο http://e-aitisi.sch.gr. Με τον πιο πάνω τρόπο μπορούν να διαπιστώσουν πόσοι έχουν ήδη μεταπτυχιακό για να διαπιστώσουν και τις πιθανότητές τους. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στους φιλολόγους υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων με μεταπτυχιακό ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση για τους δασκάλους. 

Μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής σε ελληνικά Πανεπιστήμια:

  • Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πανεπιστήμιο Πάτρας

Για περισσότερα δείτε εδώ το άρθρο "Μεταπτυχιακά που ανοίγουν τις πόρτες της Ειδικής Αγωγής" του Βασίλη Καλόγηρου, Υπ. Διδάκτωρ, Ερευνητικού Υπεύθυνου "Employ".

Πηγή: www.newsbeast.gr

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!