Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή

Όλες οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Όσοι πραγματοποιήσουν σχετικό μεταπτυχιακό αποκτούν το δικαίωμα να εργαστούν σε σχολεία για άτομα με ειδικές ανάγκες εκτός από τα σχολεία γενικής επαίδευσης. Για παράδειγμα ένας μαθηματικός έχει το δικαίωμα βάσει νόμου να εγγραφεί στους καταλόγους αναπληρωτών μαθηματικών άλλα παράλληλα μπορούν να εγγραφεί και στους καταλόγους αναπληρωτών ειδικής αγωγής. Παλιότερα, το δικαίωμα αυτό δινόταν και σε όσους είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια διάρκειας 400 ωρών, σήμερα όμως θεωρείται αναγκαίο το μεταπτυχιακό.

Προεργασία από τους υποψήφιους

Όσοι ενδιαφέρονται για να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή με την ελπίδα να εργαστούν στα δημόσια σχολεία με άτομα με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να μελετήσουν ενδελεχώς τους πίνακες των αναπληρωτών που είναι διαθέσιμοι στο δικτυακό τόπο http://e-aitisi.sch.gr. Με τον πιο πάνω τρόπο μπορούν να διαπιστώσουν πόσοι έχουν ήδη μεταπτυχιακό για να διαπιστώσουν και τις πιθανότητές τους. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στους φιλολόγους υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων με μεταπτυχιακό ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση για τους δασκάλους. 

Μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής σε ελληνικά Πανεπιστήμια:

  • Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πανεπιστήμιο Πάτρας

Για περισσότερα δείτε εδώ το άρθρο "Μεταπτυχιακά που ανοίγουν τις πόρτες της Ειδικής Αγωγής" του Βασίλη Καλόγηρου, Υπ. Διδάκτωρ, Ερευνητικού Υπεύθυνου "Employ".

Πηγή: www.newsbeast.gr

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;