Μοριακός καρυότυπος και αυτισμός

Εικόνα κατια

Εκανα προγεννητικο ελεγχο με αμνιοπαρακεντηση και τον νεο μοριακο καρυοτυπο που ελέγχει 125 συνδρομα. Μεσα στη λιστα των συνδρομων αναφεροντσν και τεσσερα με την ονομασια Autism καθως και Εύθραυστο Χ. Eιχα ακουσει οτι ο αυτισμος δεν ανιχνευεται προγεννητικα.ομως στη λιστα υπαρχει. Τι μπορει να σημαινει??? Οτι εγινε το μεγαλο βημα της επιστημης και πλεον ανιχνευεται???

Μαλιστα το εχει ως τεσσερα διαφορευικα συνδρομα. Αutism 1,2,3 κτλ. Για παραδειγμα οταν αναφερεται και το Down στη λιστα και σου λεει αρνητικο ξερεις παση θυσια οτι Down δεν εχει το παιδι σου. Για τον αυτισμο ισχυει το ιδιο????

Ξερετε κατι???

Ευχαριστω

Σχόλια

Ο αυτισμός δεν ανιχνεύεται απο προγεννητικούς ελέγχους

Εικόνα Gina Skourti

Καλησπερα,

ο αυτισμος δεν ανιχνευεται απο προ γεννητικους ελεγχους. Χρειαζονται παρα πολλα βηματα ακομα της επιστημης! To Down's Syndrome οντως ανιχνευεται οπως και το Fragile X (FMR1 DNA Test) κ καποια αλλα συνδρομα.

Ελπιζω να μην ανησυχειτε πολυ :) 

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;