Παράλληλη στήριξη κατά τον Απρίλη;

Εικόνα Βικτώρια

Στην εγκυκλιο του Υπουργείου Παιδείας 4-6 αναφερεται οτι παραλληλη στήριξη γίνεται μόνο από το διορισμενο απο δημόσιο Δασκαλο και για τους Μαθητές με ΔΑΔ. Τα αιτήματα στελνωνται από τα σχολεία στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας μετά τις 20/10 και μετα κατα τον Απρίλη τοποθετουνται αυτοι. Χαμενη χρονια;;; Ξερει κανεις κατι παραπάνω;;;

Σχετικά αρχεία: 

Σχόλια

Φρέσκα νέα από ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης

Σήμερα με πήραν από το ΚΕΔΔΥ να πάρω αύριο την έκθεσή τους.

Αφού ρώτησα μου είπαν ότι όσες αιτήσεις γίνουν μέχρι να κλείσουν τα σχολεία (δηλαδή αύριο) είναι πιθανό να έχουν στήριξη γύρω στα μέσα Οκτωβρίου 2014.

Αυτοί που θα κάνουν αίτηση Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη θα τους έρθει με το νέο έτος ! ! !

Ρώτησα για τρόπο κάλυψης του κενού, που ιδίως για τα πρωτάκια στο Δημοτικό το διάστημα αυτό της προσαρμογής είναι πολύ κρίσιμο. Μου είπε ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με το σχολείο και εφ' όσον εγκρίνουν Διευθυντής και Σύλλογος σύμφωνα με την Εγκύκλιο να έρθει ιδιωτικά κάποιος μαζί με το παιδί, φέρνοντας βιογραφικό και ποινικό μητρώο. Η Εγκύκλιος όμως γράφει ότι ο Διευθυντής θα πρέπει να δηλώσει τις περιπτώσεις ιδιωτικής παράλληλης. Για τον κίνδυνο λοιπόν να μην έρθει κρατική στήριξη στα παιδιά που στην αρχή βάλουν ιδιώτη μου πρότειναν από το ΚΕΔΔΥ να γίνει μια άτυπη συμφωνία με τον διευθυντή και να μην δηλωθεί η ιδιωτική στήριξη στο Υπουργείο.

Αναρωτιέμαι πόσο εύκολα θα δεχτεί ο κάθε Διευθυντής για ένα παιδί και γονείς που τους βλέπει πρώτη φορά να βάλει 'πλάτη' και να κρύψει την ιδιωτική στήριξη από το Υπουργείο παρ' όλο που από την εγκύκλιο είναι υποχρεωμένος να τη δηλώσει . . .

Αύριο θα πάω στο σχολείο να δω τι πιθανότητες έχουμε για μια τέτοια αντιμετώπιση.

like0

Συνέχιση της ιστορίας

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης

Συνεχίζω την προηγούμενη ιστορία.

Πήγα στο σχολείο την τελευταία ημέρα που θα ήταν ανοικτά και αντιμετώπισα κάτι απρόσμενο. Ο Διευθυντής αρνήθηκε να δεχτεί την αίτησή μου για παράλληλη στήριξη λέγοντάς μου ότι θα πρέπει να την κάνω στην αρχή Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα επικοινώνησα με το ΚΕΔΔΥ όπου η προϊσταμένη του προσπάθησε να μεταπείσει τον Διευθυντή αλλά μάταια. 

Στη συνέχεια με συμβούλεψαν από τα ΚΕΔΔΥ να πάω στο κεντρικό γραφείο της πρωτοβάθμιας που είναι η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί κανονικά όλο το καλοκαίρι.

Αυτή τη λύση μου πρότειναν επίσης ο σύμβουλος ειδικής αγωγής και ένας άλλος σύμβουλος και αυτό ακριβώς έκανα. Κατέθεσα την αίτηση στην πρωτοβάθμια, μίλησαν με τον Διευθυντή και πήγε εκεί τη βεβαίωση εγγραφής και την 1η Ιουλίου πήρα αριθμό πρωτοκόλλου στην αίτηση για να φύγει προς το Υπουργείο. Έτσι τα κατάφερα 2 μήνες νωρίτερα και περιμένω την τύχη της αίτησης. 

Τα λέμε όταν υπάρξουν νεότερα.

like0

Γιατί δεν πήρε την αίτηση ο Δντης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Δεν μας είπατε γιατί δεν δέχτηκε την αίτηση ο Δντης του σχολείου εξ αρχής; Πολύ χρήσιμη η οδηγία πάντως!
like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.