Ζητείται εθελοντής Κοινωνικός Λειτουργός ή Ψυχολόγος για υποστήριξη ατόμων με ελαφρά νοητική υστέρηση σε μοντέλο κοινωνικής επιχείρησης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" αναζητά Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο για την πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με νοητική υστέρηση και την αναβάθμιση ενός εκπαιδευτικού εργαστηρίου σε μοντέλο κοινωνικής επιχείρησης.

Ο υποψήφιος ή η υποψήφια που θα επιλεγεί, θα εργάζεται σε τακτική βάση ως εθελοντής στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" και συγκεκριμένα στο Τμήμα "Εστίασης". Το Τμήμα έχει αντικείμενο την παρασκευή μικρών γευμάτων (σνακ), αρτοσκευασμάτων, και  λειτουργεί "κυλικείο" με στόχο την εκπαίδευση, πρακτική άσκηση και επαγγελματική κατάρτιση 6-8 νέων με ήπια και μέση νοητική υστέρηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρέχεται άμεση εποπτεία και υποστήριξη από Κοινωνικό Λειτουργό του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" και συνεργασία στο πλαίσιο διεπιστημονικής ομάδας, με τον ειδικό παιδαγωγό και τον βοηθό του Τμήματος καθώς και τις Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες που πλαισιώνουν το Κέντρο.

Βασικές αρμοδιότητες του υποψηφίου θα είναι η εκπόνηση ατομικών πλάνων εκπαίδευσης για κάθε εκπαιδευόμενο, η παρακολούθηση της πορείας τους στο πρόγραμμα, η συνεργασία με τις οικογένειες για την επίτευξη των στόχων των εκπαιδευόμενων, η παρουσίαση της πορείας των περιπτώσεων στη διεπιστημονική ομάδα. Για όλες τις αρμοδιότητες παρέχεται εποπτεία και υποστήριξη, όπου χρειάζεται. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, ο υποψήφιος θα συμμετέχει στην οργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων εκτός του Κέντρου για τους ωφελούμενους του προγράμματος. Εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει σε επαφές με επιχειρήσεις ή οργανισμούς για την ανάπτυξη του μοντέλου της κοινωνικής επιχείρησης, υπό την εποπτεία των "μεντόρων" ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα διαρκεί από 1/10/2015 έως 30/06/2016 και περιλαμβάνει 480 ώρες εθελοντικής εργασίας. Στο τέλος του προγράμματος, θα δοθεί βεβαίωση εθελοντικής εργασίας για το σύνολο των ωρών από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" και από τους φορείς υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που πλαισιώνουν το έργο.   

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ στη διεύθυνση www.eeamargarita.gr. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο * ή μέσω E-mail στο *.

Παρακαλούμε δηλώστε ενδιαφέρον τηλεφωνικά ή μέσω E-mail έως Τετάρτη 23/09/2015.*

(*) Η πρόσκληση έληξε.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.