Άμεση πρόσβαση σε αγγελίες (JOBS) Ιουλίου ή Αυγούστου με 25€ (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ) χωρίς καταχώρηση βιογραφικού online.

Ζητείται εθελοντής Κοινωνικός Λειτουργός ή Ψυχολόγος για υποστήριξη ατόμων με ελαφρά νοητική υστέρηση σε μοντέλο κοινωνικής επιχείρησης

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" αναζητά Κοινωνικό Λειτουργό ή Ψυχολόγο για την πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με νοητική υστέρηση και την αναβάθμιση ενός εκπαιδευτικού εργαστηρίου σε μοντέλο κοινωνικής επιχείρησης.

Ο υποψήφιος ή η υποψήφια που θα επιλεγεί, θα εργάζεται σε τακτική βάση ως εθελοντής στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" και συγκεκριμένα στο Τμήμα "Εστίασης". Το Τμήμα έχει αντικείμενο την παρασκευή μικρών γευμάτων (σνακ), αρτοσκευασμάτων, και  λειτουργεί "κυλικείο" με στόχο την εκπαίδευση, πρακτική άσκηση και επαγγελματική κατάρτιση 6-8 νέων με ήπια και μέση νοητική υστέρηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, παρέχεται άμεση εποπτεία και υποστήριξη από Κοινωνικό Λειτουργό του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" και συνεργασία στο πλαίσιο διεπιστημονικής ομάδας, με τον ειδικό παιδαγωγό και τον βοηθό του Τμήματος καθώς και τις Συνοδευτικές Υποστηρικτικές Υπηρεσίες που πλαισιώνουν το Κέντρο.

Βασικές αρμοδιότητες του υποψηφίου θα είναι η εκπόνηση ατομικών πλάνων εκπαίδευσης για κάθε εκπαιδευόμενο, η παρακολούθηση της πορείας τους στο πρόγραμμα, η συνεργασία με τις οικογένειες για την επίτευξη των στόχων των εκπαιδευόμενων, η παρουσίαση της πορείας των περιπτώσεων στη διεπιστημονική ομάδα. Για όλες τις αρμοδιότητες παρέχεται εποπτεία και υποστήριξη, όπου χρειάζεται. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο, ο υποψήφιος θα συμμετέχει στην οργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων εκτός του Κέντρου για τους ωφελούμενους του προγράμματος. Εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να συμμετέχει σε επαφές με επιχειρήσεις ή οργανισμούς για την ανάπτυξη του μοντέλου της κοινωνικής επιχείρησης, υπό την εποπτεία των "μεντόρων" ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα διαρκεί από 1/10/2015 έως 30/06/2016 και περιλαμβάνει 480 ώρες εθελοντικής εργασίας. Στο τέλος του προγράμματος, θα δοθεί βεβαίωση εθελοντικής εργασίας για το σύνολο των ωρών από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα" και από τους φορείς υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που πλαισιώνουν το έργο.   

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ στη διεύθυνση www.eeamargarita.gr. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο * ή μέσω E-mail στο *.

Παρακαλούμε δηλώστε ενδιαφέρον τηλεφωνικά ή μέσω E-mail έως Τετάρτη 23/09/2015.*

(*) Η πρόσκληση έληξε.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;