Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS ► Ημερίδα για τη ΔΕΠ-Υ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS.Το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ή ADHD Hellas (από τα αρχικά της διαταραχής στην Αγγλική γλώσσα) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο που συμμετέχουν γονείς παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ ή ΔΕΠΥ), ενήλικες με ΔΕΠΥ, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί και άλλοι επιστήμονες. Το Σωματείο ιδρύθηκε το 2009, με έδρα την Αθήνα. Ένα χρόνο αργότερα, το 2010 έγινε επίσημα μέλος της Πανευρωπαϊκής Οργάνωσης "ADHD Europe", ενώ από το 2014 συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιό της.

Νέα — Ανακοινώσεις

Αφίσα ημερίδας για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS.

  • Μέλη συνεργατικών ομάδων: Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση για την ημερίδα.
     
  • 04/10/2018 — Η ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο (NOESI.gr) βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για την οργάνωση συνεδρίας (επίσκεψης) μελέτης αναγκών των ωφελούμενων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ". Τις επόμενες εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε από αυτή την ιστοσελίδα, πιθανές κοινές δράσεις — συνέργειες στο πλαίσιο του Προγράμματος. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων ατόμων με αναπηρία στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoisekiesi.

Υπηρεσίες – Δράσεις

Ο σκοπός του Σωματείου είναι κοινωνικός και σκοπεύει κυρίως να συμβάλλει στη δημιουργία ενός δικτύου υποστήριξης και καθοδήγησης των πασχόντων, στην παροχή έγκυρης ενημέρωσης με βάση τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα, στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και της Πολιτείας και στην αναίρεση των προκαταλήψεων για τη ΔΕΠΥ.

Το Σωματείο προσφέρει στα άτομα με ΔΕΠΥ και τις οικογένειές τους στήριξη, ενημέρωση, εκπαίδευση. Εθελοντές παιδοψυχίατροι, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, μεταφραστές, γραφίστες στηρίζουν καθημερινά το έργο μας.

Το Σωματείο οργανώει ημερίδες, συνέδρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους και σχολεία με την υποστήριξη Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών με διεθνή αναγνώριση. Παράλληλα, εκπαιδεύει τα μέλη του μέσα από ομάδες γονέων, εφήβων κι ενηλίκων στην αποτελεσματική διαχείριση της διαταραχής.

Πέρα των ενημερωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες γενικής υγείας, γονείς – μέλη του Σωματείου έχουν οργανώσει δενδροφυτεύσεις, εθελοντικές αιμοδοσίες και άλλες δράσεις αλληλεγγύης.

Τα μέλη του Σωματείου συμμετέχουν σε εθνικά και διεθνή συνέδρια για να αναπτύξουν τις σχέσεις μας με άλλους Συλλόγους που εκπροσωπούν άτομα με διάφορες παθήσεις, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των μελών του Σωματείου για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ΔΕΠΥ στη χώρα μας. 

Μήνυμα προέδρου

Η ΔΕΠΥ είναι κυρίως γνωστή ως μαθησιακή διαταραχή. Ωστόσο σε ποσοστό 60% η διαταραχή επιμένει στην ενήλικη ζωή δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα του ατόμου και του περιβάλλοντός του.

Η ΔΕΠΥ στους ενήλικες δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστή στους ειδικούς επαγγελματίες υγείας και αυτός είναι ο κύριος λόγος που είναι δύσκολη η διάγνωση και η θεραπευτική αντιμετώπισή της. Στην Ελλάδα οι εξειδικευμένοι ψυχίατροι και ψυχολόγοι είναι ελάχιστοι ενώ ο αριθμός των ενηλίκων που υποψιάζονται πως έχουν τη διαταραχή αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Είμαστε αποδέκτες αιτημάτων ενηλίκων που ζητούν, συχνά με απόγνωση, πρόσβαση σε εξειδικευμένους επιστήμονες. 

Η έγκαιρη διάγνωση σε πρώιμη ηλικία αλλά και η πολύπλευρη θεραπευτική αντιμετώπισή της είναι ύψιστης σημασίας για τη πορεία της διαταραχής στην ενήλικη ζωή. 

Επιπλέον κρίνουμε απαραίτητη τη δημιουργία δημόσιων δομών σε όλη τη χώρα για τη διάγνωση και θεραπευτική καθοδήγηση των ενηλίκων με ΔΕΠΥ.

Χριστίνα Γεωργιάδου, Πρόεδρος ADHD HELLAS

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Κτίριο COSMOS, Λεωφ. Κηφισίας 125-127 — ΑΘΗΝΑ 115 23

Λογότυπο για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΕΠΥ / ADHD HELLAS.


Πηγή: Παρουσίαση στον Οδηγό υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2018) του NOESI.gr | Η Νόηση στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.noesi.gr. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη ΔΕΠΥ στον Οδηγό διαταραχών του NOESI.gr στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/book/syndrome/adhd.

Ενημέρωση: Eπικοινωνία με την Χριστίνα Σαραντοπούλου, Γενική Γραμματέα ADHD HELLAS, μέσω E-mail (με χρονοσφραγίδα 15/12/2017 08:27).

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.