Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΕΕΠΑΑ ► Αφιέρωμα της LIFO στον Σείριο

Εικόνα NOESI.gr

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό - Ημερίδα και δράσεις ευαισθητοποίησης.Δελτίο τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων - 2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό - Ημερίδα και δράσεις ευαισθητοποίησης

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) διοργανώνει Ημερίδα για τον Αυτισμό, ανοιχτή και προσιτή σε όλους με ελεύθερη είσοδο. Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, 10:00-14:00 την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Επίσης, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών φορέων και οργανώσεων, και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Α΄ Εφορία Αρχαιοτήτων, θα φωτίσουν και φέτος την Πύλη του Αδριανού στο μπλε χρώμα, όπως η Autism Europe εφαρμόζει. Επίσης θα φωτιστούν με μπλε χρώμα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Δημαρχείο Ιωαννίνων και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα.

Παράλληλα,  στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί εορτή για την φωταγώγηση του Δημαρχείου Ιωαννίνων και της Ζωσιμαίας Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης με συμμετοχή Ειδικών, οικογενειών, Επισήμων και απλών πολιτών. Επίσης θα φωτιστούν με μπλε χρώμα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Δημαρχείο Ιωαννίνων και η Ζωσιμαία Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη στα Ιωάννινα.

 

Mαθαίνοντας στα αυτιστικά παιδιά πώς να ζήσουν σε μια δύσκολη Ελλάδα.
Επισκεφθήκαμε δομές που πρακτικά προετοιμάζουν ανθρώπους που ζουν στο φάσμα του αυτισμού για να ζήσουν με σχετική αυτονομία, όταν δεν θα υπάρχουν στη ζωή οι φυσικοί προστάτες τους: αυτά είναι όσα μάθαμε. Ο Γιάννης Πανταζόπουλος γράφει στη LIFO για την επίσκεψή του στον "Σείριο" το Κέντρο Ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Διαβάστε όλο το άρθρο.

Λογότυπο ΕΕΠΑΑ.Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) ιδρύθηκε το 2002 και σήμερα αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη, γονείς ή αδέλφια ατόμων με αυτισμό, καθώς και επιστήμονες που ασχολούνται με τον αυτι­σμό. Σκο­πός της Εταιρίας είναι η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό. Ως πα­νελλήνιος φορέας, έχει παραρτήματα σε Θεσσα­λονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Χίο, Βόλο και Πειραιά και έχει συνδεδεμένα μέλη της άλλους μι­κρότερους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αυτι­σμό σε Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Λάρι­σα, Πάτρα και Αθήνα. Δείτε την παρουσίαση της ΕΕΠΑΑ.

Υπηρεσίες - Δράσεις

❸ Κέντρο Ημέρας "Σείριος": Σχεδιασμός και λειτουργία Κέντρου για 22 ενήλικες με αυτισμό στον Γέρακα Αττικής, με κρατική επιχο­ρήγηση.

❸ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ανηλίκων: από το Παράρτη­μα Θεσσαλονίκης.

❹ Πρόγραμμα εθελοντών "Γίνε φίλος": Το Παράρτημα της ΕΕΠΑΑ Ν. Καστοριάς οργανώνει πρόγρμαμα εθελοντών, για να περνούν δύο ώρες κάθε εβδομάδα με παιδιά κι εφήβους με αυτισμό ή με τις οικογένειές τους στο σπίτι ή έξω. Το πρόγραμμα αναζητά κάτι κοινό ανάμεσα στον εθελοντή και την οικογένεια για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή σχέση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας (από 8 ετών και άνω), ανεξαρτήτως φύλου, αξιόπιστα, φιλικά, συνεπή, ευαισθητοποιημένα και ορεξάτα να γνωρίσουν έναν "διαφορετικό" τρόπο σκέψης.

❺ Στέγη Αυτιστικών Ατόμων "Ελένη Γύρα": Σχεδιασμός και λει­τουργία πρότυπου ξενώνα εκ­παίδευσης - διαβίωσης για 12 ενήλικα άτομα με αυ­τισμό στη Ζίτσα Ιωαννίνων, με κρα­τική επιχορήγηση. Δείτε επίσης: ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ

❻ Λοιπές δράσεις:

  • Διοργάνωση φεστιβάλ, διαλέξεων, ημερίδων, συνεδρίων και σεμιναρίων εξειδίκευσης ειδι­κών στον αυτισμό.
  • Δημιουργία βιβλιοθήκης.
  • Παρέμβαση για τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό στην υγεία - πρόνοια και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
  • Λειτουργία ομάδων στήριξης γονέων και διοργάνωση ψυχαγωγικών Σαββατοκύριακων.
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.
  • Μελέτη ανέγερσης και λειτουργίας 3 ακόμα Κέντρων Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό, στους νομούς Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης και Αττικής, με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένω­σης.

Η ΕΕΠΑΑ Συμμετέχει επί­σης στην ΕΣΑμεΑ και εκ­προσωπεί την Ελλάδα στη διοίκηση Διεθνών Ορ­γανώσεων, όπως η Autism-Europe και η World Autism Organization.

Επικοινωνία

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ 
Αθηνάς 2
2ος Όροφος
105 51 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2103216550
Fax: 2103216549

E-mail: gspap@autismgreece.gr
Ιστοσελίδα: www.autismgreece.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Βερατίου 5
54632 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλ.: 2310241287

E-mail: thess_gspap@autismgreece.gr

Πληροφορίες για τα υπόλοιπα Παραρτήματα στην Ιστοσελίδα: www.autismgreece.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2016) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;