Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΕΕΠΑΑ ► Πρόγραμμα υποστήριξης γονέων

Λογότυπο ΕΕΠΑΑ.Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) ιδρύθηκε το 1992 και σήμερα αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη, γονείς ή αδέλφια ατόμων με αυτισμό, καθώς και επιστήμονες που ασχολούνται με τον αυτι­σμό. Σκο­πός της Εταιρίας είναι η προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό. Ως πα­νελλήνιος φορέας, έχει παραρτήματα σε Θεσσα­λονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Χίο, Βόλο και Πειραιά και έχει συνδεδεμένα μέλη της άλλους μι­κρότερους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αυτι­σμό σε Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Λάρι­σα, Πάτρα και Αθήνα.

Νέα — Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων (Cygnet): Δωρεάν από την ΕΕΠΑΑ

H ΕΕΠΑΑ ξεκινά νέο κύκλο εκπαίδευσης CYGNET. Το πρόγραμμα συντονίζει αφιλοκερδώς η Δρ. Στεφανία Φούσκα, Διδάκτωρ Συμβουλευτικής – Ειδικής Αγωγής, Αν. Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πειραιά, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια CYGNET, με πολυετή εμπειρία στον αυτισμό. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης γονέων παιδιών με Αυτισμό. Περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας περίπου 3 ωρών. Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν γονείς παιδιών, ηλικίας 3 - 22 ετών, με αυτισμό. Οι ομάδες δε θα ξεπερνούν τα 12 άτομα.

Υπηρεσίες — Δράσεις

❸ Κέντρο Ημέρας "Σείριος": Σχεδιασμός και λειτουργία Κέντρου για 22 ενήλικες με αυτισμό στον Γέρακα Αττικής, με κρατική επιχο­ρήγηση.

❸ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ανηλίκων: από το Παράρτη­μα Θεσσαλονίκης.

❹ Πρόγραμμα εθελοντών "Γίνε φίλος": Το Παράρτημα της ΕΕΠΑΑ Ν. Καστοριάς οργανώνει πρόγρμαμα εθελοντών, για να περνούν δύο ώρες κάθε εβδομάδα με παιδιά κι εφήβους με αυτισμό ή με τις οικογένειές τους στο σπίτι ή έξω. Το πρόγραμμα αναζητά κάτι κοινό ανάμεσα στον εθελοντή και την οικογένεια για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή σχέση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας (από 8 ετών και άνω), ανεξαρτήτως φύλου, αξιόπιστα, φιλικά, συνεπή, ευαισθητοποιημένα και ορεξάτα να γνωρίσουν έναν "διαφορετικό" τρόπο σκέψης.

❺ Στέγη Αυτιστικών Ατόμων "Ελένη Γύρα": Σχεδιασμός και λει­τουργία πρότυπου ξενώνα εκ­παίδευσης - διαβίωσης για 12 ενήλικα άτομα με αυ­τισμό στη Ζίτσα Ιωαννίνων, με κρα­τική επιχορήγηση. Δείτε επίσης: ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ

❻ Λοιπές δράσεις:

  • Διοργάνωση φεστιβάλ, διαλέξεων, ημερίδων, συνεδρίων και σεμιναρίων εξειδίκευσης ειδι­κών στον αυτισμό.
  • Δημιουργία βιβλιοθήκης.
  • Παρέμβαση για τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αυτισμό στην υγεία - πρόνοια και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
  • Λειτουργία ομάδων στήριξης γονέων και διοργάνωση ψυχαγωγικών Σαββατοκύριακων.
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκηνώσεων της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.
  • Μελέτη ανέγερσης και λειτουργίας 3 ακόμα Κέντρων Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό, στους νομούς Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης και Αττικής, με επιχορήγηση της Ευρωπαϊκής Ένω­σης.

Η ΕΕΠΑΑ Συμμετέχει επί­σης στην ΕΣΑμεΑ και εκ­προσωπεί την Ελλάδα στη διοίκηση Διεθνών Ορ­γανώσεων, όπως η Autism-Europe και η World Autism Organization.

Επικοινωνία - Πληροφορίες

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ 
Αθηνάς 2
2ος Όροφος
105 51 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2103216550
Fax: 2103216549

E-mail: gspap@autismgreece.gr
Ιστοσελίδα: www.autismgreece.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Βερατίου 5
54632 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλ.: 2310241287

E-mail: thess_gspap@autismgreece.gr

Πληροφορίες για τα υπόλοιπα Παραρτήματα στην Ιστοσελίδα: www.autismgreece.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2018) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.