Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙ

Λογότυπο του ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙ.Το εθελοντικό Σωματείο "Είμαι Ακόμα Παιδί" είναι ένα δίκτυο εθελοντών για την κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των παιδιών σε Ορφανοτροφεία και Ιδρύματα. Δράσεις του υλοποιούνται ήδη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Προστασίας Παιδιού στον Πόρο, στο Ορφανοτροφείο της Μονής Παναγίας της Καλυβιανής και τη Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Χανίων και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βουλιαγμένης στην Αθήνα.

Υπηρεσίες — Προγράμματα

Οι δράσεις της εθελοντικής ομάδας Είμαι Ακόμα Παιδί στηρίζονται σε 3 πυλώνες.

  1. Ομάδα Παιδιών που περιλαμβάνει επισκέψεις στα Ιδρύματα και παιχνίδι, συζήτηση, συντροφιά με τα παιδιά καθώς και εκπαιδεύσεις ανά διαστήματα ώστε να λύνονται απορίες.  
     
  2. Δράσεις εκτός ιδρυματικού χώρου, περιλαμβάνει την οργάνωση εκδηλώσεων ή συμμετοχή σε άλλες βάσει ιδεών που έχουν οι ίδιοι οι εθελοντές.

    Βάζουμε το μεράκι μας και διοργανώνουμε χριστουγεννιάτικη γιορτή, αποκριάτικο πάρτι, συμμετοχή σε δρομικό γεγονός Love Run, εκδρομή στην φύση. Κάθε χρόνο διαμορφώνουμε τις δράσεις μας ανάλογα τα αιτήματα των παιδιών, το δυναμικό εθελοντών μας και το μεράκι μας.
     
  3. Εκπαιδεύσεις - Σεμινάρια για τους μικρούς μας φίλους στον χώρο τους, όπως Σεμινάριο Α' Βοηθειών, στην πορεία ακολουθούν Σεξουαλική Αγωγή, Ασκήσεις Εκτάκτου Ανάγκης, και Κίνδυνοι Διαδικτύου.
Σας προσκαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας με σκοπό να μεγαλώσει η ομάδα των εθελοντών του "Είμαι Ακόμα Παιδί" ώστε οι επισκέψεις της ομάδας σε παιδιά που μένουν σε Ιδρύματα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες!

Για περισσότερες πληροφορίες και προηγούμενες δράσεις μας, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.eimaiakomapaidi.gr/actions.php

Εάν εμπνέεσαι κι εσύ να συμμετέχεις, γίνε εθελοντής προσφέροντας!

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2018) από το NOESI.gr στη διεύθυνση www.noesi.gr/pronoise

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.