ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Λογότυπο.Η "Εκδρομή της Αγάπης" είναι η δράση μιας εθελοντικής ομάδας, που προσφέρει δωρεάν πρότυπες εκδρομές βιωματικής μάθησης σε παιδιά, νέους και νέες με κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Οι εκδρομές οργανώνονται χωρίς έξοδα για τους συμμετέχοντες. Η ομάδα εθελοντών αναλαμβάνει την υποστήριξη και επίβλεψη των παιδιών.

Γράφει ο Τιμολεον Γκέτσος, συντονιστής της δράσης.
Ο αριθμός των παιδιών που μεγαλώνουν στην Αθήνα κάτω από αντίξοες συνθήκες διαρκώς αυξάνεται. Ορφανά, άπορα, άρρωστα, άστεγα παιδιά και παιδιά μεταναστών έχουν βασικές ανάγκες για τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και στέγη. Οι πόροι που εξασφαλίζουν οι κοινότητές τους για την κάλυψη των αναγκών αυτών είναι περιορισμένοι και σπάνια επαρκούν για δραστηριότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Για τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά η χαρά της εκδρομής είναι άγνωστη.

Υπηρεσίες - Δράσεις

Με τη δημιουργία μιας ανοιχτής ομάδας εθελοντών που διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές αναψυχής στην ελληνική ύπαιθρο, τα παιδιά:

 • γνωρίζουν νέους τόπους
 • γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα, τα ήθη κι έθιμα, τις τέχνες
 • μαθαίνουν κάτι χρήσιμο που δε γνώριζαν
 • αθλούνται
 • τρώνε υγιεινά
 • παίζουν δημιουργικά παιχνίδια
 • βιώνουν τη χαρά της εκδρομής
 • ... (συμπληρώστε τη δική σας έμπνευση!)

Σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, η "Εκδρομή της Αγάπης" προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να εξελιχθούν ως εξαιρετικοί άνθρωποι:

 • να βάλουν περισσότερη χαρά στη ζωή τους
 • να καλλιεργήσουν την αυτοεκτίμησή τους
 • να εκφράσουν την αγάπη τους
 • να αναπτύξουν αρετές όπως η αποδοχή, η επικοινωνία, η ομαδικότητα και η συνεργασία
 • να πιστέψουν πως έχουν την ίδια αξία και τις ίδιες ευκαιρίες όπως όλα τα παιδιά
 • να έχουν εν τέλει μια εμπειρία - δώρο για τη ζωή τους.

Επικοινωνία

E-mail: ekdromitisagapis@gmail.com

Βρείτε την "Εκδρομή της Αγάπης" στο Facebook

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.