Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ

Λογότυπο του Κέντρου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Το Κέντρο Αξιολόγησης και Θεραπείας Ελευθερία Λόγου δημιουργήθηκε το 2012 από την Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια προκειμένου να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού παιδιών με διαταραχές λόγου, ομιλίας και επικοινωνίας και των ανεπαρκών δομών του τομέα της υγείας και πρόνοιας. Το Κέντρο έχει έδρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Μενεμένης, δίπλα στον Εύοσμο και τους Αμπελόκηπους. Ανατολικά μπορείτε να μας βρείτε στην περιοχή της Καλαμαριάς, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Νέα — Ανακοινώσεις

Σεπτέμβριος 2018: Ομάδα σχολικής μελέτης και μάθησης για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η ομάδα αφορά μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή/και μαθητές με άλλες δυσκολίες. Η ομάδα αυτή αφορά το Κέντρο στη Μενεμένη (Δυτική Θεσσαλονίκη). Δείτε παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας. Μάθετε περισσότερα για τα Ομαδικά προγράμματα.

Ομαδικά Προγράμματα

Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού. Η ομάδα σκοπεύει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν τα συναισθήματα και βασικές κοινωνικές έννοιες. Η ομάδα αυτή αφορά το Κέντρο στη Μενεμένη (Δυτική Θεσσαλονίκη).
Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων. Η ομάδα σκοπεύει προαγωγή των κοινωνικών δεξιοτήτων μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου με διάγνωση ΔΑΦ (αυτισμός). Η ομάδα αυτή αφορά το Κέντρο στην Καλαμαριά.
Ομάδα Κοινωνικών Δεξιοτήτων. Η ομάδα σκοπεύει προαγωγή των κοινωνικών δεξιοτήτων μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου με διάγνωση ΔΑΦ (αυτισμός). Το πρόγραμμα υλοποιείται το Κέντρο στη Μενεμένη.
Ομάδες Σχολικής Μελέτης και Μάθησης για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Η ομάδα αφορά μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή/και μαθητές με άλλες δυσκολίες. Το πρόγραμμα υλοποιείται το Κέντρο στη Μενεμένη.
Ομάδα Σχολικής Ετοιμότητας. Η ομάδα αφορά τη σχολική προετοιμασία μαθητών νηπιαγωγείου για εισαγωγή στο δημοτικό. Το πρόγραμμα υλοποιείται το Κέντρο στη Μενεμένη.

Στελέχωση

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κινησιοθεραπεύτρια και θεατρολόγο τους οποίους χαρακτηρίζει η αγάπη και ο σεβασμός προς τον άνθρωπο. Η συνεχής ενημέρωση μέσω σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων ενισχύει και εμπλουτίζει το προφίλ του κέντρου στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για κάθε έναν που επισκέπτεται το Κέντρο.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Επιστημονική Υπεύθυνη των Κέντρων είναι η Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μάστερ στον Αυτισμό (MA in Autism) του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, Νιούπορτ, Αγγλία και Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Λογοπεδικών και Φωνιάτρων (International Association of Logopedics and Phoniatrics, IALP). Επιπλέον, παρακολουθεί σε συνεχή βάση σεμινάρια τα οποία μοριοδοτούνται από την Αμερικάνικη Ένωση Ομιλίας-Λόγου-Ακοής (American Speech - Language - Hearing Association, ASHA). Τον Αύγουστο του 2016, παρουσίασε μέρος της εργασίας της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών, στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρεσίες

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Οι υπηρεσίες του Κέντρου περιλαμβάνουν: Αξιολόγηση, Λογοθεραπεία, Σχολική ετοιμότητα, Συμβουλευτική, Ψυχολογική παρέμβαση, Αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, Πρώιμη παρέμβαση, ομάδες παιδιών και γονέων, προγράμματα για Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Το Κέντρο προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες αξιολόγησης, θεραπευτικής παρέμβασης και υποστήριξης σε παιδιά/εφήβους /ενήλικες με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος (αυτισμό), Σύνδρομο Άσπεργκερ και Αναπτυξιακές Διαταραχές καθώς και στις οικογένειές τους.

Τα θεραπευτικά προγράμματα βασίζονται σε διάφορες προσεγγίσεις και περιλαμβάνουν: ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, πρόγραμμα ψυχοκινητικής θεραπείας, πρόγραμμα λόγου-ομιλίας, πρόγραμμα επικοινωνίας, ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης, πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης, πρόγραμμα φαγητού, συμβουλευτική και υποστήριξη οικογένειας.

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.

 

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Στο Κέντρο "Ελευθερία Λόγου" παρέχονται:

  • Υπηρεσίες αξιολόγησης για παιδιά ηλικίας από 2 ετών.

  • Γραπτή αναφορά σχετικά με τη κλινική εικόνα του παιδιού / εφήβου / ενήλικα και προτεινόμενο πρόγραμμα θεραπείας.

  • Ποικιλία θεραπευτικών προγραμμάτων ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες.

  • Δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στήριξης και ένταξης των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και στην κοινότητα.

  • Καθημερινά ατομικά προγράμματα.

  • Ομαδικά προγράμματα.

  • Συνεδρίες στο σπίτι όταν κρίνεται αναγκαίο από τη θεραπευτική ομάδα.

  • Μηνιαία συνάντηση γονέων με ψυχολόγο για την ενημέρωση και υποστήριξή τους σε θέματα που τους αφορούν.

Υπεύθυνη: Ισμιρλίδου Ελευθερία, Λογοθεραπεύτρια, Μάστερ στον Αυτισμό (Πανεπιστήμιο Ουαλίας), Υποψήφια Διδάκτωρ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Θεραπεύτρια ABA, Εκπαιδευμένη στην Αμερική στην μέθοδο Son Rise

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνία - Πληροφορίες

Φωτογραφία από το Κέντρο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ στη Θεσσαλονίκη.Κέντρο Δυτικής Θεσσαλονίκης
Αιμιλιανού 38 (έναντι ΚΑΠΗ), Μενεμένη (νέα διεύθυνση!)
561 22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ: 2314010892

Κέντρο Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Μητροπολίτου Γρηγορίου Καλλίδου 120, Καλαμαριά
551 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 2314032698

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

You must have Javascript enabled to use this form.