ΕΛΕΠΑΠ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο της ΕΛΕΠΑΠ.Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκα­ταστάσης Ανα­πήρων Προσώπων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.) είναι το πρώτο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Σωματείο για παιδιά με κι­νητικές ανα­πηρίες. Ιδρύθηκε το 1937, με σκοπό την αποκα­τάσταση, δηλαδή, τη διάγνωση, θεραπεία, εκπαίδευ­ση και επαγγελματική κατάρτιση των παιδιών με κινητικές, κυρίως, αναπηρίες και εγκεφαλική πα­ράλυση ή προβλήματα λόγου και μάθησης, ηλικίας από λίγων ημερών έως και 16 ετών. Λειτουργεί έξι Κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννι­να, Βόλο και Αγρίνιο.

Η μουσική ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας
Workshop από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για τη μουσική ως εναλλακτικό θεραπευτικό εργαλείο, την Τετάρτη 08/03/2017 στις 09:00. Μάθετε περισσότερα

H ΕΛΕΠΑΠ στέλνει "χρόνια πολλά" σε όλες τις μαμάδες με ένα βίντεο!

Δείτε επίσης: Προκήρυξη θέση Εργοθεραπευτή στην ΕΛΕΠΑΠ (Θεσσαλονίκη) και Εγγραφές στο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης (2016-2017)

Υπηρεσίες

❶ Κέντρο Ανάλυσης Βάδισης: Η ανάλυση βάδισης γίνεται με τε­χνολογία αιχμής από εξειδικευμένο προσωπικό, για τον εντοπισμό των προβλη­μάτων και την τεκ­μηρίωση χειρουργικών, θεραπευτικών και ορθωτικών επεμβάσεων, σε παιδιά και ενήλικες με πολύπλοκα κινητικά προ­βλήματα.

❷ Πρώιμη παρέμβαση: Σε παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 6 ετών.

❸ Ειδικά σχολεία: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσιο (στη Θεσ­σαλονίκη).

❸ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης: Για κατάρτιση νέων ηλικί­ας 16 – 30 ετών και έντα­ξη στην ανοικτή αγορά εργασίας.

❻ Κέντρα Πρακτικής Άσκησης: Για σπουδα­στές Σχολών Τριτοβάθ­μιας Εκπαίδευσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Λοιπά Τμήμα και υπηρεσίες:

  • Τμήματα Αποκατάστασης:
  • Βιοανάδραση.
  • Εργοθεραπεία, υποστηρικτική τεχνολο­γία, πολυαισθητηριακή εκπαίδευση.
  • Θεραπευτική κολύμβηση, ιππασία, μπόουλινγκ, μπότσια.
  • Κοινωνική Υπηρεσία.
  • Συμβουλευτική γονέων.
  • Λογοθεραπεία.
  • Φυσικοθεραπεία
  • Ψυχολογική Υπηρεσία.

Η ΕΛΕΠΑΠ παρέχει στα παιδιά Ιατρικές υπη­ρεσίες με ιατρούς όλων των ειδικο­τήτων, όπως: Φυσίατρο, Ορθοπεδικό, Παιδονευρο­λόγο, Αναπτυξιολόγο, Παιδία­τρο, Οφθαλμίατ­ρο, Οδοντίατρο.

Επικοινωνία

ΕΛΕΠΑΑΠ ΑΘΗΝΑΣ (κεντρικό)
Κόνωνος 16, ΑΘΗΝΑ 116 34

Τηλ.: 2107212780, 2107251121, 2107254726 
Fax: 2107228380 

E-mail: elepap@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.elepap.gr 

Παράρτημα Θεσσαλονίκης | Τηλ.: 2310318218
Παράρτημα Χανίων | Τηλ.: 2821097699
Παράρτημα Ιωαννίνων | Τηλ.: 2651036480
Παράρτημα Βόλου | Τηλ.: 2428097098
Παράρτημα Αγρινίου | Τηλ.: 2641046011

Αρχείο NOESI.gr

Τρίπτυχο μεγέθους Α3-, διχρωμίας λευ­κού - γαλάζιου.  E-mail προς το NOESI.gr από Κορκολιάκου Νάνσυ (στις 7/2/2014 ώρα 13:15).

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Συνημμένα αρχεία (δείτε ακόμη): 

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.