ΕΛΠΙΔΑ (Ρόδος) ► Νέα παρουσίαση

Λογότυπο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες - Ελπίδα.Το Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες με την επωνυμία "η Ελπίδα" ιδρύθηκε το 1999, με έδρα τη Ρόδο, από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες. Το Κέντρο λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:30 έως τις 15:00, στοχεύοντας στη σωματική, συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη των ατόμων μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών, θεατρικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. To NOESI.gr επισκέφτηκε το Κέντρο τον Οκτώβριο 2015.

Υπηρεσίες – Δράσεις

Στο Κέντρο απασχολούνται είκοσι ένα (21) άτομα με Σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση, κατά άτομο ή σε οργανωμένες ομάδες, προσφέροντας τους καθημερινά ερεθίσματα, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα τους και βοηθώντας τα να αναπτύξουν ποικίλες δεξιότητες, επιλύοντας επιπλέον θέματα που απασχολούν τόσο τα ίδια, όσο και τις οικογένειες τους. 

Στο Κέντρο λειτουργούν οι εξής ομάδες - εργαστήρια:

  • Πηλού
  • Υαλογραφίας
  • Ζωγραφικής
  • Κηπουρικής
  • Μαγειρικής
  • Θεάτρου

Λοιπές υπηρεσίες:

  • Εκπαιδευτικές εκδρομές, εκδηλώσεις, εκθέσεις, αθλητικές και πολι­τιστικές δραστη­ριότητες.

Τα έσοδα  του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες για τη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας καλύπτονται από: α) το δικαίωμα εγγραφής και τις ετήσιες εισφορές των μελών, β) τις έκτακτες εισφορές που τυχόν επιβάλλονται από το Δ.Σ. ή τη Γ.Σ. για συγκεκριμένη αιτία, γ) τις προς το Σωματείο δωρεές και πάσης φύσεως ενισχύσεις, δ) τα έσοδα από εκδρομές, συνεστιάσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις και ε) από οποιοδήποτε έσοδο από κάθε νόμιμη πηγή.

Επικοινωνία

Πλ. Στεφάνου Γέροντα 44 
851 00 ΡΟΔΟΣ 

Τηλ./Fax: 2241034442

E-mail: elpida1999@hotmail.com
Ιστοσελίδα: http://kentroelpidarodou.gr

Δείτε ακόμη την παρουσίαση του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr.


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103

(2)Αρχείο: NOESI.gr | To NOESI.gr επισκέφτηκε τη Ρόδο τον Οκτώβριο 2015. Στις 14/10/2015 η ομάδα μας  περιηγήθηκε στο Κέντρο και γνώρισε τα ιδρυτικά μέλη του Φορέα, το προσωπικό και τους ωφελούμενους της Δομής στο πλαίσιο της χαρτογράφησης του τομέα της αναπηρίας. Την παρουσίαση και ξενάγηση ανέλαβαν η Σταυρούλα Καπούλα, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και η Γεωργία Ρηγοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός της Δομής.

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 02/05/2016 από το μέλος globednews.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.