ΚΗΜΑ 1 & 2

Τα Κέντρα Ημέρας για άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διατα­ραχές (Κ.Ημ.Α.) I & II αποτελούν Μονάδες της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικών Μελε­τών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) που απευθύνονται σε άτομα με διάχυ­τη αναπτυξιακή διατα­ραχή (αυτισμό), που κα­τοικούν στον Πειραιά και όμορους Δήμους.

Δείτε επίσης: "ΕΨΥΜΕ" στη σελ. http://noesi.gr/pronoise/epsyme

Υπηρεσίες

  • Κ.Ημ.Α. 1: Δεκτά παιδιά ηλικίας 2-14 ετών. Κύριος στόχος του Κέντρου Ημέρας Κ.Ημ.Α, είναι η έγκαιρη παρέμβαση, διάγνωση και εφαρ­μογή ενός όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερου και αποτελεσματικότερου θεραπευτικού σχεδια­σμού για τα άτομα με διαταραχές αυτιστικού τύπου και τις οικογένειες τους. Το πρόγραμμα βασίζεται κυρίως στις προσεγγίσεις TEACCH, PECS και αισθητηριακή ολοκλήρωση (SI). Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Αναπτυξιακό Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Ειδικό Παιδαγωγό, Λογοπεδικό, Εργοθεραπευτή.
  • Κ.Ημ.Α. 2: Δεκτοί έφηβοι και ενήλικοι ηλικίας 15-25 ετών. Βασικός του στόχος είναι να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης και υποστήριξης ενός ευρύτε­ρου ηλικιακού φάσματος καθώς και να προσφέρει μια εκπαίδευση προσανατολισμένη στην μετέπειτα προώθηση των ατόμων στην αγορά εργασίας και την ημι-αυτόνομη διαβίωση. Προσφέρεται βραχεία φιλοξενία. Στελεχώνεται από Παιδοψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Ει­δικό Παιδαγωγό, Εργοθεραπευτή.

Επικοινωνία

Αγ. Ευθυμίου 4 187 55 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Τηλ.: 2104328281 Fax: 2104317210 E-mail: autism@epsyme.gr

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.