Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΕΥΝΟΙΑ

Λογότυπο για το ΕΥΝΟΙΑ.Το Πρότυπο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "εὔνοια" (Εύνοια) παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, σε διαμορφωμένους χώρους με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρισμάτων και δεξιοτήτων, που φέρουν τα παιδιά από την γέννηση τους.

Στην "εὔνοια" πιστεύουμε ότι κάθε παιδί μοιάζει με όλα τα άλλα αλλά συγχρόνως διαφέρει και από αυτά. Η αξιοποίηση και η ανάπτυξη στο μέγιστο των ικανοτήτων και των ιδιαιτεροτήτων του κάθε παιδιού από πολύ μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντική για την μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

Στο Κέντρο πριν ενταχθεί κάποιο παιδί ή έφηβος σε κάποιο ατομικό η ομαδικό πρόγραμμα, γίνεται μια εξατομικευμένη αξιολόγηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, ικανοτήτων, δυνατοτήτων και αναγκών που αντιμετωπίζει. Η Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου (παιδοψυχίατρος, κλινικός ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, θεραπεύτρια οικογένειας, ειδικός παιδαγωγός, λογοθεραπευτής και εργοθεραπευτής) συνεργάζεται ώστε να έχουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα προκειμένου να προβούμε στην κατάλληλη θεραπευτική πρόταση.

Υπηρεσίες — Προσέγγιση

Λογότυπο για το ΕΥΝΟΙΑ.

 • Διάγνωση – Αξιολόγηση
 • Ψυχολογική Υποστήριξη
 • Θεραπεία Οικογένειας – Ζεύγους
 • Ψυχοεκεπαιδευτικές Ομάδες
 • Ομάδες Παιδιών – Εφήβων – Γονέων
 • Coaching
 • Ειδικές Θεραπείες
 • Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης
 • Ειδική Διαπαιδαγώγιση
 • Λογοθεραπεία
 • Εργοθεραπεία

Συμμετοχή γονέων

Στην "εὔνοια" παροτρύνουμε τους γονείς να μην ερμηνεύουν τις ενδεχόμενες δυσχέρειες των παιδιών τους, ως «τεμπελιά» αλλά να κατανοήσουν ότι κάθε συμπεριφορά του παιδιού τους κρύβει και ένα «μήνυμα». Η «μετάφραση» αυτού του μηνύματος θα φέρει σε ουσιαστική επαφή και κατανόηση τους γονείς με το παιδί τους αλλά και με όλα τα μέλη της οικογένειας συνολικά.

Ομάδες συνομιλήκων

Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στην ουσιαστική εγγύτητα, στην «ανθρώπινη επαφή» και στην αναγκαιότητα του «σχετίζεσθαι». Η ομάδα αποτελεί το μέσο προκειμένου ένα παιδί – έφηβος να τα αποκτήσει. Οι ομάδες συνομήλικων αποτελούν ένα ισχυρό σύστημα, το οποίο σε συνδυασμό με το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συναισθηματική και διανοητική εξέλιξή του. Τα παιδιά ή οι έφηβοι μέσα από αυτές διαμορφώνουν την ταυτότητά τους και οι ενήλικες ανακαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα καθρεφτίζοντας πολλαπλές πτυχές του εαυτού τους στα υπόλοιπα μέλη.

Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης

Λειτουργούμε καθημερινά πρωινό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά ηλικίας ενός έως έξι ετών. Εργαζόμαστε σε μικρές ομάδες 2-3 παιδιών και όταν κρίνεται απαραίτητο γίνονται ατομικές συνεδρίες με τα παιδιά. Επίσης, τα παιδιά με ειδικές αναπτυξιακές διαταραχές, όταν χρειάζεται εκπαιδεύονται σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας.

Τομείς ανάπτυξης που ενισχύονται σημαντικά με την πρώιμη παρέμβαση:

 • Κινητική ανάπτυξη
 • Γλωσσική ανάπτυξη
 • Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη
 • Γνωστική ανάπτυξη

Γιατί να επισκεφτούν οι γονείς την "εὔνοια";

 • Για να εντοπίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους μέσω της διάγνωσης - αξιολόγησης.

 • Για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους προκειμένου να αυτοεξυπηρετούνται μέσω του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης.

 • Για να βελτιώσουν τον λόγο των παιδιών τους μέσω της Λογοθεραπείας.

 • Για να αναπτύξουν τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών τους μέσω της Εργοθεραπείας.

 • Για να ενισχύσουν τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών τους μέσω του Ειδικού Παιδαγωγικού Προγράμματος.

 • Για να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα παιδιά τους συναισθήματα και σκέψεις μέσω της Ψυχολογικής Υποστήριξης.

 • Για να θέτουν και να πετυχαίνουν τα παιδιά στόχους μέσω του Coaching.

 • Για να μάθουν τα παιδιά τους να συνεργάζονται, να μοιράζονται και να σχετίζονται με άλλους ανθρώπους μέσω των Ομαδικών Προγραμμάτων.

 • Για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και να αναπτύξουν τη φαντασία των παιδιών τους μέσω του Θεατρικού Παιχνιδιού.

 • Για να αντιμετωπίσουν τις εξελικτικές αλλαγές των παιδιών τους μέσω Ομάδων Γονέων και Ψυχοεκπαιδευτικών Ομάδων Ενηλίκων.

 • Για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην σχέση με τον σύντροφό τους μέσω της Θεραπείας Ζεύγους και τις δυσλειτουργίες της οικογενειακής ζωής μέσω της Οικογενειακής Θεραπείας.

Επιτυχία για εμάς στην "εὔνοια"... είναι να συνειδητοποιήσουν οι γονείς ότι τα παιδιά τους θα είναι ολοκληρωμένα και ευτυχισμένα εάν τους προσφέρουν ρίζες και φτερά ...ρίζες για να γνωρίζουν ποια είναι η ταυτότητά τους και φτερά για να μπορούν να πετάξουν ανεξάρτητα.

«Ένα πουλί που κάθεται σε ένα δέντρο, ποτέ δεν φοβάται ότι το κλαδί θα σπάσει... διότι η εμπιστοσύνη του δεν βρίσκεται στο κλαδί, αλλά στα φτερά του»

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Λογότυπο για το ΕΥΝΟΙΑ.Καποδιστρίου 10
146 71 ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Τηλ.: 2130445528

E-mail: info@eunoiapsy.gr

Ιστοσελίδα: www.eunoiapsy.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.