Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη», ιδρύθηκε ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου και τη δωρεά της αείμνηστης Μαρίας Κόκκορη, η κόρη της οποίας γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Παρέχει στέγη μακράς διαμονής – υποστηριζόμενης διαβίωσης, στην οποία εισάγονται επαρκώς λειτουργικά άτομα.

Λογότυπο για το ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ.

​Η λειτουργία του Ιδρύματος ξεκίνησε την 1η Μαρτίου του 2007. Από τις 2 Ιουλίου του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2015 λειτουργούσε ως δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) υπό την αιγίδα της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αποτελώντας ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο παρείχε και παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης.

Σήμερα, οι Σ.Υ.Δ. «Μαρία Κόκκορη» λειτουργούν υπό την εποπτεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, Προέδρου ου Δ.Σ., και τη μέριμνα του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” ως στέγες μακράς διαμονής – υποστηριζόμενης διαβίωσης (κλειστή μονάδα) 24ωρης φιλοξενίας, στις οποίες εισάγονται επαρκώς λειτουργικά άτομα.

Υπηρεσίες - Δράσεις

Βασικοί στόχοι είναι:

 • Η ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων των ενοίκων μέσω των κατάλληλων εξατομικευμένων προγραμμάτων
 • Η διατήρηση και η γενίκευση των γνωστικών δεξιοτήτων, μέσω των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται
 • Η ανάπτυξη του ψυχοδυναμικού των ενοίκων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της εμπιστοσύνης στις δυνατότητές τους
 • Η αποτελεσματικότερη αυτονόμησή τους, ώστε να διαχειρίζονται την προσωπική τους ζωή με την μεγαλύτερη δυνατή ανεξαρτησία
 • Η ένταξη τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, μειώνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ενδεχόμενη ιδρυματοποίηση τους.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται καθημερινά:

 • Οµάδα  µαθησιακών δυσκολιών
 • Οµάδα εργοθεραπείας και ανάπτυξης της αδρής και λεπτής κινητικότητας 
 • Οµάδα ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτόνοµης διαβίωσης και αυτοεξυπηρέτησης 
 • (ατοµική υγιεινή, οικιακές εργασίες, µαγειρική, ζαχαροπλαστική)
 • Οµάδα µουσικοκινητικής αγωγής
 • Οµάδα εκµάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών
 • Οµάδα εκµάθησης προσαρµοστικών δεξιοτήτων (π.χ. κυκλοφοριακή αγωγή κ.ά.)
 • Οµάδα ξυλουργικής και αγγειοπλαστικής δεξιοτεχνίας

Λοιπές πληροφορίες

1. Οι ένοικοι παίρνουν μέρος σε μια σειρά δραστηριοτήτων. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες εξ αυτών. 

 • Προγραµµατισµένες επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους (π.χ. θέατρα) και συµµετοχή σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις της κοινότητας (π.χ. συναυλίες).
 • Συµµετοχή σε κοινές δραστηριότητες µε αντίστοιχα πλαίσια ή µονάδες και σχετικούς φορείς (ξενώνες, οικοτροφεία κ.ά.).
 • Αθλητικές δραστηριότητες – Ενεργή συµµετοχή σε“Special Olympics”.
 • Περίπατοι στη γειτονιά, εκδρομές.

2. Το προσωπικό του Ιδρύματος απαρτίζεται από τις εξής ειδικότητες:

 • Διευθυντής, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Ψυχολόγος, 
 • Νοσηλευτές, Επιμελητές, Φυσικοθεραπεύτρια, Ψυχίατρος, Παθολόγος, 
 • Υπάλληλοι γραφείου, Φύλακας. 

Επικοινωνία

Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη»
Αγαμέμνονος και Προμηθέως 28
166 74 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

Τηλ.: 2109641782
Φαξ: 2199641787

E-mail: info@kokkori.gr & mkokkori@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.kokkori.gr
Facebook: Idrima Kokkori / Ίδρυμα Μ. Κόκκορη
► Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2016) από τη Νόηση στο διαδίκτυο (www.noesi.gr)

Αρχείο NOESI.gr: E-mail 9/12/2015 2:50 PM από Φραγκούλη Κων/να. ​ΦΕΚ Ίδρυσης Ιδρύματος Κόκκορη.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.