Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ ► Ένα Κλικ Βοήθειας

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη», ιδρύθηκε ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου και τη δωρεά της αείμνηστης Μαρίας Κόκκορη, η κόρη της οποίας γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Παρέχει στέγη μακράς διαμονής – υποστηριζόμενης διαβίωσης, στην οποία εισάγονται επαρκώς λειτουργικά άτομα.

Ένα Κλικ Βοήθειας :)
Αγαπητοί φίλοι, σας καλούμε να βοηθήσετε το Ίδρυμά μας με ένα μόνο κλικ και χωρίς κανένα κόστος. Ψηφίζετε απλώς από τον ακόλουθο σύνδεσμο το πρόγραμμα του Ιδρύματός μας κι έτσι  αυξάνονται οι συμμετοχές μας για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΜΚΟ της Global Sustain. Μάθετε πώς μπορείτε να στηρίξετε το Ίδρυμα.

Λογότυπο για το ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ.

​Η λειτουργία του Ιδρύματος ξεκίνησε την 1η Μαρτίου του 2007. Από τις 2 Ιουλίου του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2015 λειτουργούσε ως δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) υπό την αιγίδα της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αποτελώντας ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο παρείχε και παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης.

Σήμερα, οι Σ.Υ.Δ. «Μαρία Κόκκορη» λειτουργούν υπό την εποπτεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄, Προέδρου ου Δ.Σ., και τη μέριμνα του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” ως στέγες μακράς διαμονής – υποστηριζόμενης διαβίωσης (κλειστή μονάδα) 24ωρης φιλοξενίας, στις οποίες εισάγονται επαρκώς λειτουργικά άτομα.

Υπηρεσίες - Δράσεις

Βασικοί στόχοι είναι:

 • Η ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων των ενοίκων μέσω των κατάλληλων εξατομικευμένων προγραμμάτων
 • Η διατήρηση και η γενίκευση των γνωστικών δεξιοτήτων, μέσω των καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται
 • Η ανάπτυξη του ψυχοδυναμικού των ενοίκων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της εμπιστοσύνης στις δυνατότητές τους
 • Η αποτελεσματικότερη αυτονόμησή τους, ώστε να διαχειρίζονται την προσωπική τους ζωή με την μεγαλύτερη δυνατή ανεξαρτησία
 • Η ένταξη τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, μειώνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ενδεχόμενη ιδρυματοποίηση τους.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούνται καθημερινά:

 • Οµάδα  µαθησιακών δυσκολιών
 • Οµάδα εργοθεραπείας και ανάπτυξης της αδρής και λεπτής κινητικότητας 
 • Οµάδα ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτόνοµης διαβίωσης και αυτοεξυπηρέτησης 
 • (ατοµική υγιεινή, οικιακές εργασίες, µαγειρική, ζαχαροπλαστική)
 • Οµάδα µουσικοκινητικής αγωγής
 • Οµάδα εκµάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών
 • Οµάδα εκµάθησης προσαρµοστικών δεξιοτήτων (π.χ. κυκλοφοριακή αγωγή κ.ά.)
 • Οµάδα ξυλουργικής και αγγειοπλαστικής δεξιοτεχνίας

Λοιπές πληροφορίες

1. Οι ένοικοι παίρνουν μέρος σε μια σειρά δραστηριοτήτων. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες εξ αυτών. 

 • Προγραµµατισµένες επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους (π.χ. θέατρα) και συµµετοχή σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις της κοινότητας (π.χ. συναυλίες).
 • Συµµετοχή σε κοινές δραστηριότητες µε αντίστοιχα πλαίσια ή µονάδες και σχετικούς φορείς (ξενώνες, οικοτροφεία κ.ά.).
 • Αθλητικές δραστηριότητες – Ενεργή συµµετοχή σε“Special Olympics”.
 • Περίπατοι στη γειτονιά, εκδρομές.

2. Το προσωπικό του Ιδρύματος απαρτίζεται από τις εξής ειδικότητες:

 • Διευθυντής, Κοινωνική Λειτουργός, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Ψυχολόγος, 
 • Νοσηλευτές, Επιμελητές, Φυσικοθεραπεύτρια, Ψυχίατρος, Παθολόγος, 
 • Υπάλληλοι γραφείου, Φύλακας. 

Επικοινωνία

Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη»
Αγαμέμνονος και Προμηθέως 28
166 74 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

Τηλ.: 2109641782
Φαξ: 2199641787

E-mail: info@kokkori.gr & mkokkori@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.kokkori.gr
Facebook: Idrima Kokkori / Ίδρυμα Μ. Κόκκορη
► Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2016) από τη Νόηση στο διαδίκτυο (www.noesi.gr)

Αρχείο NOESI.gr: E-mail 9/12/2015 2:50 PM από Φραγκούλη Κων/να. ​ΦΕΚ Ίδρυσης Ιδρύματος Κόκκορη.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;