ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Εικόνα NOESI.gr

Ιδρύθηκε το 1997 ως ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό Σωματείο, με πρωτοβουλία κυρίως γο­νέων παιδιών με αναπηρίες. Εκπροσωπεί οικογένειες από την Ιεράπετρα και του γειτουνικούς Δή­μους. Μέλη του Συλλόγου μπορούν να γίνουν: (α) άτομα με αναπηρία, (β) γονείς ατόμων με αναπη­ρία και (γ) φίλοι που επιθυμούν να συνδράμουν το έργο του Συλλόγου με την ετήσια οικονομική συν­δρομή τους.

Υπηρεσίες - Δράσεις

  • Ενημέρωση και υποστήριξη σε ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.
  • Παραπομπές ΑμεΑ σε αρμόδιες διαγνωστικές, προνοιακές υπηρεσίες ή Κέντρα Αποκατάστα­σης ή άλλους κρατικούς φορείς (π.χ. ΟΑΕΔ).
  • Εργοθεραπευτική και λογοθεραπευτική αξιολόγηση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών παιδιών με αναπηρία ή μαθησιακές δυσκολίες.
  • Πληροφόρηση για διάφορα θέματα.
  • Συμμετοχή στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ σε συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ.

Στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή.

Επικοινωνία 

Λακέρδα 18
722 00 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Κρήτης
Τηλ.: 2842080139 
Fax: 2842080180
E-mail: syamea@gmail.com
► Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2016) από τη Νόηση στο διαδίκτυο (www.noesi.gr)

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.