ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ

Το Ίδρυμα "Χρίστου Στέλιου Ιωάννου" λειτουργεί από το 1983, στη Λευκωσία, δαπάνη της Κυπριακής κυβέρ­νησης. Το Ίδρυμα αποτελεί δωρεά του ζεύγους Στέλιου και Έλλης Ιωάννου στη μνήμη του γιου τους Χρίστου. Εξυπηρετεί 200 άτομα, ηλικίας άνω των 18 ετών, με μέτρια και ελαφρά νοητική υστέρηση. Υπήρξε η πρώτη υπηρε­σία, που λειτούργησε στην Κύπρο για ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και έχει αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία άλλων Ιδρυμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Δράσεις - Τομείς Υπηρεσιών: [●] ΝΥ ❸ Εκπαίδευση: Προσωπική υγιεινή, ασφάλεια σε κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, κυκλο­φοριακή αγωγή, σεξουαλική αγωγή, διαχείριση χρημάτων, κοινωνική προσαρμογή, επαγγελ­ματικός προσανατολισμός, χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, αυτόνομη διαβίωση, μουσική. ❸ Δημιουργική απασχόληση και κοινωνική ένταξη: Για τις ανάγκες των ατόμων με μέτρια και βαριά νοητική υστέρηση, μέσω βιωματικής μάθησης, συμμετοχής στην καθημερινή ζωή. ❸ Προστατευμένα εργαστήρια: Ραπτικής, πλυντηρίου, καλαθοπλεκτικής, κηπουρικής, ξυλουρ­γείου, συναρμολόγησης, επαναληπτικής εργασίας. Κύριοι στόχοι των εργαστηρίων είναι η κατάρτιση με σκοπό την επαγγελματική ένταξη στην ελεύθερη αγορά και την απασχόληση. ❹ Λέσχη εργαζομένων: Για τους αποφοίτους που εργάζονται στην ελεύθερη αγορά. ❺ Οικοτροφείο: Αποτελείται από 4 ανεξάρτητα σπίτια, δυναμικότητας 48 ατόμων. Η διαμονή αποτελεί προσωρινή διευθέτηση προκειμένου να φοιτήσουν στο Ίδρυμα, άτομα που κατοι­κούν μακριά ή δεν έχουν οικογένεια ή αντιμετωπίζουν οικογενειακές δυσκολίες. ❻ Δοκιμαστική αποκατάσταση (ομαδική πρακτική άσκηση): Σε ομάδες 4-6 ατόμων και έναν εκπαιδευτή οργανώνεται εργασία σε ειδικά διευθετημένους χώρους, με στόχο την διεκπε­ραίωση μιας εργασίας, π.χ. συσκευασίας, τακτοποίησης, συναρμολόγησης κ.ά.. ❻ Επαγγελματική αποκατάσταση: Από το 1989, οργανώνεται η ένταξη στην ελεύθερη αγορά εργασίας με τη μέθοδο της εργοδότησης με στήριξη (Υποστηριζόμενη Εργασία). ❻ Ομάδα αυτοσυνηγορίας: Με σκοπό την ενδυνάμωση των ατόμων με νοητική υστέρηση να εκφράσουν τις ανάγκες τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους κ.ά.. ❻ Αθλητισμός και διατροφή: Παρέχονται υγιεινά και ισορροπημένα διατροφολόγια. Στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Φυσικοθεραπευτή, Νοση­λευτή, Εκπαιδευτή, Λει­τουργό Οικοτροφείου. Επικοινωνία Τ.Θ. 20590 1660 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ Τηλ.: 0035722481666 Fax: 0035722485331 E-mail: csjfound@spidernet.com.cy Ιστοσελίδα: www.ioannoufoundation.org Αρχείο Τρίπτυχο μεγέθους Α4, πολυχρωμίας. Συνοδευτικό έντυπο: α) "Εργοδότηση με στήριξη". * Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.