Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (ΙΣΑΣ)

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο για το Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ΙΣΑΣ).Το Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (Ι.Σ.Α.Σ.) ιδρύθηκε το 2010, με έδρα τη Ν. Σμύρνη Αττικής, ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την εκπαίδευση και θεραπεία παιδιών και εφήβων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ), μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές λόγου και ομιλίας, και άλλες ψυχοκοινωνικές δυσκολίες. 

Αν και ιδρύθηκε πρόσφατα, το ΙΣΑΣ στηρίζεται στην πολύχρονη εμπειρία των μελών του Δ.Σ. και των Συνεργατών του. Εκτός των υπηρεσιών με επίκεντρο τις θεραπείες και την εκπαίδευση, το ΙΣΑΣ στοχεύει στην διάδοση βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων, μέσω διοργάνωσης ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων με αποδέκτες εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διάδοση του συμπεριφοριστικού μοντέλου και των εφαρμογών του σε ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις.

Υπηρεσίες

 • Αξιολόγηση
 • Πρώιμη Παρέμβαση
 • Ατομικά Θεραπευτικά Προγράμματα
 • Θεραπείες κατ'οίκον
 • Σχολική Ένταξη - Σονοδεία
 • Ειδικά Παιδαγωγικά Προγράμματα
 • Ψυχοπαιδαγωγική Παρέμβαση
 • Θεραπεία Συμπεριφοράς
 • Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών
 • Λογοθεραπεία
 • Ψυχοθεραπεία
 • Εργοθεραπεία
 • Ειδική Φυσική Αγωγή
 • Δραστηριότητες Κοινωνικοποίησης
 • Υποστήριξη Οικογενειών
 • Εκπαίδευση Επαγγελματιών

Η Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς (Applied Behaviour Analysis ή ABA) αποτελεί μία πολύ διαδεδομένη μέθοδο παρέμβασης σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στο φάσμα του αυτισμού. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στη σελ.: www.noesi.gr/book/intervention/aba-lovaas 

Στελεχώνεται με συνεργάτες από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων όπως: Ειδικοί Παιδαγωγοί, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοπαθολόγοι - Λογοπεδικοί, Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Ψυχοπαιδαγωγοί. Εφόσον κρίνεται απαραίτητο, η ομάδα μπορεί να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει και άλλους ειδικούς συνεργάτες, όπως: Γυμναστές, Φυσιοθεραπευτές, Μουσικοθεραπευτές και Δραματοθεραπευτές.

Επικοινωνία

Κοραή 33
171 22 Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Τηλ.: 2109370810
E-mail: institouto.sas@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.isas1.drupalgardens.com

Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών (ΠΡΟΝΟΗΣΕ, 2015) από το NOESI.gr | Η Νόηση στο διαδίκτυο.

Σχόλια

Καλό αυτό :)

Εικόνα mar ian

Καλο αυτο :)

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.