Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΚΙΒΩΤΟΣ (Κύπρος) ► Θέση Εργοθεραπευτή

Λογότυπο του Ιδρύματος ΚΙΒΩΤΟΣ στην Κύπρο.Το Ίδρυμα "η Κιβωτός" ιδρύθηκε το 2007 στην Πάφο.

Αποτελεί έναν χώρο συνύπαρξης και συνεργασίας διάφορων επιστημονικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση αναπτυξιακών διαταραχών της νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, στην Κύπρο.

Η ομάδα των θεραπευτών αποτελείται από φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και ψυχολόγο.

Νέο! Θέση εργασίας για Εργοθεραπευτή /-τρια.
Η θέση αφορά άτομο με πτυχίο Εργοθεραπευτή /-τριας. Η εκπαίδευση στη μέθοδο αισθητηριακής ολοκλήρωσης θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. 
[Αρχική διακίνηση αγγελίας στα διαπιστευμένα μέλη στις 24/02/2017]

Σκοποί - Δράσεις

Το πρόγραμμα παρέμβασης περιλαμβάνει αρχική αξιολόγηση του αναπτυξιακού επιπέδου κάθε παιδιού με μια σειρά αναπτυξιακών δοκιμασιών ώστε να καθοριστεί το ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα του.

Το πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και βασισμένο στις ατομικές ανάγκες του κάθε παιδιού και εφαρμόζεται από έναν ή περισσότερα μέλη της ομάδας. Ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες κάθε παιδιού γίνεται παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς με τους οποίους συνεργάζεται το Ίδρυμα.

Οι θεραπευτές είναι καταρτισμένοι στις εξής μεθόδους: ABA, TEACCH, MAKATON, PECS, DIR / Floortime, V-SECRET, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (SI), BOBATH, PNF, Portage.

Μετά το τέλος κάθε συνεδρίας οι γονείς ενημερώνονται για την πορεία του προγράμματος και δίνονται οδηγίες και ασκήσεις για το σπίτι. Η πρόοδος του κάθε παιδιού επαναξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τους θεραπευτές και αναπροσαρμόζονται οι στοίχοι τους.

Υπηρεσίες

Στο ίδρυμα λειτουργούν τα ακόλουθα Τμήματα:

● Λογοθεραπείας​: Διάγνωση και αποκατάσταση πρωτογενών και δευτερογενών διαταραχών λόγου και ομιλίας, όπως καθυστέρηση στην εξέλιξη της ομιλίας, τραυλισμός, διαταραχές που σχετίζονται με νευρολογικές παθήσεις και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που αφορούν σε παιδιά βρεφικής έως και εφηβικής ηλικίας

● Λογοθεραπείας για Εναλλακτική Επικοινωνία​: Πρόκειται για συστήματα επικοινωνίας μέσω εικονιδίων τοPODD. Το σύστημα PODD είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης λέξεων και συμβόλων σε ένα βιβλίο επικοινωνίας ή μια συσκευή παραγωγής ομιλίας που παρέχει ολοκληρωμένη γλώσσα για αυτόνομη επικοινωνία σε άτομα με Σύνθετα Προβλήματα στην Επικοινωνία (CCN).

● Εργοθεραπείας με SI -Αισθητηριακή Ολοκλήρωση​: Αξιολόγηση και παρέμβαση με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση της λεπτής και αδρής κινητικότητας, και συντονισμό των κινήσεων καθώς και εκπαίδευση σε δραστηριότητες και συμπεριφορές καθημερινής ζωής 

● Φυσιοθεραπείας εξοπλισμένη με LiteGait και Stair Trainer​: Με την εφαρμογή των φυσικών μέσων, της κίνησης και του εξοπλισμού LiteGait και Stair Trainer δίνονται λύσεις σε παθήσεις και κακώσεις, που ταλανίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό και περιορίζουν την ποιότητα ζωής των παιδιων.

● Πολυαισθητηριακό Δωμάτιο Multi Sensory Room​: Ο χώρος αυτός προσφέρει ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον σχεδιασμένο για να διεγείρει τις πρωταρχικές αισθήσεις της αφής, γεύσης, όρασης, ακοής και όσφρησης. Στόχος ενός τέτοιου αισθητηριακού περιβάλλοντος είναι να δώσει ατομικό χρόνο, χώρο και περιθώριο στο άτομο να αλληλοεπιδράσει με το περιβάλλον χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις του στα πλαίσια του δικού του ρυθμού.

Επικοινωνία

Ρήγα Φεραίου 2-4
8011 Πάφος 

Τηλ: +35 26912026
Fax: +35 26912591
E-mail: kivotoscenter@cytanet.com.cy & kivotoscenter@facebook.com
Ιστοσελίδα: www.kivotosfoundation.org

Βρείτε την Κιβωτό στο Facebook

Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2017) από το NOESI.gr.

Λογότυπο του Ιδρύματος ΚΙΒΩΤΟΣ στην Κύπρο.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.