ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ (Καρέας)

Ο Κοινωνικός Ξενώνας Καρέα συστήθηκε το 1985 ως ΝΠΔΔ με σκοπό την παροχή φιλοξενίας, για διάστημα έως 6 μήνες, σε αυτοε­ξυπηρετούμενα άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν δυ­νατότητα εξασφάλισης της στέγης τους. Απευθύνεται σε παιδιά (συνοδευόμενα από τους γονείς τους) και ενήλικα άτομα, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Υπηρεσίες – Δράσεις

❺ Φιλοξενία (στέγη και διατροφή) σε: – αστέγους, – άτομα με διαταραγμένες ενδοοικογενειακές σχέσεις, – άγαμες μητέρες (σε συνεργασία με φορείς παιδικής προστασίας), – κακοποιημένες – εγκυμονούσες, παιδιά με αναπηρίες, που συνοδεύονται από τους γο­νείς τους (σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ), – απεξαρτημένα άτομα από εξαρτησιογόνες ουσίες (σε συνεργασία με ανάλογους φορείς), – νεαρά άτομα χωρίς οικογενειακό περιβάλλον ή προερχόμενα από Ιδρύματα, – ηλικιωμένους, – αποφυλακισμένους, – συνοδούς ασθενών, – άτομα από την περιφέρεια με προβλήματα υγείας (βάσει του ΠΔ 521/1985 αποκλείονται ρητά οι καρκινοπαθείς), – διάφορες άλλες ιδιάζουσες περιπτώσεις ατόμων.

  • Παροχή στέγης και διατροφής.
  • Ατομική και συνεχή συνεργασία, παρακολούθηση και συμβουλευτική, ενημέρωση, στήριξη και διευκόλυνση των φιλοξενουμένων στη διασύνδεσή τους με άλλες υπηρεσίες.
  • Παροχή ρουχισμού από δίκτυο προσφορών.
  • Εορταστικές εκδηλώσεις και εκδρομές.

Επικοινωνία 

Λεωφόρος Καρέα 116
162 33 Καρέας ΒΥΡΩΝΑΣ

Τηλ.: 2107650982, 2107650079
Τηλ./Fax: 2107645446
E-mail: kxkareas@otenet.gr

Αρχείο

Τρίπτυχο μεγέθους Α4, χρώματος ώχρας. Συνοδευτικό έντυπο: α) Δισέλιδο Α4.

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr 

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.