Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΜΑΧΗΤΕΣ

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπου του Συλλόγου γονέων ΜΑΧΗΤΕΣ στον Οδηγό υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ του NOESI.gr​Ο Σύλλογος γονέων για την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση με τον διακριτικό τίτλο "ΜΑΧΗΤΕΣ" ιδρύθηκε το 1999, με έδρα την Πάτρα, από γονείς ατόμων με νοητική υστέρηση, που επιθυμούσαν για τα παιδιά τους έναν φιλικό, ζεστό χώρο δημιουργικής ενασχόλησης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους.

Νέα — Ανακοινώσεις

Ζητείται ψυχίατρος για το Κέντρο Ημέρας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση "ΜΑΧΗΤΕΣ" στην περιοχή της Πάτρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@maxites.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2610620501.
[Αναρτήθηκε στις 9 Ιουλίου 2018 - 6:40 μ.μ.]

Υπηρεσίες - Δράσεις

❸ Κέντρο Ημέρας (Εργαστήρι Επαγγελματικής Κατάρτισης).

Το 2004, ο Σύλλογος ξεκίνησε τη λειτουργία ενός εργαστηρίου προεπαγγελματικής κατάρτισης με άξονα την κατασκευή χειροτεχνημάτων και την εικαστική δημιουργία. Απώτερο στόχο του Εργαστηρίου αποτελεί η προετοιμασία των νέων ωφελούμενων για ισότιμη συμμετοχή στην αγορά εργασίας (προ-επαγγελματική κατάρτιση και απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων Εργαστηρίου). 

Από το 2011, στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ, ο Σύλλογος λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ).

Επίσης το 2011, ο Σύλλογος εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» ως φορέας διαχείρισης Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Οικοτροφείου / Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης για νεαρούς ενήλικες με νοητική ανεπάρκεια. Η δομή βρίσκεται υπό ανέγερση.

Μελλοντικοί Στόχοι (2)

❸ ❺ Ανέγερση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Οικοτροφείου / Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το νέο τετραώροφο κτήριο, στο οποίο θα στεγάζεται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, δυναμικότητας πενήντα (50) ατόμων με νοητική υστέρηση και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας δεκατριών (13) ατόμων συνολικά, (οικοτροφείο εννέα ατόμων και διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων), βρίσκεται σε οικόπεδο στη θέση Αγ. Γεωργίου Λάγγουρα, ιδιοκτησία κληροδοτήματος Π. Σταθακόπουλου. Φορέας υλοποίησης του Έργου είναι ο Δήμος Πατρέων και φορέας διαχείρισης ο Σύλλογος "ΜΑΧΗΤΕΣ". Βάσει πλάνου, το Κέντρο θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, σε μία πολυδύναμα οργανωμένη και λειτουργική εγκατάσταση, με σύγχρονο εξοπλισμό. Παράλληλα, θα εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) είναι μια σύγχρονη εξοπλισμένη κατοικία αποτελούμενη από άνετους και φιλόξενους χώρους, με σκοπό τη δημιουργική και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση, ακόμα και όταν εκλείψει η γονεϊκή φροντίδα. Με τη βοήθεια κατάλληλου υποστηρικτικού προσωπικού τα άτομα μπορούν να σχεδιάζουν και να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους. Με μεθοδευμένες παρεμβάσεις στους διαμένοντες, η Στέγη στοχεύει στην ενίσχυση της αυτονομίας και την κοινωνική επανένταξη, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.

Επικοινωνία

Παπαδιαμαντοπούλου 17, ΠΑΤΡΑ 262 25


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103.

(2)Αρχείο: NOESI.gr | Πληροφορίες που συνελλέγησαν από την ομάδα μελέτης του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε". Πληροφορίες από την ιστοσελίδα: maxites.gr. E-mail από τον Σύλλογο "Μαχητές" (info@maxites.gr) στις 6 Απριλίου 2016 - 7:43 μ.μ. μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 07/04/2016 από το μέλος agkou.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.