ΜΕΛΛΟΝ

Ο Σύλλογος Ατόμων με Γενετικά Προβλήματα με την επωνυμία "Μέλλον" εί­ναι μη κερδοσκοπι­κός Ορ­γανισμός, που παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που παρου­σιάζουν κάποιο σπάνιο μονογονιδιακό σύνδρομο, όπως Prader Willi, Angelman, Εύθραυστο Χ, Di George, υπερωιο­-καρδιο-προσωπικό, Wagr, Noonan, Rett, Smith, Sotos, Kabuki, Williams, Beckwith - Wiedemann, Cornelia de Lange, Silver - Russell, Seckel, Lowe, Pierre - Robin κ.ά., άτομα που παρουσιάζουν κάποια χρωμοσωμική ανωμα­λία , μικρο­ελλείμματα ή μι­κροδιπλασιασμούς, όπως σύνδρομο Down ή Τρισω­μία 21, Edwards ή Τρισωμία 18, Patau ή Τρισωμία 13, Τρισωμία 8, έλλειμμα στα βραχέα σκέλη του χρωμοσώματος 4, Cat-Eye, Turner, Klinefelter, σύνδρομο Κλάμματος Γαλής κ.ά.. Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Κοινωνική και οικονομική υποστήριξη των γονέων και των παιδιών που πάσχουν από συγγε­νείς ανωμαλίες με ή χωρίς ψυχοκινητική καθυστέρηση.
  • Σωστή ενημέρωση των οικογενειών με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα.
  • Διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστη­μόνων.
  • Συμπαράσταση για βελτίωση της ειδικής αντιμετώπισης που χρήζουν τα άτομα με γενετικά προβλήματα.
  • Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου, με σκοπό να συνδράμει τα άτομα με γενετικά προβλήματα και τις οικογένειές τους και να αποτελέσει κόμβο για την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωσή τους.

Επικοινωνία Μακρυνίτσας 16 115 22 Αμπελόκηποι ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 2106420821 Fax: 2107795553 E-mail: info@tomellon.com.gr Ιστοσελίδα: www.tomellon.com.gr Αρχείο Τρίπτυχο μεγέθους Α4, χρώματος λευκού. Τρίπτυχο μεγέθους Α3+, χρώματος λευκού. * Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.