Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ► Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Δραματοθεραπείας "Μετάβαση" είναι ένας χώρος που στοχεύει να αγκαλιάσει και να απαντήσει στις ανάγκες του ατόμου σε όλο το εύρος των αναπτυξιακών του μεταβάσεων (παιδί - έφηβος - ενήλικας) αλλά και σε κάθε ρόλο που εκείνο αναλαμβάνει στην πορεία της αυτοπραγμάτωσης του (μαθητή, φοιτητή, επαγγελματία, καλλιτέχνη, γονέα, εκπαιδευτικό, ειδικό ψυχικής υγείας).

ΜΕΤΑΒΑΣΗ Η φιλοσοφία του κέντρου «Μετάβαση» είναι να καλύψει όλο το φάσμα της ψυχικής υγείας.

Πρόληψη:

 • Εκπαιδευτικά προγράμματα.

 • Ομάδες παιδιών «Τέχνη με στόχο την πρόληψη» για παιδιά από νηπιαγωγείο ως Γυμνάσιο με θεματικούς κύκλους «Τα συναισθήματα μου είμαι εγώ», «Μέσα σε σένα βλέπω κι εμένα», «Εγώ και η εικόνα μου».

 • Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

 • Εποπτεία σε ειδικούς της ψυχικής υγείας μέσω δραματοθεραπείας.

Παρουσιάζουμε τις Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων από τη "Μετάβαση" :)

Τα παιδιά μέσα από  το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και το παίξιμο ρόλων, θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους μέσα από την αλληλεπίδραση (ομιλία & σωματική έκφραση) ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους βιώνοντας την εμπειρία της συμμετοχής σε μια ομάδα στην οποία  μπορούν να καταφέρουν πράγματα. Μάθετε περισσότερα για τις Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Συμβουλευτική:

 • Ατομική συμβουλευτική.

 • Συμβουλευτική ζεύγους.

 • Ομάδες συμβουλευτικής γονέων μέσω δραματοθεραπείας.

Δραματοθεραπεία:

 • Ατομική και ομάδες για παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες, με προβλήματα συμπεριφοράς, με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΔ), με μαθησιακές δυσκολίες.

 • Ομάδες φοιτητών. 

 • Ατομική και ομάδες με ενήλικες.

Η ψυχική υγεία συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της δημιουργικότητας του ατόμου. Για αυτό το κέντρο «Μετάβαση» αξιοποιεί ως βασικό μέσο παρέμβασης την Δραματοθεραπεία. Η Δραματοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου (αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων, κίνηση, θεατρικά έργα ,παραμύθια) με στόχο την αλλαγή και την θεραπεία του ατόμου. Η δραματοθεραπευτική προσέγγιση επικεντρώνεται στα υγιή κομμάτια του ατόμου και αυτά επιθυμεί να ενδυναμώσει.

ΜΕΤΑΒΑΣH.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

— Τηλ. 2130255930
— E-mail: drama_th@hotmail.com
— Facebook: www.facebook.com/metavasidramatherapy

ΜΕΤΑΒΑΣΗ (έδρα):

 • Καλλιρόης 78 - Κουκάκι (πλησίος Μετρό Συγγρού - Φιξ)

Συντονιστές

 • Λούζη Άννα
  Ψυχολόγος - Δραματοθεραπεύτρια 
   
 • Καπή Φωτεινή
  Δραματοθεραπεύτρια - Ψυχοπαιδαγωγός - Ηθοποιός

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.