Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Εικόνα NOESI.gr

Το Κέντρο Πρόληψης, Συμβουλευτικής και Δραματοθεραπείας "Μετάβαση" είναι ένας χώρος που στοχεύει να αγκαλιάσει και να απαντήσει στις ανάγκες του ατόμου σε όλο το εύρος των αναπτυξιακών του μεταβάσεων (παιδί - έφηβος - ενήλικας) αλλά και σε κάθε ρόλο που εκείνο αναλαμβάνει στην πορεία της αυτοπραγμάτωσης του (μαθητή, φοιτητή, επαγγελματία, καλλιτέχνη, γονέα, εκπαιδευτικό, ειδικό ψυχικής υγείας).

ΜΕΤΑΒΑΣΗ Η φιλοσοφία του κέντρου «Μετάβαση» είναι να καλύψει όλο το φάσμα της ψυχικής υγείας.

Υπηρεσίες — Δράσεις

Νέα! Summer Camps από τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ:

Πρόληψη:

 • Εκπαιδευτικά προγράμματα.

 • Ομάδες παιδιών «Τέχνη με στόχο την πρόληψη» για παιδιά από νηπιαγωγείο ως Γυμνάσιο με θεματικούς κύκλους «Τα συναισθήματα μου είμαι εγώ», «Μέσα σε σένα βλέπω κι εμένα», «Εγώ και η εικόνα μου».

 • Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

 • Εποπτεία σε ειδικούς της ψυχικής υγείας μέσω δραματοθεραπείας.

Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων:

Τα παιδιά μέσα από  το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και το παίξιμο ρόλων, θα βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους μέσα από την αλληλεπίδραση (ομιλία & σωματική έκφραση) ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους βιώνοντας την εμπειρία της συμμετοχής σε μια ομάδα στην οποία  μπορούν να καταφέρουν πράγματα. Μάθετε περισσότερα για τις Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Συμβουλευτική:

 • Ατομική συμβουλευτική.

 • Συμβουλευτική ζεύγους.

 • Ομάδες συμβουλευτικής γονέων μέσω δραματοθεραπείας.

Δραματοθεραπεία:

 • Ατομική και ομάδες για παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες, με προβλήματα συμπεριφοράς, με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΔ), με μαθησιακές δυσκολίες.

 • Ομάδες φοιτητών. 

 • Ατομική και ομάδες με ενήλικες.

Η ψυχική υγεία συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της δημιουργικότητας του ατόμου. Για αυτό το κέντρο «Μετάβαση» αξιοποιεί ως βασικό μέσο παρέμβασης την Δραματοθεραπεία. Η Δραματοθεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί τις τεχνικές του θεάτρου (αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων, κίνηση, θεατρικά έργα ,παραμύθια) με στόχο την αλλαγή και την θεραπεία του ατόμου. Η δραματοθεραπευτική προσέγγιση επικεντρώνεται στα υγιή κομμάτια του ατόμου και αυτά επιθυμεί να ενδυναμώσει.

ΜΕΤΑΒΑΣH.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

— Τηλ. 2130255930
— E-mail: drama_th@hotmail.com
— Facebook: www.facebook.com/metavasidramatherapy

ΜΕΤΑΒΑΣΗ (έδρα):

 • Καλλιρρόης 78 — Κουκάκι (πλησίον Μετρό Συγγρού - Φιξ)
  ΑΘΗΝΑ 117 41

Συντονιστές

 • Λούζη Άννα
  Ψυχολόγος - Δραματοθεραπεύτρια 
   
 • Καπή Φωτεινή
  Δραματοθεραπεύτρια - Ψυχοπαιδαγωγός - Ηθοποιός

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.