MYRTILLO CAFE (ΜΥΡΤΙΛΟ)

Εικόνα GlobedNews

To Myrtillo Cafe (Μύρτιλο Καφέ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013, αρχικά στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Από το 2016 βρίσκεται στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελοκήπους Αττικής ως κοινωνική επιχείρηση*, που λειτουργεί ως πολυχώρος αναψυχής και εκδηλώσεων, εκπαιδεύοντας και απασχολώντας εργαζόμενους άτομα με αναπηρία. Βασική αρχή της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης* είναι η έμμισθη απασχόληση ατόμων ευπαθών ομάδων σε ποσοστό 40% και άνω επί του συνόλου των εργαζομένων.

Υπηρεσίες - Δράσεις

❹ Πολυχώρος αναψυχής. Λειτουργεί ως Cafe, Εργαστήρι, Κέντρο Τέχνης και Λόγου.

❻ Πολύπλευρη εκπαίδευση νέων με μαθησιακές δυσκολίες. Η λειτουργία του χώρου σκοπεύει στην πολύπλευρη εκπαίδευση νέων με μέτριες μαθησιακές δυσκολίες (όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του φορέα) προκειμένου να αποκτήσουν ικανότητες αυτόνομης διαβίωσης, αυτοεκτίμηση, κοινωνικότητα, νέες φιλίες αποφεύγοντας τα πλέγματα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το προσωπικό του Myrtillo Cafe σήμερα έχει ως εξής: (3)

  • 13 Μισθωτοί (σερβιτόροι, μπαρίστες, παρασκευαστές, εκπαιδευτές,) εκ των οποίων οι 10 ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • 24 ενήλικες (ηλικίας 18 έως 35 ετών) με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες, ως Εκπαιδευόμενοι στο παρασκευαστήριο, το σέρβις, την υποδοχή, κυρίως δε, σε θέματα αυτοσυγκρότησης. Μετά από ένα ή δύο έτη εκπαίδευσης (ανάλογα με τις δυνατότητες καθενός) οι νέοι αυτοί προωθούνται στην κανονική αγορά εργασίας, καθώς η Myrtillo ΚΟΙΝΣEΠ υποστηρίζει την εφαρμογή του νόμου περί εργασιακών δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.*

Ταυτόχρονα υπάρχουν πολλοί εθελοντές Εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και επιστήμονες συνεργαζόμενοι με το Myrtillo Cafe (που παρέχουν διάφορες θεραπευτικές παρεμβάσεις, σεμινάρια, μαθήματα, αλλά και συναυλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, παραστάσεις, εκθέσεις κλπ).  

Επικοινωνία

Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Τριφυλλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, 115 24 ΑΘΗΝΑ

Το Myrtillo Cafe μετακόμισε στον δήμο Αθηναίων, στο πάρκο ΚΑΠΑΨ, στους Αμπελόκηπους (οδ. Λάμψα και Τριφυλίας), 10 λεπτά από το σταθμό Μετρό Πανόρμου.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή ώρες 09:00 - 22:00

(*)Λίγα λόγια για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), είναι ένας είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού, με περιορισμένη ευθύνη των μελών του, και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό, που εξυπηρετούν, οι ΚΟΙΝΣΕΠ διακρίνονται σε τρεις (3) κατηγορίες: 

1) Ένταξης: Αποσκοπούν στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων, που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (όπως άτομα με αναπηρίες, άτομα εξαρτημένα ή απεξαρτημένα από ουσίες, οροθετικοί, φυλακισμένοι, κ.α).

2) Κοινωνικής Φροντίδας: Αποσκοπούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα, που απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού (όπως ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, άτομα με αναπηρία και άτομα με χρόνιες παθήσεις). 

3) Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού: Αποσκοπούν στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης. Αφορούν στην παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η οικολογία, η εκπαίδευση κ.ά.

► Μάθετε περισσότερα στο άρθρο του Οδηγού δικαιωμάτων και παροχών του NOESI.gr με τίτλο: Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ): Οι εργαζόμενοι βάσει νόμου συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα και λοιπές παροχές.


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103.

(2)Αρχείο: NOESI.gr | Πληροφορίες που συνελλέγησαν από την ομάδα μελέτης του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε". Πληροφοριες από την ιστοσελίδα: myrtillocafe.gr. Επικοινωνία με την κ. Ραφάν Γεωργία (Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ MYRTILLO CAFE) στις 25/04/2015.

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 06/04/2016 από το μέλος globednews.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.