Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΟΑΕΔ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΜΕΑ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εισαγωγή καταρτιζομένων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών 2018-2019. Οι αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, (Γαλατσίου 19, Γαλάτσι), τηλ. 2102110878, 2102023687 έως 29/06/2018, ώρες από 08.30 έως 13.00.

Δικαιολογητικά:

Υπηρεσίες — Δράσεις

Ειδικότητες Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ:

 • Πηλοπλαστική – Τουριστικά κεραμικά
 • Δερμάτινα είδη
 • Αγιογραφία
 • Ξυλουργική
 • Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος (Τηλεκατάρτιση)
 • Κατασκευή – Σχεδιασμός Ιστοσελίδων
 • Υπάλληλος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου

Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) σχολικά έτη, τα μαθήματα πραγματοποιούνται από Δευτέρα ως Παρασκευή (8.30 – 13.30) και ο χρόνος έναρξης των προγραμμάτων ορίζεται με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα επιδοτούνται με βάση τις αποφάσεις του ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα φοίτησης στα προγράμματα της σχολής ΑΜΕΑ έχουν:

 • Τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 50% (με την προσκόμιση Γνωμάτευσης από Α’ βαθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΙΚΑ ή Γνωμάτευση ΚΕΠΑ) ηλικίας 18-55 ετών με τις παθήσεις που αναφέρονται ακολούθως, 
  • Σωματικές αναπηρίες
  • Οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή, νεφρική, καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.)
  • Κώφωση – βαρηκοΐα
  • Ελαφρά νοητική υστέρηση
  • Ολική ή μερική τύφλωση
  • Ψυχιατρικές παθήσεις
 • Έλληνες υπήκοοι, ή ομογενείς καθώς και αλλοδαποί που γεννήθηκαν και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής τουλάχιστον Β’ επιπέδου,
 • Οι υποψήφιοι/ες να μην έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα κατάρτισης της Σχολής ΑμεΑ ή άλλο πρόγραμμα κατάρτισης σε ΚΕΚ τα τελευταία 3 χρόνια.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Λεωφόρου Γαλατσίου 19, ΓΑΛΑΤΣΙ 111 41 

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.