ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

Μήνυμα του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα»για νέους με νοητική υστέρηση & σύνοδες αναπηρίες Νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι – Αγρίνιο): 

Η 2α Απριλίου, με απόφαση του ΟΗΕ, καθιερώθηκε ως η παγκόσμια Ημέρα του αυτισμού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία...

Το Εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής αγωγής και αποκατάστασης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» έχοντας πάντα ως στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων πιστοποιημένων ποιοτικών  υπηρεσιών του  προς τα άτομα με νοητική υστέρηση  και συνοδές αναπηρίες , λειτουργεί  δύο (2) αυτοτελή  τμήματα  αυτισμού στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας του,  στο Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Μέσα σε κατάλληλα  διαμορφωμένο χώρο, με σταθερούς και έμπειρους  εκπαιδευτές, με τη στήριξη της επιστημονικής ομάδας του Φορέα, υλοποιούνται θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα , που σέβονται την ατομικότητα του αυτιστικού, αξιοποιούν τις  δυνατότητές του με στόχο την κατάκτηση της  έννοιας της ομάδας  και το πέρασμα  από το «εγώ» στο «εμείς».

Με τη βοήθεια  όλων σας  συνεχίζουμε αμείωτα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, το δύσκολο και ευαίσθητο έργο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στα άτομα με νοητική υστέρηση, με σκοπό την κοινωνική τους αποκατάσταση, τη στήριξη και ανακούφιση των οικογενειών τους καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αναπηρίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Η Πρόεδρος
Διονυσία Σαμαντά


Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως "η Παναγία Ελεούσα" ιδρύθηκε το 1990, με την πρωτοβουλία μίας μητέρας παιδιού με νοητική υστέρηση. Είναι φιλανθρω­πικό Σωματείο, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγεί­ας και της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας. Παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, ειδική αγωγή, συμβου­λευτική, ψυχολογική στήριξη, δια βίου εκπαίδευση και φροντίδα σε 120 άτομα, ηλικίας άνω των 15 ετών με νοη­τική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Λειτουργούν δύο εκπαιδευτικές μονάδες, στο Με­σολόγγι και στο Αγρίνιο. Το 2004, ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων Γονέων και Εθελοντών, που στηρίζει το έργο του Εργαστηρίου.

Το NOESI.gr επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ στις 10/06/2014.

Υπηρεσίες – Δράσεις

❸ Εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης: Ανθοκηπουρικής, ραπτικής, κηροπλαστικής, μετα­ξοτυπίας και βιβλιοδεσίας, λαϊκής τέχνης, υφαντικής, κεραμικής, παλαίωσης εικόνων, παρα­σκευής μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού, κηροπλαστείο (κεριά εκκλησίας).

❹ Ναυταθλητικό – Περιβαλλοντικό Κέντρο (στο Μεσολόγγι), όπου υλοποιείται κάθε χρόνο το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τους εκπαιδευόμενους του Εργαστηρίου. Επίσης υλοποιού­νται περιβαλλοντικά προγράμματα και φιλοξενούνται αποστολές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

❺ Πρότυπο Οικοτροφείο του Εργαστηρίου (στο Μεσολόγγι) που ιδρύθηκε το 1995 και λει­τουργεί στον β' όροφο της εκπαιδευτική μονάδας. Σε αυτό διαμένουν 12 άτομα, που έχουν πε­θάνει οι γονείς τους. Η διαβίωση είναι υποστηριζόμενη και δωρεάν.

  • Εκθετήρια ειδών του Εργαστηρίου (στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο).
  • Εντευκτήριο, πολιτιστική λέσχη, συμβουλευτικός σταθμός στο Αγρίνιο, όπου επίσης οργα­νώνονται συναντήσεις γονέων, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.
  • Πολιτιστικές δραστηριότη­τες: Θεατρική ομάδα, παραστάσεις, λαογραφική ομάδα δημοτι­κών χορών, αθλητική ομάδα με συμμετοχή στα Special Olympics.
  • Έκδοση περιοδικού "ΠΛΕΙΑΔΕΣ".

Στελεχώνεται από Ψυχίατρο, Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό. Η φοίτηση είναι δωρε­άν. 

Επικοινωνία 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Κύπρου και Αρχ. Δαμασκηνού 302 00 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 
Τηλ./Fax: 2631025130, 2631026321, E-mail: ergpenel@otenet.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
2ο χλμ. Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ (θέση Ψηλογέφυρο) 301 00 ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ.: 2641039750, 2641039753-4, Fax: 2641039751, E-mail: panelrg@otenet.gr

Ιστοσελίδα: www.ergpanel.gr

* Αρχείο: Δίπτυχο πολυσέλιδο μεγέθους Α4-, διχρωμίας μπλε – λευκού.

Πηγή: Οδηγός Υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.