Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

ΠΕΤΑΓΜΑ ► Αναζητά προσωπικό μερικής απασχόλησης

Λογότυπο - Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Προσώπων με Νοητική Υστέρηση με την επωνυμία ΠΕΤΑΓΜΑ.Ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Προσώπων με Νοητι­κή Υστέρηση με την επωνυμία "Πέταγμα" ιδρύθηκε το 2002 στην Παλλήνη Αττικής, με στόχο την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση, μέσω της ανάπτυξης της αυτονομίας τους στον τομέα της καθημερινής διαβίωσης, σε ένα υποστηριζόμενο αλλά όχι ιδρυματικό περιβάλλον. Παράλληλα, οργανώνει προγράμ­ματα διακοπών (respite) από την οικογένεια με στόχο την οργάνωση ενός "εποικοδομητικού" δια­λείμματος για τους γονείς και τα παιδιά τους. Ο Σύλλογος εξασφαλίζει Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στους ενήλικες με νοητική υστέρηση, με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα όταν δεν υπάρχουν οι γονείς τους στη ζωή. 

Νέα - Ανακοινώσεις

19/10/2107 Θέση εργασίας — Ζητείται προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Δείτε όλες τις Προκηρύξεις και τις Ημερίδες on the Cloud σε χάρτη πανελλαδικά!

Δράσεις - Υπηρεσίες

Το "Πέταγμα" λειτουργεί ήδη δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δρουν, ζουν και αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Ο Σύλλογος βρίσκεται στο στάδιο δημιουργίας της τρίτης Στέγης.

Από τον Οκτώβριο του 2010 η λειτουργία των δύο στεγών το "Πέταγμα" συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχει το ΠΕΤΑΓΜΑ είναι οι ακόλουθες:

  • Ατομική υποστηριζόμενη διαβίωση.
  • Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.
  • Διακοπές.
  • Οικογενειακή υποστήριξη.

Οι βασικές αρχές του Συλλόγου είναι:

  • Σεβασμός στην ατομικότητα και τις προσωπικές επιλογές των εξυπηρετούμενων ατόμων.
  • Η κοινωνική ένταξη και η αυτενέργεια των εξυπηρετούμενων ατόμων.
  • Η δημιουργία και η διατήρηση ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης.
  • Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης στο μέγιστο βαθμό των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των υποστηριζόμενων ατόμων.
  • Η συνεχής επικοινωνία με τους γονείς.
  • Η δημιουργία και η τήρηση ενός εξατομικευμένου ατομικού πλάνου για κάθε εξυπηρετούμενο.

Επικοινωνία

ΕΔΡΑ
Θεοκρίτου 10
153 51 Παλλήνη

Τ. 2106723232
Φ. 2106042578
E-mail: petagma@petagma.gr
​Ιστοσελίδα: www.petagma.gr

Σ.Υ.Δ. ΠΕΤΑΓΜΑ Ι

Τρωάδος 15
153 42 Αγία Παρασκευή

Τ. 2106085141
Φ. 2106042578

Σ.Υ.Δ. ΠΕΤΑΓΜΑ ΙΙ

Αιγαίου Πελάγους 77
153 42 Αγία Παρασκευή

Τ. 2106083471
Φ. 2106042578

Βρείτε το σε άλλα δίκτυα!

[+] Facebook: http://on.fb.me/K1aQ12


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103. 

(2)Αρχείο: NOESI.gr

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 05/04/2016 από το μέλος agkou​.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι δυσκολίες μιας οικογένειας με αυτιστικό παιδί και η επίδραση στα αδέλφια. Εξελικτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξία: προσχολική, σχολική, μετασχολική ηλικία Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του αυτισμού και της άνοιας.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.