Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΠΕΤΑΓΜΑ

Λογότυπο - Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Προσώπων με Νοητική Υστέρηση με την επωνυμία ΠΕΤΑΓΜΑ.Ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Προσώπων με Νοητι­κή Υστέρηση με την επωνυμία "Πέταγμα" ιδρύθηκε το 2002 στην Παλλήνη Αττικής, με στόχο την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση, μέσω της ανάπτυξης της αυτονομίας τους στον τομέα της καθημερινής διαβίωσης, σε ένα υποστηριζόμενο αλλά όχι ιδρυματικό περιβάλλον. Παράλληλα, οργανώνει προγράμ­ματα διακοπών (respite) από την οικογένεια με στόχο την οργάνωση ενός "εποικοδομητικού" δια­λείμματος για τους γονείς και τα παιδιά τους. Ο Σύλλογος εξασφαλίζει Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στους ενήλικες με νοητική υστέρηση, με ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα όταν δεν υπάρχουν οι γονείς τους στη ζωή. 

Νέα — Ανακοινώσεις

19/10/2107 Θέση εργασίας — Ζητείται προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Δείτε όλες τις Προκηρύξεις και τις Ημερίδες on the Cloud σε χάρτη πανελλαδικά!

Δράσεις — Υπηρεσίες

Το "Πέταγμα" λειτουργεί ήδη δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με εξατομικευμένα προγράμματα υποστήριξης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δρουν, ζουν και αναπτύσσονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Ο Σύλλογος βρίσκεται στο στάδιο δημιουργίας της τρίτης Στέγης.

Από τον Οκτώβριο του 2010 η λειτουργία των δύο στεγών το "Πέταγμα" συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχει το ΠΕΤΑΓΜΑ είναι οι ακόλουθες:

  • Ατομική υποστηριζόμενη διαβίωση.
  • Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.
  • Διακοπές.
  • Οικογενειακή υποστήριξη.

Οι βασικές αρχές του Συλλόγου είναι:

  • Σεβασμός στην ατομικότητα και τις προσωπικές επιλογές των εξυπηρετούμενων ατόμων.
  • Η κοινωνική ένταξη και η αυτενέργεια των εξυπηρετούμενων ατόμων.
  • Η δημιουργία και η διατήρηση ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης.
  • Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης στο μέγιστο βαθμό των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των υποστηριζόμενων ατόμων.
  • Η συνεχής επικοινωνία με τους γονείς.
  • Η δημιουργία και η τήρηση ενός εξατομικευμένου ατομικού πλάνου για κάθε εξυπηρετούμενο.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

ΕΔΡΑ
Θεοκρίτου 10
153 51 Παλλήνη

Τ. 2106723232
Φ. 2106042578
E-mail: petagma@petagma.gr
​Ιστοσελίδα: www.petagma.gr

Σ.Υ.Δ. ΠΕΤΑΓΜΑ Ι

Τρωάδος 15
153 42 Αγία Παρασκευή

Τ. 2106085141
Φ. 2106042578

Σ.Υ.Δ. ΠΕΤΑΓΜΑ ΙΙ

Αιγαίου Πελάγους 77
153 42 Αγία Παρασκευή

Τ. 2106083471
Φ. 2106042578

Βρείτε το σε άλλα δίκτυα!

[+] Facebook: http://on.fb.me/K1aQ12


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103. 

(2)Αρχείο: NOESI.gr

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 05/04/2016 από το μέλος agkou​.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.