ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ (Κεντρικής Μακεδονίας)

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ Κεντρικής Μακεδονίας.Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ) ιδρύθηκε το 1932 και είναι πανελλαδικής εμβέλειας κοινωνικοσυνδικαλιστικό πρωτοβάθμιο σωματείο ομοσπονδιακού τύπου με 9 περιφερειακές ενώσεις. Η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε.Κ.Μ.) ιδρύθηκε το 1985, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο φορέας μας είναι ο επίσημος κοινωνικός εταίρος της πολιτείας και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης των μελών του με στόχο την ισότιμη κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία όρασης.

Στα γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών (Β. Όλγας 114 - Θεσσαλονίκη) λειτουργούν υπηρεσίες γραμματειακής και λογιστικής υποστήριξης, δανειστικής βιβλιοθήκης ομιλούντων βιβλίων, δραστηριότητες ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υπηρεσία κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης για την εκπαίδευση, κοινωνική υπηρεσία με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία όρασης καθώς και την δημιουργία δικτύου εθελοντών για την κάλυψη των αναγκών των μελών μας.

Υπηρεσίες - Δράσεις

Από το 2006 λειτουργεί πολιτιστικό και μορφωτικό κέντρο στην οδό (Βελισαρίου 5) στο Φάληρο - Θεσσαλονίκης.

  • Διαθέτει στούντιο για ηχογραφήσεις καθώς και εργαστήριο πληροφορικής και εντευκτήριο για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.
  • Στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται μαθήματα γραφής και ανάγνωσης BRAILLE για βλέποντες.

Σημαντική κοινωνική δραστηριότητα του Π.Σ.Τ. - Π.Ε.Κ.Μ. είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη εκπόνηση βιωματικών σεμιναρίων σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας. Το οπτικοακουστικό υλικό του Συνδέσμου βοηθά πλήρως στην υλοποίηση αυτών των μορφών δράσης. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής του Α.Π.Θ.

Λογότυπο του Οδηγού υπηρεσιών του NOESI.gr.Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/pronoise/pst

Επικοινωνία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Βασ. Όλγας 114 & Π. Συνδικα
54643 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ.: 2310250111 (κέντρο)
Fax: 2310250677
Ε-mail: pst8pekm@otenet.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 31
104 32 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 2105228333, 2105228365, 2105245001, 2105245455, 2105245578
Fax: 2105222112
E-mail: pab@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.pst.gr

Αρχείο: E-mail (12/12/2012, 9:42 π.μ.)

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.