Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών του NOESI.gr με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια", σε Ελλάδα και Κύπρο. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/welfare

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣκΠ ► Οδηγός παροχών για ΑμΣκΠ

Κατεβάστε ή διαβάστε online τον Οδηγό για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. 
Ο Οδηγός Κοινών Παροχών Ανεξαρτήτου Ταμείου Ασφάλισης είναι μια προσπάθεια καταγραφής των παροχών που δικαιούνται τα Άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που έχει στόχο την καλύτερη ενημέρωσή και την παροχή βοήθειας στην αναζήτηση υποστήριξης από τις κοινωνικές δομές.

Λογότυπο του Συλλόγου Ατόμων με ΣκΠ.Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ) ιδρύθηκε το 2007, ως μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, από τους ίδιους τους πάσχοντες από σκλήρυν­ση κατά πλάκας (ΣκΠ). Σκο­πεύει στην παροχή συμπαράστασης και βοήθειας προς τα άτομα με ΣκΠ και τις οικογένειές τους, την παροχή έγκυρης και έγκριτης ενημέρωσης προς όλους.

Υπηρεσίες – Δράσεις

  • Ομάδες αυτοβοήθειας, εικαστικής θεραπείας, ρεφλεξολογίας, ψυχοδράματος, μυϊκής ενδυ­νάμωσης, ψυχολογικής υποστήριξης, κυρίως για ασθενείς αλλά και τους συγγενείς τους υπό την εποπτεία ειδικών Ιατρών, Φυσικοθεραπευτών, Ψυχολόγων κ.α.).

  • Έκδοση του περιοδικού "Επικοινωνούμε" και άλλων ενημερωτικών εντύπων.

  • Οργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης.

  • Κοινωνική Υπηρεσία.

  • Συμμετοχή σε ερευνητικές μελέτες.

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣκΠ 
(Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αθήνας)

Λεωφ. Βουλιαγμένης
167 77 ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τηλ.: 2109600131, 2132035323
Fax: 2109600131

E-mail: samskp@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.msassociationhellas.org

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" (2017) από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;