Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΣΟΨΥ

O Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ) ιδρύθηκε το 1993 ως μη κερδοσκοπικό Σωματείο με μέλη του συγγενείς ατόμων με ψυχικά προβλή­ματα από όλη την Ελλάδα. Σκοπεύει στην ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ οικογενειών, που αντιμετωπί­ζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, στην αλληλοϋποστήριξη και στην από κοινού υπεράσπιση των δι­καιωμάτων τους. Διοικείται από Δ.Σ., το έργο του οποίου, υποστηρίζει Επιστημονική Επιτροπή. Υπηρεσίες – Δράσεις
  • Καλλιέργεια και σύσφιξη σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των οικογενειών.
  • Προαγωγή κάθε μορφής υποστήριξης, ενίσχυσης και προστασίας των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους.
  • Ενημέρωση για την ψυχική ασθένεια, τις σύγχρονες θεραπείες και το σύστημα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
  • Ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη μείωση του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύ­ει τις ψυχικές διαταρα­χές.
  • Ξενώνας: Λειτουργεί από το 2002 και εξυπηρετεί άτομα που το οικογενειακό περιβάλλον τους κρίνεται ακατάλληλο λόγω διαταραγμένης ενδοοικογενειακής ατμόσφαιρας, είτε γιατί υπάρχουν σοβαρά οικονομικά και γενικότερα ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην οικογένεια, είτε γιατί δεν υπάρχουν στενοί συγγενείς και οι ασθενείς δεν μπορούν ζήσουν αυτόνομα. Έχει δυναμικότητα 10 ατόμων και λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
  • Κέντρο Ημέρας: Λειτουργεί καθημερινά, και τα Σαββατοκύριακα, ώρες 16:00 – 21:00, κα­λύπτοντας τις ανάγκες των ασθενών για έξοδο από το σπίτι. Σκοπεύει στη δημιουργική αξιο­ποίηση του ελεύθερου χρόνου, στην ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην κοινωνική επανένταξη. Παρέχει ψυχοθεραπευτική στήριξη, εκπαί­δευση σε κοινωνικές δεξιότητες και δραστηριότητες με ψυχαγωγικό και δημιουργικό χαρα­κτήρα (π.χ. ζωγραφική, μουσική κ.α.), οργανώνει επισκέψεις σε πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό πλαίσιο.
  • Δράσεις: Ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκδόσεις, συνεργασίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ομάδες.
Επικοινωνία Δήλου 3 162 31 ΒΥΡΩΝΑΣ Τηλ.: 2107640277 E-mail: sopsi@ath.forthnet.gr Ιστοσελίδα: www.eufami.org ΞΕΝΩΝΑΣ & ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ Σ.Ο.Ψ.Υ. (συστεγάζονται) Νεαπόλεως 9-11 162 32 ΒΥΡΩΝΑΣ E-mail: sopsi@otenet.gr Αρχείο Τρίπτυχο, μεγέθους Α4, χρώματος εκρού. * Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr/pronoise

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.