Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες στους τομείς "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια", παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρες δράσεις, ανακοινώσεις, προκηρύξεις.

ΣΩΤΗΡ

Λογότυπο Κέντρο ΑμεΑ Σωτήρ στη Θεσσαλονίκη.Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες με την επωνυμία "Ο Σωτήρ" προσκαλεί τα άτομα με νοητική υστέρηση να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) για άτομα με νοητική υστέρηση "Ο Σωτήρ 3". Το Κέντρο "Σωτήρ" στεγάζεται σε εννιά (9) ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους και λειτουργεί Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑμεΑ, Γυμναστήριο - Φυσικοθεραπευτήριο, Μουσικοθεραπευτήριο και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) - Διαμερίσματα. 

Νέα — Ειδήσεις

16/08/2017 — Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες με την επωνυμία "Ο Σωτήρ" προκηρύσσει 49 θέσεις απασχόλησης προσωπικού ως εξής: Νοσηλευτές (9 θέσεις), Ψυχολόγοι (6 θέσεις), Εργοθεραπευτές (10 θέσεις), Φυσικοθεραπευτές (6 θέσεις), Κοινωνικοί Λειτουργοί (12 θέσεις), Γυμναστές (6 θέσεις).  Μάθετε περισσότερα εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για αυτή την προκήρυξη παρέχονται στο πλαίσιο της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας του noesi.gr με τον διακριτικό τίτλο "Προκηρύξεις on the Cloud". Με 36,50€ σε ετήσια βάση, οι επαγγελματίες αποκτούν πρόσβαση στις προκηρύξεις που αφορούν το επιστημονικό πεδίο τους, σε μία εύχρηστη πλατφόρμα της Google (έγγραφα & χάρτες).  Μάθετε περισσότερα εδώ.
Πάρτε μία γεύση! Δείτε τις Προκηρύξεις on the Cloud από τον Η/Υ, το smarthphone ή το tablet.

Υπηρεσίες

Αναλυτικά οι υπηρεσίες:

 • Μεταφορά των ωφελουμένων προς και από το Κέντρο
 • Διαμονή και η διατροφή τους
 • Πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής
 • Προγράμματα ατομικής και ομαδικής άσκησης
 • Εκπαίδευση σε αυτοεξυπηρέτηση και εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής
 • Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησης
 • Συμμετοχή σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης
Το Κέντρο δε δύναται να προβεί στην είσπραξη οποιουδήποτε αντιτίμου από τους ωφελούμενους /-ες για την παροχή των υπηρεσιών.

Η διάρκεια παροχής των υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους ορίζεται σε 12 (δώδεκα) μήνες, με έναρξη 01/11/2016 και λήξη στις 30/10/2019.

Λοιπές Υπηρεσίες - Δομές

Το Κέντρο "Σωτήρ" στεγάζεται σε εννιά (9) ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους. Συγκεκριμένα:

 1. ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ "Ο Σωτήρ 1" επί της Κίμωνος Βόγα 45
 2. ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ "Ο Σωτήρ 2" επί της Κίμωνος Βόγα 24
 3. ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ "Ο Σωτήρ 3 - Το Δέντρο της Ζωής" επί της Πολυκλείτου Ρέγκου 17
 4. ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ "Ο Σωτήρ 1" επί της Π. Συνδίκα 6
 5. ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ "Ο Σωτήρ 2" στο Κολχικό Λαγκαδά
 6. ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ "Ο Σωτήρ 1" επί της Αναλήψεως 7
 7. ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ "Ο Σωτήρ 2" επί της Β. Όλγας 114
  ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ "Ο Σωτήρ 3»
 8. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ - ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ επί της Βικοπούλου 5
 9. ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ επί της Κίμωνος Βόγα 1

Επικοινωνία

Λογότυπο Κέντρο ΑμεΑ Σωτήρ στη Θεσσαλονίκη.ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΜΕΑ "Ο ΣΩΤΗΡ"
Τηλ.: 2310820655, 2310820455
Φαξ: 2310820655
Ιστοσελίδα: www.kentroameasotir.gr
E-mail: kentroameasotir@gmail.com 


Πηγή - Αρχείο - Επεξηγήσεις

(1)Πηγές: NOESI.gr (2016). ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ "ΠΡΟΝΟΗΣΕ". ΑΘΗΝΑ: Η ΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ISSN: 1792-4103. 

(2)Αρχείο: NOESI.gr | Πληροφορίες που συνελλέγησαν από την ομάδα μελέτης του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε".

(3) Επικαιροποίηση: NOESI.gr | Η τελευταία επικαιροποίηση των πληροφοριών στο www.noesi.gr έγινε στις 10/08/2017 από το μέλος agkou.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.