ΣΤΗΡΙΖΩ

Εικόνα NOESI.gr
Λογότυπο Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Ηρακλείου, Στηρίζω

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Ηρακλείου "ΣΤΗΡΙΖΩ" επιδιώκει να απολαύσουν τα αυτιστικά άτομα όλα τα δικαιώματά τους, όπως απορρέουν από τις σύγχρονες αντιλήψεις περί κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και από τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης της ιατρικής και της παιδείας.

Το NOESI.gr επισκέφτηκε τον Σύλλογο "Στηρίζω" στις 02/04/2012

Η συνάθροιση - συνεκπαίδευση και συμβίωση όλων των κατηγοριών ατόμων με ειδικές ανάγκες σε κοινούς εκπαιδευτικούς και χώρους διαβίωσης πρέπει να αποτελέσει παρελθόν και αυτός πρέπει να είναι στόχος όλων όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Αντιστοιχεί με παλιές, αντιεπιστημονικές και παρωχημένες δομές, οι οποίες για λόγους οικονομίας και διαγράφοντας τον παράγοντα άνθρωπο και προσωπικότητα, δεν προσέφεραν τίποτε ουσιαστικά στην εκπαίδευση και ανάπτυξη καμίας κατηγορίας ΑμεΑ. Υπό το παραπάνω πρίσμα κάθε φορέας ΑμεΑ πρέπει να «ξαναδεί» το ρόλο του και στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι σύμμαχοι. Τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας γίνεται φανερό με την βοήθεια της επιστήμης ότι ο αυτισμός απαιτεί ειδικής μορφής και περιεχομένου εκπαίδευση, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τις λοιπές αναπηρίες, και ότι όταν δοθεί η κατάλληλη εκπαίδευση σε εξειδικευμένο περιβάλλον τα άτομα με αυτισμό έχουν τεράστιες δυνατότητες. Τα αυτιστικά άτομα εάν βοηθηθούν σωστά, όπως οι σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις απαιτούν, έχουν πολύ μεγάλη δυνατότητα να αναπτύξουν τις αρετές τους όπως εντιμότητα, ειλικρίνεια, εργατικότητα, σχολαστικότητα, τελειομανία, καλή οπτική μνήμη και όποιο άλλο ταλέντο έχουν και μπορούν να γίνουν -ανάλογα με την εκπαίδευση- αυτάρκη και ευτυχισμένα μέλη της κοινωνίας.

Οι παραπάνω λόγοι επέβαλλαν την ίδρυση του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Ηρακλείου «ΣΤΗΡΙΖΩ». Ιδρύθηκε την 7/5/2008 από 36 ιδρυτικά μέλη, οι περισσότεροι γονείς αλλά και φίλοι.

Επιδιώξεις του Συλλόγου

  • Να βοηθήσει και να στηρίξει τα αυτιστικά άτομα του Νομού Ηρακλείου, αλλά και τις οικογένειες τους. Να εργαστεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
  • Να συνεργαστεί με ομοειδείς οργανώσεις, αλλά και να συμβάλει στη προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων δημιουργίας υποδομών υγείας ανάλογης μορφής με άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.
  • Να συνεργαστεί με αξιόπιστους φορείς της κοινωνίας των πολιτών (όπως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τοπικούς αναπτυξιακούς φορείς, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πανεπιστημιακά Δίκτυα, φορείς ιδιωτικής πρωτοβουλίας κ.α.) των αναπτυσσομένων χωρών με στόχο την ουσιαστική βελτίωση του κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου των κατοίκων τους και την μείωση της φτώχειας.

Οι συνεργασίες αυτές θα εκτείνονται και θα καλύπτουν τους τομείς της επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας, της επισιτιστικής βοήθειας καθώς και της αναπτυξιακής συνεργασίας σε όλους τους τομείς. Ειδικότερη μέριμνα θα καταβάλλεται για την προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων προστασίας των αυτιστικών παιδιών και ατόμων.

Επικοινωνία 

Ρούσου Χούρδου 4
712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τηλ. 6975124514
E-mail: stirizw@gmail.com
Ιστολόγιο: www.stirizw.blogspot.com
Ιστοσελίδα: www.sites.google.com/site/stirizw

* Πηγή: ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.