Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" noesi.gr/pronoise παρουσιάζει υπηρεσίες νομικών προσώπων ιδιωτικού & δημοσίου δικαίου, σε Ελλάδα και Κύπρο, παρέχοντας ενημέρωση για νέα προγράμματα, δράσεις, προκηρύξεις.

ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ► Θέση Εργοθεραπευτή

Εικόνα NOESI.gr

Λογότυπο του Κέντρου ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.Το Κέντρο "Τέχνη του Λόγου" δημιουργήθηκε με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Απευθύνεται σε άτομα που εμφανίζουν μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, δυσκολίες λόγου και ομιλίας, διαταραχές επικοινωνίας, αναπτυξιακές διαταραχές, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, ψυχοκινητική καθυστέρηση, ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα.

Ανακοίνωση

15/05/2018 — Το Κέντρο "ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ" αναζητά Εργοθεραπευτή /-τρια, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και γνώσεις αισθητηριακής ολοκλήρωσης, για δύο ημέρες / εβδομάδα. Αποστολή βιογραφικών στο Ε-mail: info@texnilogou.gr.

Υπηρεσίες

  • Μαθησιακή Αποκατάσταση: παρέχεται αξιολόγηση και παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους που εμφανίζουν δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική στέρηση, εξελικτικές διαταραχές.
  • Λογοθεραπεία: ασχολείται με τη διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών λόγου και ομιλίας. Στοχεύει στην ομαλή ένταξη του ατόμου στο κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον.
  • Εργοθεραπεία: στοχεύει στην ανάπτυξη και στη βελτίωση της λεπτής ή και της αδρής κίνησης, στον συντονισμό κινήσεων, στην συγκέντρωση, και στην εκπαίδευση σε δραστηριότητες και συμπεριφορές της καθημερινής ζωής όπως αυτοεξυπηρέτηση, ένδυση, σίτιση, προσωπική υγιεινή.
  • Πρώιμη Παρέμβαση: παρέχεται εξειδικευμένη βοήθεια σε παιδιά που εμφανίζουν αναπτυξιακή καθυστέρηση σε έναν ή περισσότερους τομείς (γλωσσικό, γνωστικό, κινητικό, κοινωνικό, αυτοεξυπηρέτηση).
  • Ψυχολογική Στήριξη: απευθύνεται σε έφηβους και σε ενήλικους και έχει σαν στόχο να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους, να μάθουν να εκφράζονται καλύτερα και να κατανοούν τις εμπειρίες που βιώνουν στη ζωή τους.
  • Συμβουλευτική Γονέων: παρέχεται συμβουλευτική προκειμένου οι γονείς να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών τους καθώς και στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε κρίση.
  • Παιδοψυχιατρική παρακολούθηση: στοχεύει στη διάγνωση και θεραπεία ψυχιατρικών διαταραχών και στην αντιμετώπιση ψυχολογικών δυσκολιών.
  • Διαγνωστικά και ενημερωτικά προγράμματα: διοργανώνονται ειδικά διαγνωστικά και ενημερωτικά προγράμματα σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία με στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση και τον έγκαιρο εντοπισμό παιδιών που χρήζουν παρέμβασης.
  • Προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης: διοργανώνονται ομιλίες σε συνεργασία με σχολεία και τοπικούς φορείς με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα που αφορούν το παιδί.

Το Κέντρο "Τέχνη του Λόγου" στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που προσεγγίζουν διεπιστημονικά κάθε περίπτωση και συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς και τους ιατρούς των παιδιών και βέβαια με τους ίδιους τους γονείς. Επιστημονική υπεύθυνος του κέντρου είναι η κυρία Κυριακή Πουλάκη – Ευταξιοπούλου (B.A in Psychology, M.Ed in Special Education – University of Manchester).

Μέριμνα της διεπιστημονικής αυτής ομάδας είναι να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα μέσα στο ταχύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. 


Επισκεφτείτε τη σελίδα του Κέντρου για χρήσιμες πληροφορίες για γονείς και υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπως:

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Κυριακή Πουλάκη – Ευταξιοπούλου, Ψυχοπαιδαγωγός (MEd - Συγγραφέας όλων των παρακάτω). Η έμφαση που προσδίνει η κοινωνία μας στη σχολική επίδοση σφραγίζει ολόκληρη τη σχολική ζωή του παιδιού. Κατά συνέπεια, οι δυσκολίες στο μαθησιακό τομέα ενδέχεται να επηρεάσουν την ψυχολογική ισορροπία του παιδιού. 
Περισσότερα εδώ.,,

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Μερικά παιδιά εκδηλώνουν από νωρίς κάποια σημάδια ενδεικτικά ότι θα παρουσιάσουν δυσκολίες στη μάθηση. Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε αυτά τα παιδιά πριν την έναρξη της φοίτησής τους στο δημοτικό. Αν αυτές οι δυσκολίες ανιχνευθούν εγκαίρως και αντιμετωπισθούν, τότε το παιδί θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σχολείου με επιτυχία.
Περισσότερα εδώ...

ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ / ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Ο όρος Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία αναφέρεται σε ανομοιογενείς δυσκολίες που είναι δυνατόν να επηρεάσουν την ανάγνωση, τη γραφή, την ορθογραφία, τα μαθηματικά, την κρίση και γενικότερα την ικανότητα του παιδιού για μάθηση. Δεν οφείλονται σε αρνητικούς ψυχοπεριβαλλοντικούς παράγοντες ή σε χαμηλή νοημοσύνη. 
Περισσότερα εδώ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτό το έντυπο δημιουργήθηκε με στόχο την επικοινωνία μας με τους γονείς και την ενημέρωση τους αναφορικά με θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν. Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να αποδειχτούν χρήσιμες και πρακτικές στην προσπάθεια μας αυτή στηριζόμαστε και σ'εσάς, τους γονείς, και σας προτρέπουμε να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας.
Περισσότερα εδώ...

Επικοινωνία

Φανερωμένης 48
155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Τηλ.: 2106525049
Fax: 2106525017

Σερίφου 13
155 62 ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Τηλ./Fax: 2106543365

E-mail: info@texnilogou.gr

Ιστοσελίδα: www.texnilogou.gr

* Πηγή: Οδηγός υπηρεσιών από το NOESI.gr :: Η Νόηση στο διαδίκτυο | www.noesi.gr

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.