Μία σελίδα του Οδηγού υπηρεσιών του noesi.gr

Ο Οδηγός υπηρεσιών - Προνόησε παρουσιάζει τους φορείς και τις δομές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" παρουσιάζει φορείς Ελλάδας και Κύπρου στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Δείτε τον Οδηγό εδώ: noesi.gr/book/welfare

Βρείτε κατάλληλο πλαίσιο σε δημόσιο, ευρύτερο μη κερδοσκοπικό και ιδιωτικό τομέα

Εικόνα NOESI.gr

Αγαπητοί γονείς, όπως ίσως γνωρίζετε το NOESI.gr διαθέτει έναν μηχανισμό διαπίστευσης επαγγελματιών? με στόχο την υποστήριξη των προσπαθειών των γονέων που αναζητούν ιδιώτες για συνεργασία, όπως παράλληλη στήριξη, μαθησιακή υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση, εξωτερικά προγράμματα, συμβουλευτική, κ.ά.

Η διαδικασία είναι απλή. Τα διαπιστευμένα μέλη παρουσιάζουν το βιογραφικό τους στην πλατφόρμα www.noesi.gr/pro ενώ παράλληλα ένα μέλος της ομάδας μας βρίσκεται σε επαφή και επικοινωνία μαζί τους. Η επαφή αυτή διευρύνεται από τις συναντήσεις των διαπιστευμένων μελών, όπως αυτή που έγινε τον Ιούνιο, και την ανατροφοδότηση γονέων και επαγγελματιών για τις συνεργασίες που αναπτύσσονται μεταξύ τους.

Ο Οδηγός υπηρεσιών  του NOESI.gr παρουσιάζει τις παροχές σε Ελλάδα και Κύπρο. Από αυτό το καλοκαίρι, σκοπεύουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα των γονέων να βρίσκουν το κατάλληλο πλαίσιο, στον δημόσιο ή / και τον ιδιωτικό τομέα. Με βασικό εφόδιο τον μεγαλύτερο Οδηγό υπηρεσιών "Προνόησε" που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο έχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε σε γονείς όλες τις επιλογές που έχουν, σε πέντε βασικούς άξονες υπηρεσιών σε φορείς και πλαίσια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης:

① Αρχική διάγνωση
② Πρώιμη παρέμβαση
❸ Κέντρα και δομές ημερήσιας φοίτησης
④ Ελεύθερος χρόνος, αθλητισμός, εκδρομές
⑤ Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Τι χρειάζεται να κάνετε;

Εάν αναζητάτε κάποιο νέο πλαίσιο - δομή, όπου μπορεί να φοιτήσει το παιδί σας από τον Σεπτέμβριο ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στείλτε μας μέσω E-mail το προφίλ του πλαισίου που αναζητάτε, με βάση τις ανάγκες του παιδιού σας. Πείτε μας ενδεικτικά λίγα λόγια για τη διάγνωση, τους τομείς όπου θα εστιάζει η υποστήριξη, τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του παιδιού σας, το είδος της υπηρεσίας που αναζητάτε, το ωράριο και την οικονομική ή μη συμμετοχή (π.χ. δημόσιο, μη κερδοσκοπικό, δήμου, ιδιωτικό πλαίσιο κ.ο.κ.).

Πώς λειτουργεί η συμβουλευτική παρέμβαση;

Θα απαντήσουμε στο E-mail σας, μόλις διερευνήσουμε τις αρχικές επιλογές σας. Πιθανώς, να μιλήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας, εάν εξυπηρετεί. Θα σας αποστείλουμε μία περιγραφή - παρουσίαση με τις επιλογές, που πιστεύουμε ότι ταιριάζουν στο παιδί σας και το πλαίσιο που αναζητάτε. Π.χ. εάν αναζητάτε Κέντρο με συγκεκριμένες προδιαγραφές σε μία ευρύτερη περιοχή θα σας πούμε τι υπάρχει και πώς μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα Κέντρα αυτά και να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Θυμηθείτε ότι τα Κέντρα αυτά παρουσιάζονται στον Οδηγό υπηρεσιών "Προνόησε", όπου περιλαμβάνονται περισσότερες από 400 παρουσιάσεις νομικών προσώπων και υπηρεσιών - που λειτουργούν:

σε όλη την Ελλάδα, που μάλιστα η ομάδα του NOESI.gr επισκέπτεται σε τακτική βάση τακτικά.

Εάν χρειαστεί, μπορούμε να σας στείλουμε ηλεκτρονικά την πλήρη - αναλυτική ή συνοπτική - έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Προνόησε" για να μελετήσετε αναλυτικά όλες τις επιλογές σας. Διατίθεται επίσης δωρεάν.

Ποιο είναι το όφελος;

Ίσως οι επιλογές μας, συνδράμουν την προσπάθειά σας να βρείτε το κατάλληλο πλαίσιο. Επίσης, η αναζήτησή σας μπορεί να σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τα πλαίσια και τις υπηρεσίες τους, που μπορείτε αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, ώστε να δώσετε μία εικόνα με τα δικά σας μάτια.

Πως γίνονται οι προτάσεις για το κατάλληλο πλαίσιο;

Η ομάδα του NOESI.gr μελετά διαρκώς τις διαθέσιμες υπηρεσίες στην Ελλάδα για τα άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τώρα, με εφόδιο των Οδηγό υπηρεσιών και τα διαπιστευμένα μέλη - επαγγελματίες μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να παρέχουμε ακόμη περισσότερες προτάσεις και επιλογές για φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) και νομικά πρόσωπα (οργανισμούς - εταιρείες) που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ωφελούμενων παρέχοντας υπηρεσίες στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια".

Η συμβουλευτική παρέμβαση του NOESI.gr θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά, το διάστημα 04/07/2016 έως 05/09/2016.

Πώς παρέχεται η υπηρεσία;

Η προσπάθεια του NOESI.gr να συνδράμει την αναζήτηση του κατάλληλου πλαισίου από τους γονείς για τα παιδιά τους παρέχεται σε δωρεάν και συμβουλευτική βάση.

Η συνεργασία με τους γονείς για να προτείνουμε το κατάλληλο πλαίσιο, μας βοηθά να αξιοποιήσουμε καλύτερα και για τις πραγματικές ανάγκες των ενδιαφερομένων των Οδηγό υπηρεσιών "Προνόησε", το μεγαλύτερο πρόγραμμα διαρκούς δράσης από το NOESI.gr.

Εάν θέλετε να διαβάσετε (πολλά) περισσότερα για την προσπάθεια του NOESI.gr να συνδράμει στην ενημέρωση, τη δικτύωση ανθρώπων και υπηρεσιών, τη συμβουλευτική και υποστήριξη, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, μπορείτε να δείτε τoν Οδηγό Κοινωνικής Ευθύνης του NOESI.gr με τίτλο "Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας".

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω;

Μπορείτε να μας στείλετε το ερώτημά σας σχετικά με το προφίλ του φορέα, της δομής ή γενικότερα της υπηρεσίας που αναζητείτε μέσω E-mail από τη σελίδα επικοινωνίας με το NOESI.gr που βρίσκεται στη διεύθυνση www.noesi.gr/contact. Εφόσον λάβουμε το μήνυμά σας θα λάβετε άμεσα ένα σύντομο ενημερωτικό μήνυμα και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε εντός λίγων ημερών με τις συγκεκριμένες προτάσεις μας.

Εάν χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες για τις προτάσεις του NOESI.gr από τον Οδηγό "Προνόησε" μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω E-mail ή τηλεφωνικά [2114087123].


Για μερικούς - μερικούς οι διακοπές είναι περίοδος ...αναζητήσεων!

Οδηγός Υπηρεσιών από το NOESI.grΜπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Οδηγό υπηρεσιών "Προνόησε" στη σελίδα www.noesi.gr/book/welfare.

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Σειρά βιωματικών σεμιναρίων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Οκτώβριος! Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σπάνιο Σύνδρομο Rett.

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.