Βλάσση Στεύη, Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Εικόνα NOESI.gr

Φωτογραφία Βλάσση Σταυρούλας, Ψυχολόγος μέλος του δικτύου SPECIALS του NOESI.gr.Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος. Ως φοιτήτρια συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια και πραγματοποίησα εθελοντικές συμμετοχές, με σημαντικότερες εκείνες στα Special Olympics, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Μονάδα Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία, που εμπλούτισαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου στην διαχείριση περιστατικών και διαμόρφωσαν τη σημερινή επαγγελματική μου ταυτότητα. Για τρία χρόνια συμμετείχα σε εκπαιδευτική βιωματική ομάδα ψυχοθεραπείας, όπου συνδύασα την προσωπική ανάπτυξή μου με την εξοικείωση στην «Παρεμβαίνουσα Μη Κατευθυντική Μέθοδο Ψυχοθεραπείας και Εμψύχωσης των Ομάδων» (NDI). Έχω λάβει μέρος σε συνέδρια με ελεύθερες ανακοινώσεις, με θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος, και έχω κάνει παρουσιάσεις για το bullying - πρόληψη και παρέμβαση - σε σχολεία.

To ενδιαφέρον μου για την υγιή ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών καθώς και την ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με οδήγησαν σε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες, μέσω προγράμματος του Πανεπιστήμιου​ Αθηνών και της Εταιρείας​ Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας καθώς και στη συμμετοχή μου ως μέλος της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Ένωση Για Τα Δικαιώματα Του Παιδιού» (Ε.ΔΙ.ΠΑΙ.). Ο επαγγελματικός προσανατολισμός μου, τα τελευταία χρόνια είναι στραμμένος στη Συμβουλευτική Γονέων - διαχείριση προκλητικών συμπεριφορών από το παιδί, εκμάθηση και θέσπιση ορίων, ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, καλές πρακτικές στο κτίσιμο υγιούς σχέσης παιδιού - γονέων, καθώς και την Ψυχολογική Στήριξη και Συμβουλευτική Παιδιού – προκλητικές συμπεριφορές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα στο σχολικό περιβάλλον, εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, έκφραση συναισθημάτων και διαχείρισή τους με κατάλληλο τρόπο και εκμάθηση τρόπων διαχείρισης καταστάσεων που στρεσάρουν το παιδί (problem solving). Στις επιπλέον παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται, η παράλληλη στήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στο σχολικό πλαίσιο και η εκπαίδευση κοινωνικών δεξιοτήτων στη ΔΑΦ - Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Τέλος, χάρη στην τεχνολογία, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης συνεδριών εξ αποστάσεως που αφορούν στη συμβουλευτική γονέων / ενηλίκων. Ας εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις που αποτελούν τροχοπέδη και στρεσάρουν το άτομο, καθίστε αναπαυτικά, λοιπόν, στον καναπέ σας, συνδεθείτε μέσω skype και η συνεδρία ξεκινά!

  Υπηρεσίες:

  • Δυνατότητα συνεδριών συμβουλευτικής γονέων / ενηλίκων εξ αποστάσεως (μέσω Skype)
    
  • Κατ' οίκον συνεδρίες για ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική παιδιού / εφήβου

  • Εξωτερικά προγράμματα και εκπαίδευση κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά με ΔΑΦ

  Περιοχές:

  • Κέντρο (Αθήνα) και Βόρεια Προάστια Αττικής

  Διατίθεται:

  • Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου

  Δείτε το βιογραφικό της Σταυρούλας (Στεύης) Βλάσση

  Τηλ.: 6986743257 | Στείλτε ένα E-mail στη Σ. Βλάσση

  Ψάχνετε ειδικό; Τους βρίσκουμε έναν - έναν, τους συστήνουμε!

  Πατήστε στο εικονίδιο με το βέλος πάνω αριστερά ή πατήστε στα + / – για zoom.
  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
  Δείτε παλιά ...Nousletter!

  Συντονίζουμε δίκτυα

  Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
  Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

  Οδηγός υπηρεσιών

  Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
  Μάθετε περισσότερα εδώ.
  You must have Javascript enabled to use this form.