Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Επικαιρότητα: Νέα Σύμβαση ΕΟΠΥΥ

Εικόνα GlobedNews

Τελευταία είδηση: Ο ΕΟΠΥΥ μόλις προκήρυξε τις θέσεις για τα συνεργεία που θα κάνουν την εκκαθάριση των δαπανών για την Ειδική Αγωγή. Δείτε το σχετικό αρχείο από τη "Διαύγεια" στις Συνεργατικές ομάδες του noesi.gr. Στο μεταξύ, ένας γονέας - μέλος του noesi.gr αναφέρει ότι πληρώθηκε έναν μήνα από τον ΕΟΠΥΥ ΑΧΑΡΝΩΝ — σημ. που μαζί με τον ΕΟΠΥΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ είναι τα δύο υποκαταστήματα με τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας / καθυστερήσεις στην αποπληρωμή.

Λογότυπο του ΕΟΠΥΥ.Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) αντικατέστησε όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Ασφαλιστικών Ταμεί­ων. Στις Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ, πανελλαδικά, απευθύνονται οι ασφαλισμένοι με σκοπό να κλείσουν ραντε­βού με ιατρό ή δια­γνωστικά εργαστήρια, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο. Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί Φαρμακεία, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για χορήγηση φαρμάκων χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων. Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση του ΕΟΠΥΥ.

Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΣΑΜΕΑ - ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ περί «συμβασιοποίησης» ποιοτικών υπηρεσιών ειδικής αγωγής

Εικόνα GlobedNews

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 16ης Ιανουαρίου 2017 στο υπουργείο Υγείας, από θεραπευτές και Κέντρα παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των διοργανωτών της κινητοποίησης, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, του προέδρου ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη και εκπροσώπων ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ - παρέστησαν ο αντιπρόεδρος ΕΣΑΜΕΑ Γρ. Λεοντόπουλος, ο πρόεδρος ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ Γ. Λυμβαίος και ο γ.γ. Γ. Σπηλιώπουλος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της Γ.Γ. Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου. Στόχος της συνάντησης ήταν η προσπάθεια εκατέρωθεν να βρεθεί λύση στο ζήτημα της υπογραφής σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων υπηρεσιών ειδικής αγωγής.

Τι ισχύει για τις Λογοθεραπείες (επιστροφή δαπανών σε ασφαλισμένους)

Η αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ να συνάψει συμβάσεις με τους ιδιώτες που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής είναι πρόβλημα πολύ παλιό αλλά τόσο καιρό άλυτο!

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ βλέπει θετικά αλλά και τρωτά σημεία στη νέα Σύμβαση ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Carer

Θετικά και αρνητικά σημεία της νέας Σύμβασης ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής επισημαίνει η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τις διαδικασίες «εξπρές», χωρίς ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο μεταξύ των μερών που εμπλέκονται.

Ψυχολόγος - Ειδ. Παιδαγωγός σύμβαση με Ταμεία

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για έναρξη παροχής υπηρεσιών ως ιδιώτης επαγγελματίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γονέας γνωρίζει κατά πόσον ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί συνεδρίες σε ιδιώτη ψυχολόγο - ειδική παιδαγωγό για ειδική διαπαιδαγώγηση, προβλήματα συμπεριφοράς, συμβουλευτική γονέων.

Σχέδιο νέου ΕΚΠΥ (Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας)

Στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ εχει αναρτηθεί προς διαβούλευση σε μορφή PDF ο υπό διαμόρφωση νεος  Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας. Αλλαγές γίνονται στο άρθρο 17 της ειδικής αγωγής. Στειλτε τις παρατηρησεις σας στο e-mail: ekpy@eopyy.gov.gr - Δείτε ακόμη Τι αλλάζει με το νέο ΕΚΠΥ;

Εκκαθαριστικό δαπανών ΕΟΠΥΥ

Εικόνα georgia33

Kαλησπερα, ηθελα να ρωτησω το εξης: για τις δαπανες λογοθεραπειας - εργοθεραπειας του 2011 που με εχει εξοφλησει ο ΕΟΠΥΥ απο ποια Υπηρεσια μπορω να προμηθευτω το εκκαθαριστικο, προκειμενου να το καταθεσω στην Εφορια; Γνωρίζει κανείς;

ΕΟΠΥΥ - Ειδική Αγωγή - Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης

Μια ενημέρωση να κάνω, σχετικά με την κοστολόγηση των θεραπειών ειδικής αγωγής από ΕΟΠYΥ.

 • ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ * 20 συνεδρίες * 1,23€
 • ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ * 20 συνεδρίες * 1,23€
 • ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 20 συνεδρίες * 1,23€
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ * 8 συνεδρίες * 15,00€
 • ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 20 συνεδρίες * 10,00€
 • ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ * 20 συνεδρίες * 2,23€
 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ * 4 συνεδρίες * 15,00€
 • ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 10 συνεδρίες * 20,00€
 • ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 8 συνεδρίες * 15,00€
 • ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ * 8 συνεδρίες * 15,00€
 • ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ (ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ) * 20 συνεδρίες * 2,88€
Δείτε αναλυτικά το κοστολόγιο, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιστροφής των δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ προς τον ασφαλισμένο.
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο ΕΟΠΥΥ

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;