Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Εκρήξεις θυμού στον γιο μου, 15 χρονών

Ο γιος μου είναι 15 χρόνων έχει νοητική στέρηση και μας προβληματίζουν οι εκρήξεις θυμού που έχει. Δεν ξέρει τι θέλει ότι και να του λέμε αντιδράει κλαίει. Δεν έχει ενδιαφέροντα κάτι που να του αρέσει να κάνει είναι δύσκολο παιδί δεν ξέρουμε πως να το χειριστουμε.

ΔΑΔ και επιθετικότητα στην κόρη μου 6,5 ετών

Εικόνα fotelena
Καλησπέρα, στην ομάδα... έχω μια κόρη 6,5 ετών με διαγνωσμένη ΔΑΔ. Τον τελευταίο καιρό παρουσίασε έντονη επιθετικότητα κι ένταση η παιδονευρολόγος μου σύστησε το Risperdal υπάρχει κάποιος που το έχει πάρει το παιδί του. Ανησυχώ γιατί ότι και να είναι είναι ένα φάρμακο. 

Αγγίζει το φάσμα του αυτισμού (3,5 ετών)

Εικόνα Foficoula

Καλησπερα, έχω ενα κοριτσακι 3,4 ετων. Απο περυσι κιολας που αρχισαμε παιδικο η βρεφονηπιοκομος αναγνωρισε καποια στοιχεια στην μικρη μου και με παρεπεμψε να συζητησω και να βοηθηθω απο καποιο παιδοψυχολογο. Εκρηξεις θυμου, συναισθηματικη διαταραχη που δεν μπορει να την διαχειριστει (χτυπιεται φωναζει και δεν καθησυχαζεται ευκολα). Επιμονη και μερικες φορες αδιαφορια προς τριτους. Αυτα τουλαχιστον ηταν τα τοτε στοιχεια που μας επιβάρυναν.

Σύνδρομο Άσπεργκερ - εμμονές και επιθετικότητα

Εικόνα Anonymous

Οι εμμονές και η επιθετικότητα είναι πολύ συνηθισμένα στο Asperger. Δεδομένου ότι η επιθετικότητα εκδηλώνεται προς τους γονείς, εκεί τίθεται ένα θέμα, τι πρόκειται να πράξει δηλαδή ο γονέας που υφίσταται την επιθετικότητα του γιου του που πασχει απο Asperger. Είναι σκληρό να αποτανθεί στην αστυνομία, σε ψυχιατρική κλινική, όποτε υπομενει, προσδοκά οτι θα υποχωρήσει η επιθετικότητα, και ο θεός βοηθός. Δηλαδη ευχεται ο καθένας να μη συμβει κάποιο "ατύχημα" ανεπανόρθωτο. Ολα κρεμονται σε μια κλωστη. Οι εμμονες, οι οποιες ειναι στην πλειονοτητα τους εξωπραγματικα, μη δυναμενα να πραγματοποιηθουν, αιτηματα, οδηγουν σε ανεξελεγκτη επιθετικοτητα. Αυτά ειναι τα προβλήματα που συναντάει κανεις μεγαλωνοντας....

Σύνδρομο Άσπεργκερ - επιθετικότητα

Εικόνα Anonymous

Δυστυχώς, η επιθετική συμπεριφορά είναι πολύ συνηθισμένη στο Asperger - και όταν διαπιστώνεται, θα πρέπει να ελέγχεται φαρμακευτικά.

Σύνδρομο Άσπεργκερ - συμπεριφορά εκτός ελέγχου

Εικόνα δασκάλα
Καλησπέρα! Είμαι μητέρα παιδιού με σύνδρομο Άσπεργκερ (με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται!). Είμαι υπερήφανη για τα χαρίσματα του παιδιού μου αλλά κάπου έχω χαθεί με το χειρισμό κάποιων καταστάσεων. Αρχίζει να γίνεται επιθετικός, έχει απίστευτα νευρά, βρίζει, φωνάζει εναντιώνεται στους πάντες και τα πάντα! Να σημειώσω ότι είναι 11 ετών και με αρκετή ανάπτυξη για την ηλικία του. Βρίσκεται σε αγωγή με Strattera για τη ΔΕΠΥ και Alloperidin για κάποια τικς που εμφανίζει. Ο γιατρός δε φαίνεται να βοηθάει ιδιαίτερα και επειδή ζω σε μικρή πολύ δεν έχω άλλη επιλογή! Ερωτώ κυρίως κάποιον ειδικό άλλα και γονιό που βιώνει κάτι παρόμοιο. Τι μπορώ να κάνω;
Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!
Εγγραφή στο Επιθετικότητα

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;