Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Λογισμικό "ALEXIS" ► Παραλάβετέ το πριν τα Χριστούγεννα

Αγαπητά μέλη, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι με αφορμή τις ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων, αναβιώνουμε για λίγες εβδομάδες την αποστολή του λογισμικού ALEXIS. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό εντός των διακοπών, με κάποιον μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή άτομο με αναπηρία, μπορείτε να παραγγείλετε το αντίγραφό σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Λογισμικό ALEXIS εδώ και να υποβάλλετε αίτημα αποστολής.

Λογισμικό ALEXIS για άτομα με αυτισμό και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ► Παραλάβετέ το πριν τα ΧριστούγενναΗ αποστολή του λογισμικού επανέρχεται για λίγες εβδομάδες. Μάθετε περισσότερα.

Α-Τεστ

Το “Α-Τεστ” πρόκειται για ένα τεστ, που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα, με σκοπό τον προληπτικό έλεγχο των μαθητών του νηπιαγωγείου προ της φοίτησής τους στην Α’ Δημοτικού. Στόχος του εργαλείου είναι η ανίχνευση τυχόν μαθησιακών δυσκολιών ή ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών στους μαθητές.

Μάθετε περισσότερα για το "Α-Τεστ" στην παρουσίαση των συνεργατικών ομάδων ή ρωτήστε ένα μέλος της ομάδας noesi.gr σε ποια Κέντρα ή πού αλλού μπορείτε να απευθυνθείτε για το "Α-Τεστ" για το παιδί σας.

Υλικό για τον τραυλισμό από την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ του ΠΣΛ

Εικόνα NOESI.gr

Παρουσιάζουμε την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ με υλικό για άτομα με τραυλισμό στον Οδηγό παρεμβάσεων.

Λογότυπο του ΠΣΛ.Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής Ομιλίας (ΟΕΕΔΡΟ) του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών παράγει και προωθεί επιστημονικό έργο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον τραυλισμό. Βασικός στόχος της ΟΕΕΔΡΟ είναι η υποστήριξη των δικαιωμάτων των προσώπων που τραυλίζουν και η ενδυνάμωση των ίδιων και του περιβάλλοντός του: γονείς, παιδίατροι, ειδικοί, εκπαιδευτικοί, κοινότητα. Μάθετε περισσότερα.

Υλικό για τον τραυλισμό από την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ του ΠΣΛ. Υλικό για τον τραυλισμό από την Ομάδα ΟΕΕΔΡΟ του ΠΣΛ.

Πήρα την απόφαση να κάνουμε Tomatis

Καλησπερα σας. Πηρα την αποφαση να κανω της κορης μου τη μεθοδο Tomatis. Εχει κάποιος /-α που το εκανε, εμπειρία; Εχει αποτελεσμα οπως λενε; Ευχαριστω πολυ.

Ταξίδι στο Option Institure (Son-Rise Program - Start up) [εμπειρία γονέων]

Απορίες, προβληματισμοί, ανησυχία για την επόμενη ημέρα, έρευνα στο διαδίκτυο για το τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο παιδί μας.

Κάθε ημέρα που περνά, την θεωρούμε ως χαμένη γιατί δεν μπορούμε να βοηθήσουμε το κορίτσι μας στον αγώνα της με το τέρας του αυτισμού. Πώς θα καταφέρουμε να την φέρουμε στον δικό μας κόσμο, να μας δείξει πως μας αγαπά και πως μας καταλαβαίνει;

Νέα από την πλατφόρμα για μελέτες - έρευνες

Οργανώνουμε με πρότυπο τρόπο την πλατφόρμα www.noesi.gr/tounoumou που αφορά στην υλοποίηση μελετών και ερευνών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Μπορείτε να τη συστήσετε σε άτομα, που γνωρίζετε, ώστε να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν.

Οδηγίες για το PECS

Εικόνα tkanavou

Θέλω να ξεκινήσω το PECS? στον μικρό μου. Ήδη το χρησιμοποιεί στο Κέντρο Ημέρας που πάει. Ξέρετε που μπορώ να βρω πληροφορίες και τις οδηγίες για να το φτιάξω (καρτέλες, βιβλίο , εικόνες στα ελληνικά;)

ABR - Advanced BioMechanical Rehabilitation, μια μέθοδος διαδεδομένη στον Καναδά

Εικόνα mama2
Καλη σας μέρα, συνεχίζω να ψάχνω λύσεις για την κορούλα μου με εγκεφαλική παράλυση και μικροκεφαλία. Σήμερα, βρήκα στο διαδίκτυο τη μέθοδο ABR - Advanced BioMechanical Rehabilitation. Την έχετε ξαναακούσει αυτή τη μέθοδο; Ξέρετε κάποιο παιδί που την ακολουθεί;

Σελίδες

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.