Γονείς και ειδικοί μαζί στην πράξη: Από τα Βιολόγια με τις εμπειρίες ως τους Οδηγούς με την επιστημονική γνώση! Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται δημοσιεύσεις που γίνονται σε όλο το site - για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε συζητήσεις από επαγγελματίες και γονείς. Tip! Οι τίτλοι των δημοσιεύσεων είναι σύνδεσμοι - για να διαβάσετε περισσότερα για κάθε ανάρτηση.

Υποτονία στο παιδί μου 5,5 ετών

Εικόνα kiki kiki

Γεια σας, το παιδί ειναι 5,5 ετών και έχει ελαφριά υποτονία. Πρακτικά είναι σε όλα τα αναπτυξιακά οροσιμα λίγο πιο πίσω αλλα πάνταμέσα στα κατώτατα όρια του φυσιολογικου. Αυτό συμβαινει λόγω της αδρής και λεπτης κινητικότητας και όχι κάποιας νοητικής-νευρολογικης δυσλειτουργείας. Κανουμε σχεδόν δυο χρόνια εργοθεραπεία και το τελευταιο εξαμηνο και λογοθεραπεια, τα αποτελεσματα ειναι ορατά και σημαντικά με τεραστια αλματα προοδου.

Υποτονία στα πόδια και ΨΚΚ

Εικόνα Andri Spyrou

Θα ήθελα να σας αναφέρω και εγώ την δικη μου περίπτωση. Είμαι μητέρα ενός αγοριού 2 χρόνων, το οποιο διαγνώστηκε το Γενάρη με σοβαρής μορφής υποτονία στα πόδια και ψυχοκινητική καθυστέρηση (ΨΚΚ). Η παιδονευρολογος μας παρέπεμψε σε εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις: Εγκεφαλογράφημα και Μαγνητική Τομογραφία με σκιαγραφικκό, για να δούμε αν υπήρχε και νοητική καθυστέρηση.

Φυλοσύνδετα νοσήματα

Εικόνα theoni
Εχω ενα μωρο που μεγαλωνει στην εντατικη απο τη μερα που γεννηθηκε. Εχει υποτονια και δεν μπορει να αναπνευσει αλλα και προβλημα στα νεφρα. Απο ο,τι μου εχουν πει εχει κληρονομησει απο μενα μεταλλαγμενο γονιδιο, εχει δηλαδη φυλοσυνδετο νοσημα. Ακομα δεν εχουν καταληξει με τις εξετασεις για να μου πουν ακριβως. Πού θα μπορουσα να βρω πληροφοριες για τα φυλοσυνδετα νοσηματα;

Έχουμε ένα κοριτσάκι 5,5 ετών με ψυχοκινητική καθυστέρηση

Εικόνα αρτινος
Έχουμε ένα κοριτσάκι πεντέμισι ετών. Επτά μήνες μετά την γέννηση παρατηρήσαμε μια υποτονία. Έγιναν όλες οι εξετάσεις που μας είπαν. Όλα είναι καθαρά. Το πρόβλημα είναι μια αστάθεια στον βηματισμό, περπατά πολύ αργά εάν δεν έχει κάποιον να της δώσει το χέρι του. Για ομιλία ούτε καν λόγος να γίνεται, μόνο "μπαμπά και μαμά", και αυτο οχι καθαρα. Το πρόβλημα ήταν πολύ πιο έντονο παλιά. Της κάνουμε από χρόνια λογοθεραπεία και εργοθεραπεία. Σε καποιεσ εξετασεισ βρεθηκε μια χρωμοσωμικη ανωμαλια. Αν κάποιο μέλος έχει το ίδιο πρόβλημα με εμάς, μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις.
Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.